• JOI, 22 DECEMBRIE 2016

    O rețetă de-ți lasă gura apă: cârnați țărănești cu multă slănină

     Cârnații nu trebuie să lipsească de pe masa traditională de Crăciun. De aceea, vă recomandăm o rețetă deosebită de cârnați țărănești, cu multă slănină, așa cum regretatul Radu Anton Roman îi prepara, apoi a publicat rețeta în cartea ”Bucate, vinuri și obiceiuri românești. Ediție nouă, îndelung revizuită și mult adăugită”, apărută la editura Paideia.

    Ingrediente:

    3 kg carne macră porc

    3 căpățâni usturoi

    mațe (se țin în apă rece, să nu se usuce)

    condimente: cimbru, ienibahar - cam două linguri

    1,5 kg slănină

    3 linguri sare

    piper - după gust

    Mod de preparare:

    Carnea și slănina se toacă mărunt, din cuțit. Usturoiul se face pastă, cu puțină apă rece. Se frământă totul cu sare, usturoi, condimente. Se umplu mațele astfel:

    -mai lejer pentru cârnații care se vor mâna proaspeți

    -mai înfundat cele ce merg la afumătoare și se consumă mai târziu.

    COMENTARII

    Secretele unei mese de Crăciun perfecte. Cum faci cele mai bune sarmale

    acum 9 zile

    Îți vom dezvălui secretele din spatele celor mai bune sarmale.

    20 de idei cum să îți ornezi salata de boeuf pentru masa de Crăciun

    acum 17 zile

    Ce ar fi masa de Craciun fara salata de boeuf?

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Observator.TV


    Top stiri
    Happy Day
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
    Citește mai mult... »