• JOI, 13 APRILIE 2017

  Interviu. Alopecia și lipsa aureolei mamare pot fi rezolvate cu ajutorul dermopigmentării medicale

  Dermopigmentarea paramedicală alături de tricopigmentarea (dermopigmentarea scalpului, care are ca rol imitarea rădăcinii firelor de păr, deoarece pierderea totală sau parțială a părului nu mai poate fi recuperată prin implant) sunt două proceduri care au înregistrat în ultimii ani o creștere foarte mare. Acest lucru are loc deoarece două boli destul de grave fac ravagii la nivel mondial în ultimii ani, una atingând în proporție de 90% bărbații prin alopecia totală ale cărei cauze nici astăzi nu se cunosc, iar la femei, cancerul mamar, care face ravagii, iar cauzele sunt mai mult sau mai puțin cunoscute. Orice specialist din domeniu care a avut de a face cu o astfel de persoană afectată de una dintre cele două boli recomandă cu căldură controalele medicale periodice obligarorii pentru prevenire.

   Recunoscută la nivel internațional, make-up artist pentru numeroase celebrități internaționale, Maria Păuna este emblema realizărilor în Arta Dermopigmentarii în România. Ea ne spune ce presupune această procedură, ce trebuie făcut după ce ea a fost efectuată şi, mai ales, care este costul unei astfel de intervenţii.

  - Ce înseamnă dermopigmentarea paramedicala? Cum și cu ce se face?

  - Dacă pentru o persoană care câștigă lupta împotriva cancerului mamar vizitele la doctor s-au terminat, vizitele la estetician abia acum încep. Întrebarea este ce fel de estetician, cine este acesta și ce ar trebui să știe pentru a definitiva din punct de vedere estetic lipsa areolei mamare, munca titanică depusă de oncologi, de chirurgii esteticieni și de medicina recuperatorie. Dermopigmentarea medicală este o ramură a specialistului dermopigmentist. Eu pot să spun că am luat parte pentru prima dată în istoria medicinii oncologice românești la congrese special organizate pentru o astfel de cazuistică unde mi-am prezentat lucrările, tehnică, cursurile și nu în ultimul rând formatorii. Un specialist dermopigmentist învață din punct de vedere tehnic cum poate fi executată o areolă mamară, învață din punct de vedere anatomic cum este structurată areolă mamară, și nu în ultimul rând din punct de vedere al dermopigmentarii cum poate fi realizată acesta hiperrealistic.

  - La ce interval după operație se poate face procedura?

  - Dermopigmentarea hiperrealista a areolei mamare este recomandată să se realizeze la minim trei luni și maxim șase luni după terminarea tratamentului, deoarece țesutul peste care s-a intervenit cu procedura de chimioterapie are nevoie de refacere pentru că laserele produc mișcări intersitiale și acestea trebuie stabilizate.

  - Toate femeile cu cancer la sân care au suferit o intervenție chirurgicală pot face dermopigmentare?

  - Da, normal, numai că datorită faptului că sensibilitatea pe sânul operat este aproape de zero, specialistul știe și este singura persoană acreditată să lucreze pe un astfel de țesut, altfel riscă că în urma unei astfel de intervenții de dermopigmentare să producă răni care nu se mai închid niciodată. Dacă acum zece ani femeile care aveau astfel de probleme recurgeau la tatuaje corporale, acestea fiind total inestetice în aceste zone, astăzi prin această procedură de dermopigmentare paramedicală se poate reproduce hirerrealistic areolă mamară, clientele mele afirmând că le-am redat feminitatea și încrederea în sine, ele având curaj din nou să stea dezbrăcate în față partenerului lor.

  - Câte ședințe sunt necesare pentru a obține un rezultat satisfăcător?

  - De regulă sunt necesare două ședințe, însă dacă sensibilitatea este foarte crescută în zona respectivă, se lucrează foarte ușor și se stabilește împreună cu clienta etapele, deoarece sensibilitatea de la o persoană la altă este diferită.

  - Reguli de urmat între ședințe?

  - După intervenție zona trebuie menținută hidratată cu un strat peramanent de cremă specială pentru menținerea zonelor demopigmentate. Femeile folosesc și în cazul dermopigmentarii paramedicale, ca și în cazul tatuajelor cosmetice, tot felul de creme neștiind că acestea produc mai mult rău culorii decât dacă ar lăsa zonă liberă. Însă experiența mea și feed back-ul primit de la clientele mele mi-au confirmat faptul că în timp contează foarte mult modalitatea în care menții și întreții culoarea. Acum există creme speciale de menținerea culorii pe termen îndelungat pe care le pot achizitona de la salonul meu imediat după procedură. După procedură nu trebuie udată zona șapte zile, limfa trebuie îndepărtată zilnic dacă este în exces și trebuie aplicat un filtru de protecție peste mamelonul proaspăt dat cu cremă.

  - Trebuie refăcută după un anumit interval?

  -Da. După 45 de zile zona trebuie refăcută și definitivată. Iar după ale 45 de zile, clienta trebuie imediat trimisă la chirurgul estetician pentru a injecta acid hialuronic în zona mamelonului deoarece acesta trebuie scos în relief.

  - Care sunt costurile?

  - 400 de euro costă o astfel de procedura formată din două ședințe.

  COMENTARII

  5 produse cosmetice care te vor face sa radiezi pe timp de vara

  acum 6 zile

  Daca tot am intrat intr-un ritm rapid in sezonul cald, iata un minumum de produse cosmetice pe care trebuie sa le ai si tu.

  TOP coafuri rapide pe care le poti realiza DOAR cu un uscator de par

  acum 32 zile

  Noi iti oferim 5 idei de coafuri lejere pe care poti obtine acasa, DOAR folosind un uscator de par!

  5 greșeli frecvente pe care femeile le fac cu parfumul

  acum 53 zile

  Așa cum un studiu realizat de Monell Chemical Senses Center arată, atunci când alegi un parfum de calitate, persoanele din jurul tău te consideră mai atractivă.

  5 beneficii dovedite științific ale uleiului de cocos

  acum 88 zile

  Deși uleiul de cocos conține foarte multe grăsimi saturate, studiile au demonstrat faptul că aceste grăsimi nu sunt nocive, ci au beneficii importante pentru sănătatea noastră, după cum vom vedea în cele ce urmează.

  Top 3 măști pe bază de ulei de cocos pentru un păr ca la salon

  acum 89 zile

  Uleiul de cocos poate fi utillizat în mai multe moduri, datorită multiplelor beneficii pe care le are. Încă din timpurile străvechi, uleiul de cocos era folosit în bucătărie dar și în medicina tradițională, pentru că are grijă de sănătatea și de frumusețea...

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »