• LUNI, 27 NOIEMBRIE 2017

    20 de idei cum să îți ornezi salata de boeuf pentru masa de Crăciun

     Foto: Pinterest

    Masa de Crăciun fără salata de boeuf e ca petrecerea fără muzică. În acest articol îți propunem o rețetă  clasică de salată de boeuf și o galerie foto din care te poți inspira pentru ornarea acestui preparat.

    INGREDIENTE:

    • 1 kg carne de vită
    • 400 g cartofi
    • 200 g morcov
    • 200 g mazăre (opţional)
    • 200-300 g gogoşari în oțet
    • 200 – 300 g castraveţi în oţet/în saramură
    • 2 gălbenușuri pentru maioneză
    • zeamă de lămâie
    • muștar, după gust
    • ouă pentru ornat
    • ulei
    • sare, piper

    MOD DE PREPARARE:

    Începeți cu ”acritura”, pentru a fi timp suficient ca gogoșarii și castraveții să se scurgă. După ce le tocați mărunt, le lăsați într-o sită, la scurs. Carnea se spală în mai multe ape, până iese sângele din ea. Se fierbe în apă cu sare. Legumele se curăţă, se spală şi se fierb tot în apă cu sare. Se lasă la răcit, apoi se toacă.

    Cât fierb legumele și carnea, faceți maioneza dintr-un gălbenuș de ou fiert și unul crud. Adăugați ulei cât este nevoie și amestecați cu uleiul la temperatura camerei. Din când în când, turnați zeamă de lămâie. După ce e gata, maioneza se lasă la rece.
    Amestecați legumele tocate, carnea, mazărea, acritura, condimentați după gust, apoi puneți muștar și maioneză. Păstrați o parte din maioneză pentru decor. Se mai poate decora cu albuș de ou, mărar, măsline, fâșii de gogoșari, de castravete…

    Pentru ornarea salatei de boeuf vă puteți inspira din galeria foto de mai sus.

    COMENTARII

    Cum să faci magie în bucătărie. Top 5 aparate practice care nu ar trebui să lipsească dintr-o bucătărie modernă

    acum 7 zile

    Ca să găsești aparatele potrivite pe care le poți folosi zilnic, ți-am pregătit mai jos o listă pentru inspirație. Uite care sunt recomandările noastre.

    Sfaturi practice despre cum poți să prepari o cină italienească tradițională

    acum 58 zile

    Deși rețetele sunt de multe ori adaptate în funcție de ingredientele pe care obișnuim noi să le consumăm, o mâncare italienească autentică este simplă, iar ingredientele sunt atent porționate și proaspete.

    Secretele unei mese de Crăciun perfecte. Cum faci cele mai bune sarmale

    acum 198 zile

    Îți vom dezvălui secretele din spatele celor mai bune sarmale.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Observator.TV


    Top stiri
    PoveștiCOOL
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
    Citește mai mult... »