• MARTI, 04 APRILIE 2017

    Cele mai tari TRUCURI de la Chef Cătălin Scărlătescu pentru cozonaci pufoși și gustoși

    Cui nu îi place cozonacul? Și cine spune că el trebuie făcut doar de Sărbători? Ei bine, Chef Cătălin Scărlătescu vă oferă cele mai tari trucuri pentru a obține cozonaci pufoși și gustoși,pe care îi puteți face și chiar dacă sunteți novice în ale gătitului!

    Un cozonac iese în evidență datorită gustului său bogat în nucă și cacao. Frământat și modelat individual, cozonacul pregătit de Chef Cătălin Scărlătescu păstrează rețeta originală și gustul autentic românesc.

    A face un cozonac delicios este o reală provocare. Un cozonac bun depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părțile, să aibă intensitatea flăcării potrivită) și de multe alte secrete.

    Respectă întocmai reţeta aleasă şi ţine cont de următoarele trucuri propuse de Chef Cătălin Scărlătescu! Te vor ajuta să ai cozonaci gustoşi şi pufoşi!

    • Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.
    • Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade și umiditate 80.
    • Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade, iar spre sfârșit temperatura trebuie coborâtă la 140 grade, pentru a îi perimte cozonacului să se coacă bine.
    • Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.5. Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.
    • Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.
    • Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă mixati ouăle cu puţină sare.

    Gospodinele care nu reușesc să prepare desertul tradițional, au posibilitatea să cumpere cozonacul realizat după rețeta îndrăgitului chef Cătălin Scărlătescu. 

    COMENTARII

    Cum îți convingi copilul să mănânce tot din farfurie. Cele mai simpatice decorațiuni comestibile

    acum 19 zile

    Cel mic refuza sa manance fructe si legume? Pune in aplicare aceste trucuri, iar el nu va mai refuza niciodata ceea ce ii pui in farfurie.

    Cum poți tăia ceapa fără să-ți mai miroasă mâinile de la ea? Indiciu: ai nevoie de un... pieptăn

    acum 36 zile

    Cand tai ceapa, nu doar ca iti dau lacrimile, dar ti se impregneaza si mirosul acesteia pe degete.

    Cum se alege carnea de miel? Iată la ce anume trebuie să fii atent pentru a te asigura că aceasta este PROASPĂTĂ

    acum 46 zile

    Atunci cand cumparati carne de miel trebuie sa fiti atenti la cateva detalii.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Observator.TV


    Top stiri
    A1.ro
    Observator.TV
    SpyNews
    AntenaStars.ro