• JOI, 08 DECEMBRIE 2016

    EXCLUSIV. Ce pun chef Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu pe masa de Crăciun

    Protagoniștii show-ului culinar ”Chefi la cuțite” au acordat un interviu, în exclusivitate pentru tvhappy.ro. Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea au dezvăluit cum vor arăta mesele lor de Crăciun, care sunt preparatele lor preferate și, mai ales, dacă trec sau nu la cratiță pentru această ocazie specială. Nu lipsesc nici recomandările.

    tvhappy.ro: Cine gătește la voi acasă de Crăciun?

    Cătălin Scărlătescu: Eu nu am cum să scap de gătit, pe oriunde mă duc. Așa că doar eu gătesc, cu toată lumea în jurul meu.

    Florin Dumitrescu: Pentru masa de Crăciun îmi pun un șorț și mă apuc de gătit. Este una dintre puținele zile din an când gătesc acasă, pentru familie și cei apropiați.

    Sorin Bontea: Nevasta mea cel mai mult, apoi eu și fiica noastră. Fi-miu mai puțin. De obicei eu pregătesc piftia, soția mea face sarmalele și salata, iar fiică-mea desertul, în funcție de inspirația ei din ziua respectivă.

    Cum îți place să fie meniul de Crăciun la tine acasă?

    Cătălin Scărlătescu: Diversificat și foarte colorat.

    Florin Dumitrescu: Bogat. Îmi place să gătesc multe feluri de mâncare, vreo 7-8 feluri, care mai de care mai speciale. Nu lispesc creveții, carnea de porc, tot felul de legume caramelizate, salate, fripturi la tavă.

    Sorin Bontea: Simplu și tradițional, așa cum suntem obișnuiți, cu carne de porc, două feluri de mâncare, un desert.

    Ce NU trebuie să se găsească pe masa de Crăciun?

    Cătălin Scărlătescu: Eu v-aș propune să încercăm să ținem grăsimile cât mai departe.

    Florin Dumitrescu: Nu cred că ar fi ceva „interzis” pe masa de Crăciun, mai ales că gusturile oamenilor sunt destul de diversificate și fiecare interpretează cum își dorește sau cum își permite o masă de sărbătoare.

    Sorin Bontea: Cred că fiecare mănâncă ce vrea, ce îi face plăcere, în funcție de preferințe, restricții, buget și tot așa. Eu sunt de părere că masa de Crăciun trebuie să conțină ce îți place să mănânci cel mai mult, indiferent dacă e tradițional sau nu. Așadar, pe masă nu trebuie să se găsească ceva ce nu-ți place.

    Recomandă-ne o rețetă de ciorbă simplă, rapidă, ieftină pentru masa de Crăciun.

    Cătălin Scărlătescu: Ciorba de varză cu roșii. Este minunată!

    Recomandă-ne o rețetă simplă, rapidă, ieftină pentru desertul pentru masa de Crăciun.

    Sorin Bontea: Uite, o variantă ieftină și la îndemână, care mie îmi amintește de sărbătorile de iarnă petrecute la bunica, este plăcinta cu mere și scorțișoară. Sau prăjitura cu struguri uscați.

    COMENTARII

    Cum poți tăia ceapa fără să-ți mai miroasă mâinile de la ea? Indiciu: ai nevoie de un... pieptăn

    acum 4 zile

    Cand tai ceapa, nu doar ca iti dau lacrimile, dar ti se impregneaza si mirosul acesteia pe degete.

    Cum se alege carnea de miel? Iată la ce anume trebuie să fii atent pentru a te asigura că aceasta este PROASPĂTĂ

    acum 14 zile

    Atunci cand cumparati carne de miel trebuie sa fiti atenti la cateva detalii.

    Cea mai inedită metodă prin care pot fi vopsite ouăle de Paşte. Ai nevoie de un dres, legume și... timp

    acum 14 zile

    Ouale pot fi vopsite si altfel decat folosind vopseaua din comert.

    8 ponturi pentru un cozonac pufos. Urmează-le și îți vei impresiona musafirii

    acum 15 zile

    Daca vrei sa ai un cozonac pufos, iata cateva ponturi utile.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Top stiri
    A1.ro
    Observator.TV
    SpyNews
    AntenaStars.ro