• MIERCURI, 22 NOIEMBRIE 2017

    O delicatesă de sezon ce ți se topește în gură! Cum prepari slănina în saramură

    Slănina de porc este un aliment plin de grăsime, însă consumată în cantităţi mici, este foarte benefică pentru organismul nostru.

    Are proprietăți curative, întărește sistemul imunitar, reglează contracțiile mușchiului inimii, tratează durerile de articulaţii şi favorizează scăderea colesterolului.

    Slănina se prepară în saramură fierbinte, de aceea o puteţi savura după 3 zile. Adăugaţi condimentele preferate pentru a obţine un gust intens şi delicios, scrie bucatarul.tv.

    INGREDIENTE:

    500 g de slănină proaspătă
    1.5 I de apă
    200 g de sare
    3 frunze de dafin
    13 boabe de piper negru
    3 căţei de usturoi
    5 g de piper roşu măcinat

    MOD DE PREPARARE:

    1. Puneţi apa la foc, aduceţi-o la fierbere, presăraţi sarea, boabele de piper negru şi frunzele de dafin. Fierbeţi amestecul timp de 3 minute.

    2. Puneţi slănina într-un vas mare sau caserolâ, turnaţi deasupra saramura fierbinte, acoperiţi slănina cu o farfurie şi puneţi deasupra o greutate (o sticlă cu apă).

    3. Saramura trebuie să acopere slănina complet.

    4. Lăsaţi slănina să stea în saramură timp de 3 zile la temperatura camerei.

    5. După 3 zile scoateţi slănina din saramură şi frecaţi-o cu usturoi mărunţit.

    COMENTARII

    Secretele unei mese de Crăciun perfecte. Cum faci cele mai bune sarmale

    acum 43 zile

    Îți vom dezvălui secretele din spatele celor mai bune sarmale.

    20 de idei cum să îți ornezi salata de boeuf pentru masa de Crăciun

    acum 51 zile

    Ce ar fi masa de Craciun fara salata de boeuf?

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Observator.TV


    Top stiri
    Happy Day
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
    Citește mai mult... »