• MIERCURI, 21 SEPTEMBRIE 2016

    10 GREȘELI pe care le facem atunci când preparăm CARNEA

     Foto: hepta.ro

    Specialişti în nutriţie şi bucătari profesioniși au realizat un mic îndrumar pentru amatorii într-ale gătitului. Un decalog al celor mai frecvente greșeli pe care amatorii le fac atunci când prepară carnea. Totodată, autorii, citați de businessinsider, au oferit soluții și explicații.

    Folosiţi acelaşi tocător pentru carne şi legume

    Specialiștii recomandă să preparați separat carnea şi legumele. Motivul: carnea crudă împrăştie bacterii pe toate suprafeţele cu care vine în contact, inclusiv pe tocător, cuţite de bucătărie chiar și pe mâini.

    Dezgheţaţi carnea crudă la temperatura camerei

    NU decongelați carnea la temperatura camerei, mai ales vara! Motivul: bacteriile se dezvoltă la temperaturi între 44 şi 60 de grade Celsius.

    Tăiaţi carnea prea repede după ce o gătiţi

    Dați-i un răgaz face ca sucurile să pătrundă bine carnea până în mijloc. Astfel, aromele vor fi distribuite în mod egal. Un pui gătit întreg sau o bucată de carne de porc necesită un repaos de până la 30 de minute.

    Păstraţi carnea crudă în frigider mult prea mult

    Nu mai mult de două zile puteți ține în frigider carnea de pasăre, carnea tocată, peştele sau anumite fructe de mare. Lăsași la frigider maximum 5 zile carnea de vită, viţel, porc sau miel.

    Nu congelaţi carnea corect

    Specialiștii spun că este mult mai sănătos să puneți carnea la congelator ambalată în hârtie sau, și mai bine, în folie de aluminiu.

    Aglomeraţi tigaia cu prea multă carne

    Atunci când puneţi prea multă carne în tigaie, aceasta nu va mai avea acea crustă care oferă un gust aparte mâncării.

    Prăjiţi bacon în tigaie

    Să prăjți bacon în tigaie poate fi un chin: sare uleiul peste tot. Sugestie: puneți feliuţele de bacon pe o foaie de copt, peste care aţi pus în prealabil o folie de aluminiu, apoi băgaţi tava în cuptorul neîncălzit.

    Tocați carnea la temperatura camerei

    Atunci când vreți să tăiați carnea în bucăți mici, cel mai bine este să faceți această operațiune atunci când aceasta este parțial congelată. Vă va fi mult mai ușor să o tăiați în cubulețe.

    Tocați carnea pe un tocător din lemn foarte uzat

    Bucătarii profesioniști sugerează să evitați prepararea cărnii crude pe un tocător din lemn uzat. Motiviul: în lemnul uzat se pot dezvoltabacterii.

    Dezghețați carnea în apă caldă

    Cel mai corect este să scoateţi carnea din congelator şi să o lăsaţi în firgider, până la dezgheţarea completă. Sau, încercați să o dezghețați în apă rece. Va dura mai mult, ce-i drept, dar e mai sănătos așa.

    COMENTARII

    8 trucuri care îți vor face munca mai ușoară în bucătărie

    acum 58 zile

    Iata caateva ponturi care, mai mult ca sigur, iti vor usura treaba in bucatarie.

    Ce se întâmplă dacă pui două ouă crude în cuptorul cu microunde pentru 5 minute. NU ÎNCERCAȚI ȘI VOI!

    acum 59 zile

    V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă dacă pui două ouă crude în cuptorul cu microunde pentru 5 minute? EI bine, nu v-am recomanda să faceți voi asta acasă. CHIAR NU! Au făcut-o alții, iar ce a ieșit nu a fost prea plăcut. Așadar, urmăriți clipul...

    Ai gusta așa ceva? Într-o cârciumă din Caraibe, chef Cătălin Scărlătescu și-a luat inima în dinți și a mâncat tocăniță de... IGUANE

    acum 64 zile

    In vacanta lui in Caraibe,chef Caralin Scarlatescu si-a luat inima in dinti si a incercat un preparat exotic

    5 trucuri simple pentru a schimba repede aspectul bucătăriei. Toți musafirii vor fi impresionați

    acum 80 zile

    Pune in aplicare cateva trucuri si toti te vor intreba daca ai renovat casa.

    Da' de unde petrecere de fițe? Delia a pretrecut un Crăciun cu sarmale, piure și pâine de casă

    acum 92 zile

    Delia le-a aratat tututor cem bucate a avut pe masa de Craciun.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Top stiri
    A1.ro
    Observator.TV
    SpyNews
    AntenaStars.ro