• JOI, 24 NOIEMBRIE 2016

    REȚETE de un VEAC: Supă de iepure franceză și ciuperci cu vin alb

    Săptămâna aceasta, vă propunem ''Supă de iepure franceză'' și ''Ciuperci cu vin alb'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

    Supă de iepure franceză
    Golește un epure și păstrează-i sângele pe care îl botezi cu puțin oțet spre a nu se închega. Subțiezi o lingură de făină în mult unt. Pui epurele tăiat în bucăți să se rumenească în acest sos. Umpli cu un pahar de vin de Porto și atât zeamă de carne câtă îți trebue pentru supă. Sărează, pipărează, adaogă ceapă, dafin, cimbru, frunză de țelină, rozmarin dacă ai, cât și ori ce altă plantă aromatică ce poți avea. După un ceas de fiertură, scoate bucățelele de iepure și le pui în castronul de supă. Treci bulionul prin sită. Scoți câteva linguri pe care le amesteci bine cu sângele și le torni, cu băgare de seamă, în bulion, săltând mereu oala sau cratița. Toarnă în castronul de supă. Această supă trebue mult pipărată și ardeiată.

    Ciuperci cu vin alb
    Ia jumătate chilo de ciuperci mici, spală-le cu îngrijire și usucă-le pe o pânză. Aruncă-le, apoi, într 'o cratiță unde vei fi pus câteva linguri de untdelemn fierbinte. Adaogă sare, piper, o lingură de ceapă și pătrunjel, tocați mărunt, zeama dela două lămâi și 150 gr. de vin alb. Acoperă cratița și pune 5 minute la foc în colcot. Lasă să se răcească și servește cu apa în care au fiert. Unii adaogă acestei mâncări și o lingură de muștar englezesc.

    sursa: agerpres

    COMENTARII

    5 trucuri simple pentru a schimba repede aspectul bucătăriei. Toți musafirii vor fi impresionați

    acum 15 zile

    Pune in aplicare cateva trucuri si toti te vor intreba daca ai renovat casa.

    Da' de unde petrecere de fițe? Delia a pretrecut un Crăciun cu sarmale, piure și pâine de casă

    acum 27 zile

    Delia le-a aratat tututor cem bucate a avut pe masa de Craciun.

    O rețetă de-ți lasă gura apă: cârnați țărănești cu multă slănină

    acum 31 zile

    Nu exista masa traditionala de Craciun fara carnati.

    Rețete de sărbătoare: tobă de Ardeal a la Radu Anton Roman

    acum 32 zile

    Toba este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe mesele de Craciun ale romanilor.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Neatza cu Razvan si Dani


    WeAre1.ro

    weare1.ro


    Top stiri
    A1.ro
    Observator.TV
    SpyNews
    AntenaStars.ro