• Trei retete de supe racoritoare, de vara

    acum 2846 zile

    Daca ai pofta de ceva usor si rapid, incearca sa faci o supa crema pe care sa o servesti apoi rece, de la frigider. Cu siguranta te va inviora! Supa crema de castravete - o cana de smantana - ½ de cana de busuioc proaspat - ½...

    Alimente de evitat pe canicula

    acum 2848 zile

    Temperaturile ridicate din timpul verii ne imprima un comportament alimentar specific: consumam mai multa apa, sucuri, fructe si salate. Organismul are nevoie de o hidratare intensa pentru a fi activ. Insa, in afara de aceste schimbari firesti legate de caldura si de nevoia de hidratare,...

    Tartar de scoici si caviar

    acum 2855 zile

    Preparare: scoicile se curata de muschi si se taie in bucati mici. Se adauga coaja de lamaie verde, dar si putin suc de lime si ulei de masline cu aroma de lamaie. Se aseaza apoi amestecul in cochilia de scoica. Separat, o parte din amestecul de scoici se incalzeste la 65 de grade, apoi se...

    Paste cu macrou marinat

    acum 2855 zile

    Preparare: se curata macroul de oase, in special de coloana. Se amesteca apoi macroul cu pastele fierte, cu gogosarii murati si cu ceapa. Se adauga rondelele de masline.

    Tarta de pui cu praz

    acum 2855 zile

    Preparare: prazul se fierbe putin inainte, iar ceapa se caleste in tigaie. Carnea de pui se taie marunt, si se prajeste usor in tigaie. Apoi, peste o foaie de aluat foietaj, se asterne prazul, impreuna cu puiul, legumele, si se da la cuptor. Se pun oua de prepelita, batute.

    Lup de mare cu mamaliguta

    acum 2855 zile

    Preparare: pestele se face file, se pune la cuptor, pe un pat de legume, impreuna cu putin ulei de masline, piper, apoi se acopera cu felii de prosciutto. Se da la cuptor pentru maximum 20 de minute, la 180 de grade. Se face apoi o mamaliga cu un pic de porumb, parmezano si un pic de unt....

    Somon cu quinoa si legume

    acum 2855 zile

    Preparare: quinoa se pune un pic la inmuiat, dupa care se pune la fiert la foc mic. Apoi, somonul se pune la cuptor, impreuna cu rozmarinul presarat, pentru 10 minute. Dovlecelul feliat, ceapa si rosiile, alaturi de busuioc se pun apoi la sotat in tigaie. Somonul se serveste apoi alaturi de...

    Pastrav cu legume si ierburi aromate

    acum 2855 zile

    Preparare: Pastravul se unge cu ulei de masline, se da cu sare si cu piper, iar apoi se pun ierburile aromate si se pun in interiorul pestelui, impreuna cu feliile de lamaie.Se incalzeste apoi putin ulei de masline in tigaie si se pune pestele cate trei minute la prajit. Feliile de lamaie...

    Salau gratinat

    acum 2855 zile

    Preparare: Se pune apa la fiert, apoi se adauga foile de dafin, sarea, piperul, si supa de legume. Fileul de salau se face rulou si se pune in tava incinsa cu sos. Se adauga morcovii si ceapa taiata rondele si se pune peste tava. Separat se prepara un piure cu ou si cu cascaval. Salaul se...

    Pui cu somon in sos de creveti

    acum 2855 zile

    Preparare: pieptul de pui se prajeste putin in ulei, dat prin faina.  Crevetii se soteaza si ei un pic, se adauga apoi putina supa.Se adauga smantana peste creveti, dar si sare si piper. Intr-o tava se intinde unt, apoi se aseaza pieptul de pui. Se adauga feliile de vinete si apoi sosul...

    Creveti cu pesto si supa cu urechi de lemn

    acum 2855 zile

    Preparare creveti cu pesto: In primul rand se face sosul pesto, amestecand busuiocul verde cu foarte putina sare, usturoi si parmezan, cu ajutorul unui mojar. Se pune ulei de masline intr-o tigaie la incins, se adauga crevetii si se calesc usor. Pe o farfurie se aseaza "sifonat...

    Risotto cu sofran

    acum 2855 zile

    Preparare: Se prajeste ceapa in ulei de masline, dar doar putin. Se adauga sofranul, apoi orezul. Se adauga supa de pui si se lasa 18 minute. La final se adauga untul si parmezanul. Pofta buna!

    Rechin albastru cu ciuperci si sunca

    acum 2855 zile

    Preparare:  Se face intai marinarea rechinului albastru din Marea Neagra, in sos de lamaie, sare de lamaie, piper, apoi se prajeste putin in tigaie, in faina. Apoi, in unt topit se pune usturoi oparit si se prepara un sos delicios. Se adauga ciupercile si sunca.La final, vinul alb si...

