• MARTI, 04 APRILIE 2017

    Cele mai tari TRUCURI de la Chef Cătălin Scărlătescu pentru cozonaci pufoși și gustoși

    Cui nu îi place cozonacul? Și cine spune că el trebuie făcut doar de Sărbători? Ei bine, Chef Cătălin Scărlătescu vă oferă cele mai tari trucuri pentru a obține cozonaci pufoși și gustoși,pe care îi puteți face și chiar dacă sunteți novice în ale gătitului!

    Un cozonac iese în evidență datorită gustului său bogat în nucă și cacao. Frământat și modelat individual, cozonacul pregătit de Chef Cătălin Scărlătescu păstrează rețeta originală și gustul autentic românesc.

    A face un cozonac delicios este o reală provocare. Un cozonac bun depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părțile, să aibă intensitatea flăcării potrivită) și de multe alte secrete.

    Respectă întocmai reţeta aleasă şi ţine cont de următoarele trucuri propuse de Chef Cătălin Scărlătescu! Te vor ajuta să ai cozonaci gustoşi şi pufoşi!

    • Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.
    • Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade și umiditate 80.
    • Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade, iar spre sfârșit temperatura trebuie coborâtă la 140 grade, pentru a îi perimte cozonacului să se coacă bine.
    • Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.5. Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.
    • Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.
    • Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă mixati ouăle cu puţină sare.

    Gospodinele care nu reușesc să prepare desertul tradițional, au posibilitatea să cumpere cozonacul realizat după rețeta îndrăgitului chef Cătălin Scărlătescu. 

    COMENTARII

    Cum să faci magie în bucătărie. Top 5 aparate practice care nu ar trebui să lipsească dintr-o bucătărie modernă

    acum 5 zile

    Ca să găsești aparatele potrivite pe care le poți folosi zilnic, ți-am pregătit mai jos o listă pentru inspirație. Uite care sunt recomandările noastre.

    Sfaturi practice despre cum poți să prepari o cină italienească tradițională

    acum 56 zile

    Deși rețetele sunt de multe ori adaptate în funcție de ingredientele pe care obișnuim noi să le consumăm, o mâncare italienească autentică este simplă, iar ingredientele sunt atent porționate și proaspete.

    Secretele unei mese de Crăciun perfecte. Cum faci cele mai bune sarmale

    acum 196 zile

    Îți vom dezvălui secretele din spatele celor mai bune sarmale.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Observator.TV


    Top stiri
    PoveștiCOOL
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
    Citește mai mult... »