• MARTI, 20 DECEMBRIE 2016

    Rețete de sărbători: ”Sângerete”. Recomandarea lui Radu Anton Roman

    Regretatul Radu Anton Roman a rămas în memoria românilor grație modului în care prezenta diferite rețete și obiceiuri din toate colțurile țării. Astăzi, chiar de Ignat, vă recomandăm o rețetă tradițională, de Ignat: ”Sângerete”, așa cum a prezentat-o Radu Anton Roman în cartea sa, ”Bucate, vinuri și obiceiuri românești. Ediție nouă, îndelung revizuită și mult adăugită”, apărută la editura Paideia.

    Sângeretele se face cu mațe groase, chiar în ziua de Ignat.

    Ingrediente:

    • 1L de sânge de porc
    • 0,5 kg slănină
    • 0,0 kg orez
    • 1 kg carne grasă de porc, de la gât
    • 0,5 kg șorici
    • Sare, piper, cimbru, ienibahar

    Mod de preparare:

    Spălați bine mațele, cu multă apă și oțet. Lăsați-le să aștepte în apă rece. Fierbeți în apă cu puțină sare carnea, șoriciul, slănina. Orezul se fierbe separat, astfel încât să nu se umfle, dar să rămână tare. Fierbeți și sângele în câteva clocote. Se toacă la mașină carnea și șoriciul. Slănina se toacă la cuțit, pentru décor. Toate cele de mai sus se amestecă într-un castronm iar peste ele se adaugă mirodeniile, după gust, și 200 ml din zeama în care a fiert carnea.
    Se scurge mațul de apă, se umple cu amestecul obținut și se leagă la capete. Se fierbe 10-15 minute, la foc mic, să se umfle bine orezul și să se închege.

    Recomandarea lui Radu Anton Roman: Sângeretele se mănâncă repede, în primele zile după Ignat.

    COMENTARII

    Rețetă de clătite delicioase de la Doinița Oancea. Învață de la actrița din iSerialul “Când mama nu-i acasă" să pregătești un desert de nota 10!

    acum 120 zile

    Pe Doinita Oancea o veti putea vedea, in curand, in cel de-al doilea sezon al iSerialului “Cand mama nu-i acasa", produs de Ruxandra Ion.

    Cum îți convingi copilul să mănânce tot din farfurie. Cele mai simpatice decorațiuni comestibile

    acum 159 zile

    Cel mic refuza sa manance fructe si legume? Pune in aplicare aceste trucuri, iar el nu va mai refuza niciodata ceea ce ii pui in farfurie.

    Cum poți tăia ceapa fără să-ți mai miroasă mâinile de la ea? Indiciu: ai nevoie de un... pieptăn

    acum 176 zile

    Cand tai ceapa, nu doar ca iti dau lacrimile, dar ti se impregneaza si mirosul acesteia pe degete.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Observator.TV


    Top stiri
    Happy Day
    iSerial - O grămadă de caramele / în fiecare luni și marți de la ora 19:00
    Citește mai departe »

    ISERIAL

    O grămadă de caramele - episodul 8

    Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
    Citește mai mult... »