• MIERCURI, 19 OCTOMBRIE 2016

  Dă savoare preparatelor tale! Cele mai aromate condimente

  Condimentele cele mai aromate sunt baza oricărei rețete, sunt cele care fac diferența dintre o mâncare bine gătită și o mâncare delicioasă...și de aceea ar trebui să nu ne lipsim de ele în niciunul dintre preparatele noastre. Un condiment poate fi un singur element sau un amestec de diferite condimente, ce se folosesc pentru a da aromă mâncării. Există diverse tipuri de condimente...de exemplu, plante aromatice, ierburi, sosuri, flori etc. Se pot adăuga atât în mâncăruri crude cât și preparate termic.

  Dă savoare preparatelor tale

  Iată câteva dintre cele mai utilizate condimente folosite în gastrono,ia internațională...și care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie:

  Uleiul

  Uleiul este un element indispensabil din bucătăria oricui. Nu se utilizează doar pentru a condimenta, ci și pentru a găti. Cele mai comune uleiuri pentru a condimenta salata sau pentru sosuri, acestea sunt: cel de floarea-soarelui, de porumb, de soia și de măsline. Există o mare varietate de uleiuri - uleiul de cânepă, uleiul de rapiță sau uleiul de palmier - ce dau o aromă plăcută și diferită, mai ales când este vorba de legume crude.

  Piperul

  Piperul este un condiment obținut din fructele unor arbori. Este folosit, de cele mai multe ori, pentru a da un gust picant mâncării, iar acesta se găsește în diverse sortimente - piper negru, piper roz, piper alb. Poți să folosești însă si un amestec din mai multe soiuri de piper pentru un gust inedit.

  Oțetul

  Oțetul se obține, în mod normal, în urma fermentării de mere sau vin, dar acum se găsesc și alte soiuri de oțet cum ar fi oțetul balsamic sau oțet din orez. Savoarea acestuia permite aromatizarea salatelor, de asemenea, este folosit în preparate marinate și conserve.

  Oregano

  Oregano este una dintre plantele aromatice și se poate combina perfect în preparate crude cât și gătite. Se poate utiliza crud cât și uscat. Este o idee foarte bună dacă îl cultivi în propria casă pentru a te bucura de minunata aromă, în fiecare zi.

  Rozmarin

  Rozmarin este o plantă aromatice ce se utilizează nu doar pentru a da savoare. Este cunoscută pentru efectele și proprietățile curative. Trebuie să ai grijă în condimentarea cu romaero deoarece are o aromă puternică și poate da „o întorsătură” nedorită preparatului.

  Sosul de soia

  Sosul de soia este o baza rețetelor atât japoneze, cât și rețete chineze...chiar dacă am adoptat și noi acest condiment în mâncărurile occidentale.

  Vanilia

  Vanilia este o plantă din familia orhideelor. În general, este folosită în preparatele dulci și în băuturi, iar cel mai adesea se găsește sub formă de esentă. În ultimii ani insă, acest condiment a devenit accesibil la noi și prin batoanele de vanilie.

  Acestea sunt unele dintre cele mai aromate și populare condimente dintr-o bucătărie și cu care poți realiza preparate extrem de delicioase. Secretul stă în combinarea între ele, obținând un echilibru.

  COMENTARII

  Sfaturi practice despre cum poți să prepari o cină italienească tradițională

  acum 27 zile

  Deși rețetele sunt de multe ori adaptate în funcție de ingredientele pe care obișnuim noi să le consumăm, o mâncare italienească autentică este simplă, iar ingredientele sunt atent porționate și proaspete.

  Secretele unei mese de Crăciun perfecte. Cum faci cele mai bune sarmale

  acum 167 zile

  Îți vom dezvălui secretele din spatele celor mai bune sarmale.

  20 de idei cum să îți ornezi salata de boeuf pentru masa de Crăciun

  acum 175 zile

  Ce ar fi masa de Craciun fara salata de boeuf?

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »