• JOI, 14 DECEMBRIE 2017

    Reteta originală de tobă de acasă. Are gustul autentic românesc

    Nu există Crăciun fără bucatele tradiționale, însă nu toți se pricep să le prepare. Unul dintre alimentele care nu vor lipsi de pe masa de sărbători este și toba de casă.

    Rețeta autentică face însă diferența! Iată cum se prepară adevărata tobă de casă!

    Ingrediente:

    • 2 urechi de porc
    • 2 rinichi de porc
    • o limba de porc
    • o bucata de muschi de porc
    • o inima de porc
    • un stomac de porc
    • 250 de grame de slanina cu carne
    • o jumatate de kilogram de pulpa de porc
    • 8 catei de usturoi
    • sare
    • piper macinat
    • piper boabe
    • foi de dafin
    • Mod preparare:

    Pentru toba de porc traditionala, facuta in stomac de porc, se curata bine stomacul de porc de membrana interioara.

    Cea mai simpla metoda, si cea recomandata, este curatarea cu sare grunjoasa.

    Dupa ce se freaca bine, se spala si se lasa o ora in apa cu otet si ceapa taiata felii, pentru neutralizarea mirosului.

    Scoatem apoi stomacul si il clatim bine, potrivit culinar.ro. In cazul in care cumparati stomacul de porc pentru toba, il puteti gasi in macelarii gata curatat.

    Punem la fiert urechile, rinichii, limba, inima, muschiul, slanina si pulpa de porc, dupa care se condimenteaza cu boabele de piper, sare dupa gust si foi de dafin.

    Se lasa pe foc o ora, iar dupa ce dau in fiert se scot si se lasa la racit. Limba se curata de pielita alba si se toaca, alaturi de celelalte maruntaie, in cubulete mari.

    Se amesteca apoi cu usturoiul pisat, sare si piper macinat dupa gust, si doua polonice din zeama in care au fiert.

    Se umple stomacul cu compozitia obtinuta si se coase deschizatura, apoi se introduce intr-o bucata de dres, care se prinde bine la capete.

    Punem din nou la fiert zeama in care au fiert organele, iar cand aceasta incepe sa clocoteasca se pune toba in oala.

    Se lasa la fiert 30 de minute, intepandu-se, din cand in cand, toba cu un ac. Se scoate din zeama cu o paleta si se aseaza intr-un lighean.

    Punem deasupra tobei un fund de lemn, iar peste el asezam o greutate. Lasam toba la rece cel putin pana a doua zi.

    sursă: actualitatea.biz

    COMENTARII

    Mancare italiana - alegerea sanatoasa in zilele toride de vara si nu numai

    acum 74 zile

    Cu o influenta majora asupra culturilor vecine, bucataria italiana este una dintre cele mai variate, savuroase si sanatoase din intreaga lume: incepand de la condimente, branzeturi alese (parmezan, mozzarela, ricotta), pana la specialitati cu sosuri si feluritele paste.

    4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

    acum 133 zile

    Exact pentru momentele în care nu dorim să sacrificăm clipe prețioase de odihnă, ne-am gândit să îți propunem o listă de 4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

    Idei de mic dejun SUB 10 minute! TOP 3 rețete rapide

    acum 133 zile

    Nici dacă nu ești o persoană foarte matinală nu ai nicio scuză, pentru că poți lua un mic dejun în București la CityGrill! Dacă, din când în când, îți dorești să mănânci ceva pregătit chiar de mâinile tale, îți propunem 3 rețete rapide, pentru un mic dejun preparat în mai puțin de 10 minute!

    Cum să faci magie în bucătărie. Top 5 aparate practice care nu ar trebui să lipsească dintr-o bucătărie modernă

    acum 151 zile

    Ca să găsești aparatele potrivite pe care le poți folosi zilnic, ți-am pregătit mai jos o listă pentru inspirație. Uite care sunt recomandările noastre.

    Sfaturi practice despre cum poți să prepari o cină italienească tradițională

    acum 202 zile

    Deși rețetele sunt de multe ori adaptate în funcție de ingredientele pe care obișnuim noi să le consumăm, o mâncare italienească autentică este simplă, iar ingredientele sunt atent porționate și proaspete.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Top stiri
    CulTOUR
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Don Apetit & Co
    Citește mai mult... »