• LUNI, 23 IANUARIE 2017

    Ai gusta așa ceva? Într-o cârciumă din Caraibe, chef Cătălin Scărlătescu și-a luat inima în dinți și a mâncat tocăniță de... IGUANE

    Iubitor al plajelor și al căldurii, iarna trecută chef Cătălin Scărlătescu a plecat pentru două săptămâni în Caraibe. Juratul de la „Chefi la cuțite” s-a relaxat pe plajă, înconjurat de palmieri și peisaje de vis.

    Îmi doream de ceva vreme să ajung în Caraibe, așa că mi-am plănuit din timp vacanța asta. Am ales o variantă de vacanță nepretențioasă, în care să iau la pas locurile și să descopăr arome locale, să stau de vorbă cu oamenii, să mă bucur de mâncarea lor, să mă încălzesc la plajă”, spune cheful.

    Și pentru că fiecare vacanță a sa este una culinară, de explorare a aromelor specific locului, nici de data aceasta chef Scărlătescu nu s-a dezis: de la fructe de mare, la salate exotice sau o tocană de iguană, nimic nu i-a scăpat gurmandului jurat.

    De obicei îmi organizez vacanțele astfel încât să am parte și de experiențe culinare speciale. Iarna asta am descoperit într-o cârciumă de acolo o tocăniță de iguană. E prima oară când am încercat așa ceva și să știți că mi-a plăcut.

    Îndrăgostit iremediabil de mare și de sailing, Cătălin Scărlătescu nu a ratat nici în această vacanță ocazia de a se plimba pe mare.

    „Într-una din zile am ieșit la pescuit, pe vapor, în larg. E o senzație fantastică, nici nu mai contează ce prinzi. Priveliștea, căldura, culoarea apei, totul te face să te simți ca-n paradis. Eu am prins o baracudă de vreo 25 de centimetri, dar nu am gătit-o pentru că în zona respectivă nu se mănâncă baracude. În acele ape există o algă cu care se hrănesc baracudele și care este letală pentru om: odată ajunsă în organism, are efect de coagulare a sângelui. Așa că, aviz pescarilor care ajung acolo”, povestește simpaticul bucătar.

    Din program nu au lipsit nici plimbările cu skijetul în Philipsburg, plimbările în Marigot, pe St. Martin, dar și turul insulei Anguilla cu elicopterul. 

    COMENTARII

    Rețetă de clătite delicioase de la Doinița Oancea. Învață de la actrița din iSerialul “Când mama nu-i acasă" să pregătești un desert de nota 10!

    acum 6 zile

    Pe Doinita Oancea o veti putea vedea, in curand, in cel de-al doilea sezon al iSerialului “Cand mama nu-i acasa", produs de Ruxandra Ion.

    Cum îți convingi copilul să mănânce tot din farfurie. Cele mai simpatice decorațiuni comestibile

    acum 45 zile

    Cel mic refuza sa manance fructe si legume? Pune in aplicare aceste trucuri, iar el nu va mai refuza niciodata ceea ce ii pui in farfurie.

    Cum poți tăia ceapa fără să-ți mai miroasă mâinile de la ea? Indiciu: ai nevoie de un... pieptăn

    acum 62 zile

    Cand tai ceapa, nu doar ca iti dau lacrimile, dar ti se impregneaza si mirosul acesteia pe degete.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    DivaHair

    divahair.ro


    Observator.TV


    Top stiri
    A1.ro
    Observator.TV
    SpyNews
    AntenaStars.ro