• MARTI, 20 DECEMBRIE 2016

    Rețete de sărbători: ”Sângerete”. Recomandarea lui Radu Anton Roman

    Regretatul Radu Anton Roman a rămas în memoria românilor grație modului în care prezenta diferite rețete și obiceiuri din toate colțurile țării. Astăzi, chiar de Ignat, vă recomandăm o rețetă tradițională, de Ignat: ”Sângerete”, așa cum a prezentat-o Radu Anton Roman în cartea sa, ”Bucate, vinuri și obiceiuri românești. Ediție nouă, îndelung revizuită și mult adăugită”, apărută la editura Paideia.

    Sângeretele se face cu mațe groase, chiar în ziua de Ignat.

    Ingrediente:

    • 1L de sânge de porc
    • 0,5 kg slănină
    • 0,0 kg orez
    • 1 kg carne grasă de porc, de la gât
    • 0,5 kg șorici
    • Sare, piper, cimbru, ienibahar

    Mod de preparare:

    Spălați bine mațele, cu multă apă și oțet. Lăsați-le să aștepte în apă rece. Fierbeți în apă cu puțină sare carnea, șoriciul, slănina. Orezul se fierbe separat, astfel încât să nu se umfle, dar să rămână tare. Fierbeți și sângele în câteva clocote. Se toacă la mașină carnea și șoriciul. Slănina se toacă la cuțit, pentru décor. Toate cele de mai sus se amestecă într-un castronm iar peste ele se adaugă mirodeniile, după gust, și 200 ml din zeama în care a fiert carnea.
    Se scurge mațul de apă, se umple cu amestecul obținut și se leagă la capete. Se fierbe 10-15 minute, la foc mic, să se umfle bine orezul și să se închege.

    Recomandarea lui Radu Anton Roman: Sângeretele se mănâncă repede, în primele zile după Ignat.

    COMENTARII

    5 trucuri simple pentru a schimba repede aspectul bucătăriei. Toți musafirii vor fi impresionați

    acum 15 zile

    Pune in aplicare cateva trucuri si toti te vor intreba daca ai renovat casa.

    Da' de unde petrecere de fițe? Delia a pretrecut un Crăciun cu sarmale, piure și pâine de casă

    acum 27 zile

    Delia le-a aratat tututor cem bucate a avut pe masa de Craciun.

    O rețetă de-ți lasă gura apă: cârnați țărănești cu multă slănină

    acum 31 zile

    Nu exista masa traditionala de Craciun fara carnati.

    Rețete de sărbătoare: tobă de Ardeal a la Radu Anton Roman

    acum 32 zile

    Toba este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe mesele de Craciun ale romanilor.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Neatza cu Razvan si Dani


    WeAre1.ro

    weare1.ro


    Top stiri
    A1.ro
    Observator.TV
    SpyNews
    AntenaStars.ro