• MARTI, 04 APRILIE 2017

    Cele mai tari TRUCURI de la Chef Cătălin Scărlătescu pentru cozonaci pufoși și gustoși

    Cui nu îi place cozonacul? Și cine spune că el trebuie făcut doar de Sărbători? Ei bine, Chef Cătălin Scărlătescu vă oferă cele mai tari trucuri pentru a obține cozonaci pufoși și gustoși,pe care îi puteți face și chiar dacă sunteți novice în ale gătitului!

    Un cozonac iese în evidență datorită gustului său bogat în nucă și cacao. Frământat și modelat individual, cozonacul pregătit de Chef Cătălin Scărlătescu păstrează rețeta originală și gustul autentic românesc.

    A face un cozonac delicios este o reală provocare. Un cozonac bun depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părțile, să aibă intensitatea flăcării potrivită) și de multe alte secrete.

    Respectă întocmai reţeta aleasă şi ţine cont de următoarele trucuri propuse de Chef Cătălin Scărlătescu! Te vor ajuta să ai cozonaci gustoşi şi pufoşi!

    • Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.
    • Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade și umiditate 80.
    • Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade, iar spre sfârșit temperatura trebuie coborâtă la 140 grade, pentru a îi perimte cozonacului să se coacă bine.
    • Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.5. Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.
    • Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.
    • Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă mixati ouăle cu puţină sare.

    Gospodinele care nu reușesc să prepare desertul tradițional, au posibilitatea să cumpere cozonacul realizat după rețeta îndrăgitului chef Cătălin Scărlătescu. 

    COMENTARII

    Ce trebuie sa includă cel mai bun set de oale pentru gătit

    acum 5 zile

    Dacă îți dorești să ai mereu la îndemână tot ce ai nevoie pentru gătit, un set complet de oale este alegerea perfectă pentru bucătăria ta.

    Cum îți transformi pasiunea pentru gătit în carieră. 5 sfaturi de la bucătari renumiți

    acum 22 zile

    Bucătarii profesioniști au o curiozitate nativă, testează, experimentează cu diferite arome, își îmbogățesc constant lista de rețete și își perfecționează cu încăpățânare tehnicile.

    Mancare italiana - alegerea sanatoasa in zilele toride de vara si nu numai

    acum 111 zile

    Cu o influenta majora asupra culturilor vecine, bucataria italiana este una dintre cele mai variate, savuroase si sanatoase din intreaga lume: incepand de la condimente, branzeturi alese (parmezan, mozzarela, ricotta), pana la specialitati cu sosuri si feluritele paste.

    4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

    acum 169 zile

    Exact pentru momentele în care nu dorim să sacrificăm clipe prețioase de odihnă, ne-am gândit să îți propunem o listă de 4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

    Idei de mic dejun SUB 10 minute! TOP 3 rețete rapide

    acum 169 zile

    Nici dacă nu ești o persoană foarte matinală nu ai nicio scuză, pentru că poți lua un mic dejun în București la CityGrill! Dacă, din când în când, îți dorești să mănânci ceva pregătit chiar de mâinile tale, îți propunem 3 rețete rapide, pentru un mic dejun preparat în mai puțin de 10 minute!

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Stirile Antena 1 Observator

    observator.tv


    Top stiri
    CulTOUR
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Don Apetit & Co
    Citește mai mult... »