• MIERCURI, 22 NOIEMBRIE 2017

    O delicatesă de sezon ce ți se topește în gură! Cum prepari slănina în saramură

    Slănina de porc este un aliment plin de grăsime, însă consumată în cantităţi mici, este foarte benefică pentru organismul nostru.

    Are proprietăți curative, întărește sistemul imunitar, reglează contracțiile mușchiului inimii, tratează durerile de articulaţii şi favorizează scăderea colesterolului.

    Slănina se prepară în saramură fierbinte, de aceea o puteţi savura după 3 zile. Adăugaţi condimentele preferate pentru a obţine un gust intens şi delicios, scrie bucatarul.tv.

    INGREDIENTE:

    500 g de slănină proaspătă
    1.5 I de apă
    200 g de sare
    3 frunze de dafin
    13 boabe de piper negru
    3 căţei de usturoi
    5 g de piper roşu măcinat

    MOD DE PREPARARE:

    1. Puneţi apa la foc, aduceţi-o la fierbere, presăraţi sarea, boabele de piper negru şi frunzele de dafin. Fierbeţi amestecul timp de 3 minute.

    2. Puneţi slănina într-un vas mare sau caserolâ, turnaţi deasupra saramura fierbinte, acoperiţi slănina cu o farfurie şi puneţi deasupra o greutate (o sticlă cu apă).

    3. Saramura trebuie să acopere slănina complet.

    4. Lăsaţi slănina să stea în saramură timp de 3 zile la temperatura camerei.

    5. După 3 zile scoateţi slănina din saramură şi frecaţi-o cu usturoi mărunţit.

    COMENTARII

    Ce trebuie sa includă cel mai bun set de oale pentru gătit

    acum 33 zile

    Dacă îți dorești să ai mereu la îndemână tot ce ai nevoie pentru gătit, un set complet de oale este alegerea perfectă pentru bucătăria ta.

    Cum îți transformi pasiunea pentru gătit în carieră. 5 sfaturi de la bucătari renumiți

    acum 50 zile

    Bucătarii profesioniști au o curiozitate nativă, testează, experimentează cu diferite arome, își îmbogățesc constant lista de rețete și își perfecționează cu încăpățânare tehnicile.

    Mancare italiana - alegerea sanatoasa in zilele toride de vara si nu numai

    acum 139 zile

    Cu o influenta majora asupra culturilor vecine, bucataria italiana este una dintre cele mai variate, savuroase si sanatoase din intreaga lume: incepand de la condimente, branzeturi alese (parmezan, mozzarela, ricotta), pana la specialitati cu sosuri si feluritele paste.

    4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

    acum 197 zile

    Exact pentru momentele în care nu dorim să sacrificăm clipe prețioase de odihnă, ne-am gândit să îți propunem o listă de 4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

    Idei de mic dejun SUB 10 minute! TOP 3 rețete rapide

    acum 197 zile

    Nici dacă nu ești o persoană foarte matinală nu ai nicio scuză, pentru că poți lua un mic dejun în București la CityGrill! Dacă, din când în când, îți dorești să mănânci ceva pregătit chiar de mâinile tale, îți propunem 3 rețete rapide, pentru un mic dejun preparat în mai puțin de 10 minute!

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Stirile Antena 1 Observator

    observator.tv


    Top stiri
    CulTOUR
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Don Apetit & Co
    Citește mai mult... »