• MIERCURI, 12 APRILIE 2017

    8 ponturi pentru un cozonac pufos. Urmează-le și îți vei impresiona musafirii

    Sărbători fără cozonac nu se poate. Dar, de ce să nu ne bucurăm de acest desert minunat și în... extrasezon?

     La prima vedere, acest minunat desert, pentru mulți, pare ”pretențios”. Însă nu este deloc așa. Trebuie doar să țineți cont de câteva reguli atunci când îl preparați. De aceea, îți dezvăluim opt ponturi pentru un cozonac pufos.

    1. Înainte să te apuci de treabă, trebuie să știi că în bucatarie trebuie să fie foarte cald și să ai grijă să nu fie deloc curent.
    2. Ingredientele pe care le vei folosi trebuie să fie la temperatura camerei.
    3. Folosește lapte gras și proaspăt. Grăsimea va ajuta zahărul și drojdia să dospească.
    4. Freacă ouăle cu puțină sare înainte de a le adăuga în aluat, căci sarea va spori culoarea gălbenușului.
    5. Untul trebuie să fie mai cald, dar NU fierbinte, cremos, NU lichid.
    6. Cu cât se frământă mai mult, cu atât aluatul va creşte mai mult. La un kilogram de făină, aluatul ar trebui frământat 30 de minute.
    7. Nu deschide sub nicio formă ușa cuptorului în primele 20 minute după ce ai băgat cozonacul la copt. Cozonacul se coace la foc mic, timp de o oră.
    8. Când cozonacii încep să se rumenească, acoperă-i cu hârtie de copt. Astfel, nu se vor arde la suprafață.

    COMENTARII

    Ce trebuie sa includă cel mai bun set de oale pentru gătit

    acum 5 zile

    Dacă îți dorești să ai mereu la îndemână tot ce ai nevoie pentru gătit, un set complet de oale este alegerea perfectă pentru bucătăria ta.

    Cum îți transformi pasiunea pentru gătit în carieră. 5 sfaturi de la bucătari renumiți

    acum 22 zile

    Bucătarii profesioniști au o curiozitate nativă, testează, experimentează cu diferite arome, își îmbogățesc constant lista de rețete și își perfecționează cu încăpățânare tehnicile.

    Mancare italiana - alegerea sanatoasa in zilele toride de vara si nu numai

    acum 111 zile

    Cu o influenta majora asupra culturilor vecine, bucataria italiana este una dintre cele mai variate, savuroase si sanatoase din intreaga lume: incepand de la condimente, branzeturi alese (parmezan, mozzarela, ricotta), pana la specialitati cu sosuri si feluritele paste.

    4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

    acum 169 zile

    Exact pentru momentele în care nu dorim să sacrificăm clipe prețioase de odihnă, ne-am gândit să îți propunem o listă de 4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

    Idei de mic dejun SUB 10 minute! TOP 3 rețete rapide

    acum 169 zile

    Nici dacă nu ești o persoană foarte matinală nu ai nicio scuză, pentru că poți lua un mic dejun în București la CityGrill! Dacă, din când în când, îți dorești să mănânci ceva pregătit chiar de mâinile tale, îți propunem 3 rețete rapide, pentru un mic dejun preparat în mai puțin de 10 minute!

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Stirile Antena 1 Observator

    observator.tv


    Top stiri
    CulTOUR
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Don Apetit & Co
    Citește mai mult... »