• MARTI, 20 DECEMBRIE 2016

    Rețete de sărbători: ”Sângerete”. Recomandarea lui Radu Anton Roman

    Regretatul Radu Anton Roman a rămas în memoria românilor grație modului în care prezenta diferite rețete și obiceiuri din toate colțurile țării. Astăzi, chiar de Ignat, vă recomandăm o rețetă tradițională, de Ignat: ”Sângerete”, așa cum a prezentat-o Radu Anton Roman în cartea sa, ”Bucate, vinuri și obiceiuri românești. Ediție nouă, îndelung revizuită și mult adăugită”, apărută la editura Paideia.

    Sângeretele se face cu mațe groase, chiar în ziua de Ignat.

    Ingrediente:

    • 1L de sânge de porc
    • 0,5 kg slănină
    • 0,0 kg orez
    • 1 kg carne grasă de porc, de la gât
    • 0,5 kg șorici
    • Sare, piper, cimbru, ienibahar

    Mod de preparare:

    Spălați bine mațele, cu multă apă și oțet. Lăsați-le să aștepte în apă rece. Fierbeți în apă cu puțină sare carnea, șoriciul, slănina. Orezul se fierbe separat, astfel încât să nu se umfle, dar să rămână tare. Fierbeți și sângele în câteva clocote. Se toacă la mașină carnea și șoriciul. Slănina se toacă la cuțit, pentru décor. Toate cele de mai sus se amestecă într-un castronm iar peste ele se adaugă mirodeniile, după gust, și 200 ml din zeama în care a fiert carnea.
    Se scurge mațul de apă, se umple cu amestecul obținut și se leagă la capete. Se fierbe 10-15 minute, la foc mic, să se umfle bine orezul și să se închege.

    Recomandarea lui Radu Anton Roman: Sângeretele se mănâncă repede, în primele zile după Ignat.

    COMENTARII

    Cum poți tăia ceapa fără să-ți mai miroasă mâinile de la ea? Indiciu: ai nevoie de un... pieptăn

    acum 4 zile

    Cand tai ceapa, nu doar ca iti dau lacrimile, dar ti se impregneaza si mirosul acesteia pe degete.

    Cum se alege carnea de miel? Iată la ce anume trebuie să fii atent pentru a te asigura că aceasta este PROASPĂTĂ

    acum 14 zile

    Atunci cand cumparati carne de miel trebuie sa fiti atenti la cateva detalii.

    Cea mai inedită metodă prin care pot fi vopsite ouăle de Paşte. Ai nevoie de un dres, legume și... timp

    acum 14 zile

    Ouale pot fi vopsite si altfel decat folosind vopseaua din comert.

    8 ponturi pentru un cozonac pufos. Urmează-le și îți vei impresiona musafirii

    acum 15 zile

    Daca vrei sa ai un cozonac pufos, iata cateva ponturi utile.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Top stiri
    A1.ro
    Observator.TV
    SpyNews
    AntenaStars.ro