• JOI, 14 DECEMBRIE 2017

    Reteta originală de tobă de acasă. Are gustul autentic românesc

    Nu există Crăciun fără bucatele tradiționale, însă nu toți se pricep să le prepare. Unul dintre alimentele care nu vor lipsi de pe masa de sărbători este și toba de casă.

    Rețeta autentică face însă diferența! Iată cum se prepară adevărata tobă de casă!

    Ingrediente:

    • 2 urechi de porc
    • 2 rinichi de porc
    • o limba de porc
    • o bucata de muschi de porc
    • o inima de porc
    • un stomac de porc
    • 250 de grame de slanina cu carne
    • o jumatate de kilogram de pulpa de porc
    • 8 catei de usturoi
    • sare
    • piper macinat
    • piper boabe
    • foi de dafin
    • Mod preparare:

    Pentru toba de porc traditionala, facuta in stomac de porc, se curata bine stomacul de porc de membrana interioara.

    Cea mai simpla metoda, si cea recomandata, este curatarea cu sare grunjoasa.

    Dupa ce se freaca bine, se spala si se lasa o ora in apa cu otet si ceapa taiata felii, pentru neutralizarea mirosului.

    Scoatem apoi stomacul si il clatim bine, potrivit culinar.ro. In cazul in care cumparati stomacul de porc pentru toba, il puteti gasi in macelarii gata curatat.

    Punem la fiert urechile, rinichii, limba, inima, muschiul, slanina si pulpa de porc, dupa care se condimenteaza cu boabele de piper, sare dupa gust si foi de dafin.

    Se lasa pe foc o ora, iar dupa ce dau in fiert se scot si se lasa la racit. Limba se curata de pielita alba si se toaca, alaturi de celelalte maruntaie, in cubulete mari.

    Se amesteca apoi cu usturoiul pisat, sare si piper macinat dupa gust, si doua polonice din zeama in care au fiert.

    Se umple stomacul cu compozitia obtinuta si se coase deschizatura, apoi se introduce intr-o bucata de dres, care se prinde bine la capete.

    Punem din nou la fiert zeama in care au fiert organele, iar cand aceasta incepe sa clocoteasca se pune toba in oala.

    Se lasa la fiert 30 de minute, intepandu-se, din cand in cand, toba cu un ac. Se scoate din zeama cu o paleta si se aseaza intr-un lighean.

    Punem deasupra tobei un fund de lemn, iar peste el asezam o greutate. Lasam toba la rece cel putin pana a doua zi.

    sursă: actualitatea.biz

    COMENTARII

    Sfaturi practice despre cum poți să prepari o cină italienească tradițională

    acum 27 zile

    Deși rețetele sunt de multe ori adaptate în funcție de ingredientele pe care obișnuim noi să le consumăm, o mâncare italienească autentică este simplă, iar ingredientele sunt atent porționate și proaspete.

    Secretele unei mese de Crăciun perfecte. Cum faci cele mai bune sarmale

    acum 167 zile

    Îți vom dezvălui secretele din spatele celor mai bune sarmale.

    20 de idei cum să îți ornezi salata de boeuf pentru masa de Crăciun

    acum 175 zile

    Ce ar fi masa de Craciun fara salata de boeuf?

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Observator.TV


    Top stiri
    PoveștiCOOL
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
    Citește mai mult... »