• SAMBATA, 27 AUGUST 2016

    REȚETA LUI VLĂDUȚ: ”Pâinea plimbărețului”

    Că tot este weekend, vă propunem o rețetă inedită, marca retetaluivladut.ro: ”Pâinea plimbărețului”. Spor la gătit!

    INGREDIENTE: 

    Instrucțiuni
    Aluat:
    1 kg făină tip 650
    40 g drojdie
    350 ml apă caldă
    50 ml ulei de măsline
    1 linguriță sare
    1 lingură zahăr
    Umplutură:
    250 g mozzarella
    250 g roșii deshidratate, în ulei de măsline
    200 g semințe diverse: în, susan, dovleac
    oregano
    rozmarin
    frunze de busuioc
    Pentru sos:
    brânză gorgonzola dulce
    brânză gorgonzola picantă
    brânză topită tartinabilă
    smântână dulce
    parmezan
    cremă de cașcaval
    piper
    busuioc
    MOD DE PREPARARE
    Pentru aluat, se cerne făina într-un vas și se face o adâncitură la mijlocul acesteia.
    Drojdia se freacă cu zahărul, se adaugă puțină apă caldă și puțină făină și se face o maia care se lasă la crescut, până când își dublează volumul, apoi se adaugă în vasul cu făină, la mijlocul acesteia.
    Se dizolvă sarea în apă caldă, se adaugă treptat peste maia, alternând cu uleiul de măsline și se amestecă cu făina din vas.
    Se frământă un aluat care se lasă la crescut.
    Se împarte aluatul în patru părți se se întind foi dreptunghiulare care se ung cu uleiul de la roșiile deshidratate și se presară din belșug, amestecul de semințe și verdețuri.
    Peste două foi se adaugă cuburi de mozzarella, roșii deshidratate și multe frunze de busuioc, apoi peste această umplutura se așează celelalte două foi de aluat.
    Se lasă din nou la crescut, după care se coc pâinile umplute, până când se rumenesc frumos la suprafața.
    Pentru sos, se pune smântâna la fiert și se adaugă brânzeturile în ea, câte puțin din fiecare, nu se exagerează, apoi se potrivește gustul cu puțin piper și frunze de busuioc.
    Se servește pâinea plimbaretului, tăiată în fâșii lungi și unse cu acest delicios sos de brânzeturi.

    Pe retetaluivladut.ro ai un video în care Vlăduț îți arată cum se prepară ”Pâinea plimbărețului”.

    Poftă bună!

    COMENTARII

    5 trucuri simple pentru a schimba repede aspectul bucătăriei. Toți musafirii vor fi impresionați

    acum 15 zile

    Pune in aplicare cateva trucuri si toti te vor intreba daca ai renovat casa.

    Da' de unde petrecere de fițe? Delia a pretrecut un Crăciun cu sarmale, piure și pâine de casă

    acum 26 zile

    Delia le-a aratat tututor cem bucate a avut pe masa de Craciun.

    O rețetă de-ți lasă gura apă: cârnați țărănești cu multă slănină

    acum 30 zile

    Nu exista masa traditionala de Craciun fara carnati.

    Rețete de sărbătoare: tobă de Ardeal a la Radu Anton Roman

    acum 32 zile

    Toba este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe mesele de Craciun ale romanilor.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Neatza cu Razvan si Dani


    WeAre1.ro

    weare1.ro


    Top stiri
    A1.ro
    Observator.TV
    SpyNews
    AntenaStars.ro