• LUNI, 10 APRILIE 2017

    Rețete savuroase pentru masa de Paște: friptură de miel la cuptor

    Ingrediente:

    • 1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg
    • 6-7 căţei mari usturoi
    • 1 pahar mare vin alb
    • 1 cană de apă
    • cca 50 ml ulei de măsline/floarea soarelui
    • cartofi noi - după preferință
    • 2-3 crenguţe rozmarin (opţional)
    • 2-3 crenguţe maghiran proaspăt (opţional)
    • sare
    • piper

    Mod preparare:

    Spălăm pulpa foarte bine şi o ştergem cu un şervet de bucătărie. Curăţăm usturoiul şi-l tăiem în bastonaşe. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, înţepăm adânc pulpa din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate, introducem usturoiul.

    Ungem pulpă cu ulei, o frecăm cu sare și piper din belșug și o așezăm în tava unsă și ea cu câteva linguri de ulei. Adaugăm în tavă vinul și apa călduță și pudrăm pulpa cu câteva ace de rozmarin proaspăt și cu câteva frunze de maghiran. Acoperim tava cu foaie de aluminiu și o băgam în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 1h30min.

    După primele 30 minute, scoatem tava din cuptor și întoarcem pulpa pe cealalată parte. O acoperim și o mai lăsăm încă 30 de minute la cuptor după care o descoperim din nou, o întoarcem și adăugăm în tavă cartofii noi spălați bine dar necurățați, plus încă câteva ace de rozmarin și maghiran. Acoperim din nou și mai lăsăm încă 30 minute la cuptor.

    După ultimele 30 minute, descoperim tava și lăsăm pulpa și cartofii la rumenit pentru încă 20-30 minute. În tot acest timp, avem grijă ca sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apă călduță amestecată cu puțin vin. Din 10 în 10 minute, ungem cu o pensulă pulpa cu sosul format în tavă. Când s-a rumenit frumos, stingem focul și o putem servi.

    Reţeta este recomandată de Chef Maria Burlacu, de la mancareadeacasa.ro.

    COMENTARII

    Ce trebuie sa includă cel mai bun set de oale pentru gătit

    acum 5 zile

    Dacă îți dorești să ai mereu la îndemână tot ce ai nevoie pentru gătit, un set complet de oale este alegerea perfectă pentru bucătăria ta.

    Cum îți transformi pasiunea pentru gătit în carieră. 5 sfaturi de la bucătari renumiți

    acum 22 zile

    Bucătarii profesioniști au o curiozitate nativă, testează, experimentează cu diferite arome, își îmbogățesc constant lista de rețete și își perfecționează cu încăpățânare tehnicile.

    Mancare italiana - alegerea sanatoasa in zilele toride de vara si nu numai

    acum 111 zile

    Cu o influenta majora asupra culturilor vecine, bucataria italiana este una dintre cele mai variate, savuroase si sanatoase din intreaga lume: incepand de la condimente, branzeturi alese (parmezan, mozzarela, ricotta), pana la specialitati cu sosuri si feluritele paste.

    4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

    acum 169 zile

    Exact pentru momentele în care nu dorim să sacrificăm clipe prețioase de odihnă, ne-am gândit să îți propunem o listă de 4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

    Idei de mic dejun SUB 10 minute! TOP 3 rețete rapide

    acum 169 zile

    Nici dacă nu ești o persoană foarte matinală nu ai nicio scuză, pentru că poți lua un mic dejun în București la CityGrill! Dacă, din când în când, îți dorești să mănânci ceva pregătit chiar de mâinile tale, îți propunem 3 rețete rapide, pentru un mic dejun preparat în mai puțin de 10 minute!

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Stirile Antena 1 Observator

    observator.tv


    Top stiri
    CulTOUR
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Don Apetit & Co
    Citește mai mult... »