• LUNI, 10 IANUARIE 2011

    Euforia Cuisine / Tartar de ton rosu

    Tartar de ton rosu   

    Ingrediente
    ton rosu
    ardei gras
    ulei de masline
    telina
    verdeata
    otet balsamic
    sare
    piper

    Mod de preparare

    Samy Babou, bucatar-sef la Cantina lui Nicolai din Bucuresti, a gatit pentru emisiunea "Euforia Cuisine" o reteta de tartar din carne de ton rosu.

    Preparare
    : se ia o bucata de carne rosie de ton si se taie in cubulete mai mari, apoi se pune intr-un bol. Acelasi lucru se face si cu jumatate de ardei gras rosu, una de ardei galben si cativa centimetri dintr-o tulpina de telina, tocata marunt. Se mai adauga ceapa verde si se asezoneaza cu sare si cu piper negru.

    Urmatorul pas: se toarna trei linguri de otet balsamic si putin ulei de masline si se amesteca totul bine, insa incet, fiindca tonul este fragil. Important: adaugati otetul doar cu maximum 5 minute inainte de servire, altfel carnea de ton se va marina si se va inmuia. Se asaza apoi tartarul de ton cu legume intr-o forma rotunda, pe farfuria de servit. Pofta buna!

    Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!

    COMENTARII

    Toffe de portocale

    acum 381 zile

    Se taie capetele celor două portocale astfel încât acestea să se poată sprijini pe ele. Portocalele se taie în două părţi egale şi se scobesc (să obţinem 4 „pahare”)

    Nu există ceva mai bun! Cum să faci savarină de casă

    acum 384 zile

    Savarina reprezintă pentru multă lume prăjitura copilăriei! Nu există persoană care să nu fi gustat cel puțin o dată din acest desert

    Carne mai bună n-ai gustat! Friptură de fazan la cuptor

    acum 386 zile

    Fazanul proaspăt împușcat se lasă în pene și se pune într-un loc răcoros timp de două-trei zile, pentru a deveni fraged. Abia apoi se curăță de pene și de intestine și se trece la prepararea lui propriu-zisă

    Cum numai timișorenii știu să facă: Prăjitură cu nuci și cacao

    acum 393 zile

    O prăjitură delicioasă și destul de economică putem face rapid, în casă, folosind aceeași cană ca măsură!

    Observator.TV


    Top stiri
    A1.ro
    Observator.TV
    SpyNews
    AntenaStars.ro