• MARTI, 20 DECEMBRIE 2016

    Rețete de sărbători: ”Sângerete”. Recomandarea lui Radu Anton Roman

    Regretatul Radu Anton Roman a rămas în memoria românilor grație modului în care prezenta diferite rețete și obiceiuri din toate colțurile țării. Astăzi, chiar de Ignat, vă recomandăm o rețetă tradițională, de Ignat: ”Sângerete”, așa cum a prezentat-o Radu Anton Roman în cartea sa, ”Bucate, vinuri și obiceiuri românești. Ediție nouă, îndelung revizuită și mult adăugită”, apărută la editura Paideia.

    Sângeretele se face cu mațe groase, chiar în ziua de Ignat.

    Ingrediente:

    • 1L de sânge de porc
    • 0,5 kg slănină
    • 0,0 kg orez
    • 1 kg carne grasă de porc, de la gât
    • 0,5 kg șorici
    • Sare, piper, cimbru, ienibahar

    Mod de preparare:

    Spălați bine mațele, cu multă apă și oțet. Lăsați-le să aștepte în apă rece. Fierbeți în apă cu puțină sare carnea, șoriciul, slănina. Orezul se fierbe separat, astfel încât să nu se umfle, dar să rămână tare. Fierbeți și sângele în câteva clocote. Se toacă la mașină carnea și șoriciul. Slănina se toacă la cuțit, pentru décor. Toate cele de mai sus se amestecă într-un castronm iar peste ele se adaugă mirodeniile, după gust, și 200 ml din zeama în care a fiert carnea.
    Se scurge mațul de apă, se umple cu amestecul obținut și se leagă la capete. Se fierbe 10-15 minute, la foc mic, să se umfle bine orezul și să se închege.

    Recomandarea lui Radu Anton Roman: Sângeretele se mănâncă repede, în primele zile după Ignat.

    COMENTARII

    Secretele unei mese de Crăciun perfecte. Cum faci cele mai bune sarmale

    acum 9 zile

    Îți vom dezvălui secretele din spatele celor mai bune sarmale.

    20 de idei cum să îți ornezi salata de boeuf pentru masa de Crăciun

    acum 17 zile

    Ce ar fi masa de Craciun fara salata de boeuf?

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Observator.TV


    Top stiri
    Happy Day
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
    Citește mai mult... »