• DUMINICA, 18 DECEMBRIE 2016

    EXCLUSIV! Sfaturi de la chefi: ce poți face cu resturile de la masa de Crăciun

     Foto: hepta.ro

    Nu există masă de Crăciun după care să nu mai rămână ba câteva bucăți de friptură, cozonac sau alte preparate. Mulți le aruncă. Însă, înainte să faci și tu asta, mai bine citește cu atenție cele ce urmează.

    Chefii Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea spun STOP aruncatului mâncării rămase de la masa de Crăciun. Și asta pentru că se pot face o grămadă de alte lucruri cu… resturile.

    Florin Dumitrescu: Cel mai indicat ar fi să folosiți resturile pentru a face diverse plăcinte sau sosuri pentru paste. Este foarte simplu să faci asta cu o garnitură rămasă și niște friptură. Le amesteci cu ceva brânzeturi și le pui într-un aluat, apoi la cuptor.

    Sorin Bontea: De obicei, nouă nu ne rămâne mâncare pentru că gătim atât cât consumăm la masa respectivă. Sigur, sarmalele sunt cele care se prepară într-o cantitate mai mare, însă ele pot fi consummate și a doua zi sau a treia. Puteți chiar să faceți sarmale și să le congelați, pentru a le găti peste ceva timp. Dacă vă rămâne friptură, vă sfătuiesc să o mâncați rece, cu muștar.

    Cătălin Scărlătescu: La mine nu există resturi și v-aș sfătui și pe voi să diminuați drastic cantitatea de mâncare pe care o gătiți la astfel de ocazii. În felul acesta mai facem și economie, mai avem grijă și de sănătate, evităm risipa.

    COMENTARII

    8 trucuri care îți vor face munca mai ușoară în bucătărie

    acum 56 zile

    Iata caateva ponturi care, mai mult ca sigur, iti vor usura treaba in bucatarie.

    Ce se întâmplă dacă pui două ouă crude în cuptorul cu microunde pentru 5 minute. NU ÎNCERCAȚI ȘI VOI!

    acum 57 zile

    V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă dacă pui două ouă crude în cuptorul cu microunde pentru 5 minute? EI bine, nu v-am recomanda să faceți voi asta acasă. CHIAR NU! Au făcut-o alții, iar ce a ieșit nu a fost prea plăcut. Așadar, urmăriți clipul...

    Ai gusta așa ceva? Într-o cârciumă din Caraibe, chef Cătălin Scărlătescu și-a luat inima în dinți și a mâncat tocăniță de... IGUANE

    acum 62 zile

    In vacanta lui in Caraibe,chef Caralin Scarlatescu si-a luat inima in dinti si a incercat un preparat exotic

    5 trucuri simple pentru a schimba repede aspectul bucătăriei. Toți musafirii vor fi impresionați

    acum 78 zile

    Pune in aplicare cateva trucuri si toti te vor intreba daca ai renovat casa.

    Da' de unde petrecere de fițe? Delia a pretrecut un Crăciun cu sarmale, piure și pâine de casă

    acum 89 zile

    Delia le-a aratat tututor cem bucate a avut pe masa de Craciun.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Top stiri
    A1.ro
    Observator.TV
    SpyNews
    AntenaStars.ro