• JOI, 24 NOIEMBRIE 2016

    REȚETE de un VEAC: Supă de iepure franceză și ciuperci cu vin alb

    Săptămâna aceasta, vă propunem ''Supă de iepure franceză'' și ''Ciuperci cu vin alb'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

    Supă de iepure franceză
    Golește un epure și păstrează-i sângele pe care îl botezi cu puțin oțet spre a nu se închega. Subțiezi o lingură de făină în mult unt. Pui epurele tăiat în bucăți să se rumenească în acest sos. Umpli cu un pahar de vin de Porto și atât zeamă de carne câtă îți trebue pentru supă. Sărează, pipărează, adaogă ceapă, dafin, cimbru, frunză de țelină, rozmarin dacă ai, cât și ori ce altă plantă aromatică ce poți avea. După un ceas de fiertură, scoate bucățelele de iepure și le pui în castronul de supă. Treci bulionul prin sită. Scoți câteva linguri pe care le amesteci bine cu sângele și le torni, cu băgare de seamă, în bulion, săltând mereu oala sau cratița. Toarnă în castronul de supă. Această supă trebue mult pipărată și ardeiată.

    Ciuperci cu vin alb
    Ia jumătate chilo de ciuperci mici, spală-le cu îngrijire și usucă-le pe o pânză. Aruncă-le, apoi, într 'o cratiță unde vei fi pus câteva linguri de untdelemn fierbinte. Adaogă sare, piper, o lingură de ceapă și pătrunjel, tocați mărunt, zeama dela două lămâi și 150 gr. de vin alb. Acoperă cratița și pune 5 minute la foc în colcot. Lasă să se răcească și servește cu apa în care au fiert. Unii adaogă acestei mâncări și o lingură de muștar englezesc.

    sursa: agerpres

    COMENTARII

    Secretele unei mese de Crăciun perfecte. Cum faci cele mai bune sarmale

    acum 11 zile

    Îți vom dezvălui secretele din spatele celor mai bune sarmale.

    20 de idei cum să îți ornezi salata de boeuf pentru masa de Crăciun

    acum 19 zile

    Ce ar fi masa de Craciun fara salata de boeuf?

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Observator.TV


    Top stiri
    Happy Day
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
    Citește mai mult... »