• JOI, 22 DECEMBRIE 2016

    O rețetă de-ți lasă gura apă: cârnați țărănești cu multă slănină

     Cârnații nu trebuie să lipsească de pe masa traditională de Crăciun. De aceea, vă recomandăm o rețetă deosebită de cârnați țărănești, cu multă slănină, așa cum regretatul Radu Anton Roman îi prepara, apoi a publicat rețeta în cartea ”Bucate, vinuri și obiceiuri românești. Ediție nouă, îndelung revizuită și mult adăugită”, apărută la editura Paideia.

    Ingrediente:

    3 kg carne macră porc

    3 căpățâni usturoi

    mațe (se țin în apă rece, să nu se usuce)

    condimente: cimbru, ienibahar - cam două linguri

    1,5 kg slănină

    3 linguri sare

    piper - după gust

    Mod de preparare:

    Carnea și slănina se toacă mărunt, din cuțit. Usturoiul se face pastă, cu puțină apă rece. Se frământă totul cu sare, usturoi, condimente. Se umplu mațele astfel:

    -mai lejer pentru cârnații care se vor mâna proaspeți

    -mai înfundat cele ce merg la afumătoare și se consumă mai târziu.

    COMENTARII

    5 trucuri simple pentru a schimba repede aspectul bucătăriei. Toți musafirii vor fi impresionați

    acum 15 zile

    Pune in aplicare cateva trucuri si toti te vor intreba daca ai renovat casa.

    Da' de unde petrecere de fițe? Delia a pretrecut un Crăciun cu sarmale, piure și pâine de casă

    acum 27 zile

    Delia le-a aratat tututor cem bucate a avut pe masa de Craciun.

    Rețete de sărbătoare: tobă de Ardeal a la Radu Anton Roman

    acum 32 zile

    Toba este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe mesele de Craciun ale romanilor.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Neatza cu Razvan si Dani


    WeAre1.ro

    weare1.ro


    Top stiri
    A1.ro
    Observator.TV
    SpyNews
    AntenaStars.ro