• LUNI, 27 DECEMBRIE 2010

    Euforia Cuisine / Tarta de mere si caise

    Tarta de mere   

    Ingrediente
    mere
    nucsoara
    scortisoara
    unt
    cuisoare
    nuca
    gem de caise
    oua
    faina
    lapte
    zahar pudra
    sare

    Mod de preparare

    Nicolai si Tibi Enache, bucatar la restaurantul Bamboo, au gatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta de tarta de mere.

    Preparare
    : se realizeaza manual aluatul de tarta. Astfel, se pun intr-un bol 250 grame de faina, apoi se taie in cubulete mici o bucata de 100 de grame de unt rece, proaspat scos din frigider. Se adauga o lingurita de sare fina, dar si o lingurita de zahar pudra. Se pune si un ou, se tarna doua linguri de lapte apoi se amesteca bine cu furculita pana cand se formeaza coca. Se baga apoi la frigider pentru 30 de minute.

    Urmatorul pas: dupa cele 30 de minute se scoate blatul si se intinde pe forma dorita. Intre timp, se curata merele de coaja, apoi li se scot si samburii - se folosesc patru mere. Se taie apoi merele in cubulete.
     

    Se topeste apoi un cubulet de 50 de grame de unt intr-o tigaie, apoi se adauga un baton de scortisoara pentru aromatizare. Se adauga merele in untul incins si se presara nucsoara. Se pun apoi 3 linguri de gem de caise si se amesteca bine. Se scot apoi cuisoarele din tigaie. Dupa cateva minute de amestecare si dupa ce merele se fragezesc se pun in tarta coapta pe jumatate mai devreme. Se adauga nuci.

    Dupa ce se niveleaza bine stratul de mere prajite, se pun pe deasupra felii de mar proaspat, care se ung apoi cu galbenus de ou. Se mai presara zahar pudra dupa care se baga tava la cuptor, 20 de minute la 175 de grade. Pofta buna!

    Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia tv!

    COMENTARII

    Toffe de portocale

    acum 745 zile

    Se taie capetele celor două portocale astfel încât acestea să se poată sprijini pe ele. Portocalele se taie în două părţi egale şi se scobesc (să obţinem 4 „pahare”)

    Nu există ceva mai bun! Cum să faci savarină de casă

    acum 748 zile

    Savarina reprezintă pentru multă lume prăjitura copilăriei! Nu există persoană care să nu fi gustat cel puțin o dată din acest desert

    Carne mai bună n-ai gustat! Friptură de fazan la cuptor

    acum 750 zile

    Fazanul proaspăt împușcat se lasă în pene și se pune într-un loc răcoros timp de două-trei zile, pentru a deveni fraged. Abia apoi se curăță de pene și de intestine și se trece la prepararea lui propriu-zisă

    Cum numai timișorenii știu să facă: Prăjitură cu nuci și cacao

    acum 757 zile

    O prăjitură delicioasă și destul de economică putem face rapid, în casă, folosind aceeași cană ca măsură!

    Observator.TV


    Top stiri
    A1.ro
    Observator.TV
    SpyNews
    AntenaStars.ro