• DUMINICA, 18 DECEMBRIE 2016

    EXCLUSIV! Sfaturi de la chefi: ce poți face cu resturile de la masa de Crăciun

     Foto: hepta.ro

    Nu există masă de Crăciun după care să nu mai rămână ba câteva bucăți de friptură, cozonac sau alte preparate. Mulți le aruncă. Însă, înainte să faci și tu asta, mai bine citește cu atenție cele ce urmează.

    Chefii Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea spun STOP aruncatului mâncării rămase de la masa de Crăciun. Și asta pentru că se pot face o grămadă de alte lucruri cu… resturile.

    Florin Dumitrescu: Cel mai indicat ar fi să folosiți resturile pentru a face diverse plăcinte sau sosuri pentru paste. Este foarte simplu să faci asta cu o garnitură rămasă și niște friptură. Le amesteci cu ceva brânzeturi și le pui într-un aluat, apoi la cuptor.

    Sorin Bontea: De obicei, nouă nu ne rămâne mâncare pentru că gătim atât cât consumăm la masa respectivă. Sigur, sarmalele sunt cele care se prepară într-o cantitate mai mare, însă ele pot fi consummate și a doua zi sau a treia. Puteți chiar să faceți sarmale și să le congelați, pentru a le găti peste ceva timp. Dacă vă rămâne friptură, vă sfătuiesc să o mâncați rece, cu muștar.

    Cătălin Scărlătescu: La mine nu există resturi și v-aș sfătui și pe voi să diminuați drastic cantitatea de mâncare pe care o gătiți la astfel de ocazii. În felul acesta mai facem și economie, mai avem grijă și de sănătate, evităm risipa.

    COMENTARII

    Cum poți tăia ceapa fără să-ți mai miroasă mâinile de la ea? Indiciu: ai nevoie de un... pieptăn

    acum 3 zile

    Cand tai ceapa, nu doar ca iti dau lacrimile, dar ti se impregneaza si mirosul acesteia pe degete.

    Cum se alege carnea de miel? Iată la ce anume trebuie să fii atent pentru a te asigura că aceasta este PROASPĂTĂ

    acum 13 zile

    Atunci cand cumparati carne de miel trebuie sa fiti atenti la cateva detalii.

    Cea mai inedită metodă prin care pot fi vopsite ouăle de Paşte. Ai nevoie de un dres, legume și... timp

    acum 13 zile

    Ouale pot fi vopsite si altfel decat folosind vopseaua din comert.

    8 ponturi pentru un cozonac pufos. Urmează-le și îți vei impresiona musafirii

    acum 14 zile

    Daca vrei sa ai un cozonac pufos, iata cateva ponturi utile.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Top stiri
    A1.ro
    Observator.TV
    SpyNews
    AntenaStars.ro