• SAMBATA, 27 AUGUST 2016

    REȚETA LUI VLĂDUȚ: ”Pâinea plimbărețului”

    Că tot este weekend, vă propunem o rețetă inedită, marca retetaluivladut.ro: ”Pâinea plimbărețului”. Spor la gătit!

    INGREDIENTE: 

    Instrucțiuni
    Aluat:
    1 kg făină tip 650
    40 g drojdie
    350 ml apă caldă
    50 ml ulei de măsline
    1 linguriță sare
    1 lingură zahăr
    Umplutură:
    250 g mozzarella
    250 g roșii deshidratate, în ulei de măsline
    200 g semințe diverse: în, susan, dovleac
    oregano
    rozmarin
    frunze de busuioc
    Pentru sos:
    brânză gorgonzola dulce
    brânză gorgonzola picantă
    brânză topită tartinabilă
    smântână dulce
    parmezan
    cremă de cașcaval
    piper
    busuioc
    MOD DE PREPARARE
    Pentru aluat, se cerne făina într-un vas și se face o adâncitură la mijlocul acesteia.
    Drojdia se freacă cu zahărul, se adaugă puțină apă caldă și puțină făină și se face o maia care se lasă la crescut, până când își dublează volumul, apoi se adaugă în vasul cu făină, la mijlocul acesteia.
    Se dizolvă sarea în apă caldă, se adaugă treptat peste maia, alternând cu uleiul de măsline și se amestecă cu făina din vas.
    Se frământă un aluat care se lasă la crescut.
    Se împarte aluatul în patru părți se se întind foi dreptunghiulare care se ung cu uleiul de la roșiile deshidratate și se presară din belșug, amestecul de semințe și verdețuri.
    Peste două foi se adaugă cuburi de mozzarella, roșii deshidratate și multe frunze de busuioc, apoi peste această umplutura se așează celelalte două foi de aluat.
    Se lasă din nou la crescut, după care se coc pâinile umplute, până când se rumenesc frumos la suprafața.
    Pentru sos, se pune smântâna la fiert și se adaugă brânzeturile în ea, câte puțin din fiecare, nu se exagerează, apoi se potrivește gustul cu puțin piper și frunze de busuioc.
    Se servește pâinea plimbaretului, tăiată în fâșii lungi și unse cu acest delicios sos de brânzeturi.

    Pe retetaluivladut.ro ai un video în care Vlăduț îți arată cum se prepară ”Pâinea plimbărețului”.

    Poftă bună!

    COMENTARII

    Secretele unei mese de Crăciun perfecte. Cum faci cele mai bune sarmale

    acum 11 zile

    Îți vom dezvălui secretele din spatele celor mai bune sarmale.

    20 de idei cum să îți ornezi salata de boeuf pentru masa de Crăciun

    acum 19 zile

    Ce ar fi masa de Craciun fara salata de boeuf?

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Observator.TV


    Top stiri
    Happy Day
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
    Citește mai mult... »