    Salata de pui

    acum 2855 zile

    Preparare: Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se rumenesc fileurile de pui pe ambele parti. In tigaie se pot adauga si cateva frunze de menta, pentru aroma. Intre timp se rup frunzele de salata si se stropesc cu otet de vin, se adauga radicchio taiata mare. Se taie si dovlecelul cubulete,...

    Tagliatelle cu creveti si zucchini

    acum 2855 zile

    Preparare: Pe masa de lucru se pun 150 grame faina tip 00, se sparge un ou, se mai adauga doua galbenusuri, putin sofran dizolvat in apa calduta, sare, ulei de masline. Se amesteca la inceput cu furculita, apoi cu mana. Daca mai e nevoie, se mai adauga faina sau apa calduta. Apoi aluatul se...

    Urzici cu spanac si ou

    acum 2855 zile

    Preparare: Intai se oparesc urzicile in apa cu sare. Spanacul la fel, doar putin in apa fierbinte. Apoi se taie ceapa si se caleste usor in unt, cat se aureste un pic. Peste ceapa se adauga urzicile oparite, apoi spanacul. Se caleste putin, apoi se adauga marar taiat marunt. Se mai tine pe...

    File de salau cu sos de mustar

    acum 2855 zile

    Preparare: Se marineaza salaul in lamaie, sare si piper. Apoi se face sosul de mustar din restul ingredientelor, in afara de pesmet prin care se va trece pestele la sfarsit.

    Merluciu cu mango

    acum 2855 zile

    Preparare: fileul de merluciu se marineaza intai in lamaie, sare de mare, piper, apoi se prajeste usor. Intre timp mango se curata si se feliaza. Se adauga apoi feliile de portocale. Mango se soteaza apoi separat, alaturi de ceapa si de crema de branza. Pofta Buna!

    Caisele - printre cele mai apreciate fructe de masă!

    acum 2855 zile

    Prin aroma lor intensă, deosebit de plăcută, caisele sunt un desert natural şi răcoritor în zilele toride ale verii . Alegeţi caisele cărnoase, nu foarte tari, de un galben portocaliu. Pot fi consumate ca atare - unii preferând caisele coapte, zemoase şi moi, alţii,...

    Trei sfaturi pentru reusite in bucatarie

    acum 2855 zile

    Oricate retete am sti, in bucatarie, ca in orice alt domeniu, este mereu loc de mai bine. De aceea, niciodata nu este prea tarziu pentru a afla ceva nou si util si a pune in practica informatiile dobandite. Pastrarea fainii Faina se depoziteaza intr-o incapere racoroasa, bine...

    Pui ca la Casa Romaneasca

    acum 2855 zile

    Preparare: Pieptul de pui se soteaza un pic in tigaie, in ulei, ardeiul se taie felii subtiri, ceapa la fel si se pun toate in tigaie, alaturi de pui. Se adauga apoi ciupercile si se adauga putin vin alb. Pofta buna!

    Momite crocante cu creveti

    acum 2855 zile

    Preparare: Bucatarul care a gatit pentru De Niro ori Madona explica ce inseamna cu adevart momitele: Sint amigdalele de vitel. Acestea se fierb, feliile de paine se taie cubulete si se amesteca cu cimbru tocat. Vitelul se prajeste apoi in crusta si se taie in patru bucati. Crevetii se...

    Chiftelute moldovenesti in sos

    acum 2855 zile

      Preparare: carnea se amesteca cu ceapa si apoi se fac cu mana in forme mai mari. Ceapa se caleste, se pune pasta de ardei, apoi se adauga piperul si sarea. Sosul se face din rosii, ceapa, sucul de rosii, marar, patrunjel, cimbru si foi de dafin. Chiftelutele se pun apoi in...

    File din biban de mare cu orez si dovlecel

    acum 2855 zile

      Preparare:  orezul se fierbe, apoi bibanul se cresteaza si se scoate fileul. Pestele proaspat nu se sareaza inainte de a fi prajit, ci doar la final. Dupa ce se prajeste pe o parte, pestele se baga la cuptor, la 150 de grade, timp de 5 minute. Dovlecelul se taie in...

    Frigarui Caprese

    acum 2855 zile

    Preparare:  Intr-un mojar se bate busuiocul, alaturi de ulei de masline. Apoi se pun pe frigarui bucatile de mozzarella si de rosii date prin sosul de busuioc.

    Observator.TV


    Top stiri
    PoveștiCOOL
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
    Citește mai mult... »