• MARTI, 24 APRILIE 2018

    Sfaturi practice despre cum poți să prepari o cină italienească tradițională

    Bucătăria italienească este populară aproape în toată lumea, mai ales că preparatele tradiționale se gătesc destul de repede și sunt absolut delicioase. Deși rețetele sunt de multe ori adaptate în funcție de ingredientele pe care obișnuim noi să le consumăm, o mâncare italienească autentică este simplă, iar ingredientele sunt atent porționate și proaspete.

    Uite cum poți să prepari și tu o cină italienească tradițională:

    Nu sări peste aperitiv

    Atunci când pregătești meniul, încearcă să să îl gândești așa cum este servit în restaurantele italienești. Începe cu antipasti, adică aperitivul italienesc. Antipasti se referă la preparatele servite înainte de masă și fac parte din bucătăria locală și cultura italienilor de multe secole, având influențe diferite în funcție de fiecare regiune a țării, conform toscanadivino.com.

    Poți folosi pentru aperitiv o salată, o supă cremă de roșii, un platou cu brânzeturi (grogonzola, mozzarella), sos pesto sau prosciutto di parma, așa cum este preparat în centrul Italiei.

    Folosește ingrediente proaspete pentru felul principal

    Preparatele autentice se disting prin faptul că sunt folosite numai ingrediente proaspete, un aspect esențial al bucătăriei italienești. De obicei, pastele nu sunt servite ca fel principal în Italia, așa că poți alege să prepari în schimb o pizza delicioasă.

    Ține cont că bucătarii folosesc numai ingrediente proaspete, așa că, în loc să folosești roșii din conservă, cel mai bine prepari un sos de tomate cu roșii proaspete. Iar dacă vrei să mergi la sigur, alege să prepari o pizza napoletană, după o rețetă tradițională. Pentru asta trebuie să știi cum să prepari aluatul de pizza, astfel încât să fie subțire și cu marginile umflate și pufoase.

    Alege ca desert înghețata

    În loc să cumperi înghețată din comerț, poți opta pentru prepararea ei acasă. Denumirea italienească pentru înghețată este gelato, iar una dintre cele mai populare arome folosite pentru prepararea ei este cea de lămâie. Cel mai bine este să o pregătești cu puțin timp înainte de servire, ca să își păstreze prospețimea autentică.

    Așa cum ne arată cei de la tasteofhome.com, trebuie să amesteci laptele cald cu zahăr și cu cinci gălbenușuri de ou. Ia recipientul de pe foc, toarnă sucul de la o lămâie proaspătă, aproximativ trei sferturi de cană, adaugă două căni cu frișcă și amestecă bine până când se omogenizează. Lasă la congelator între două și patru ore.

    O cină autentică italienească se distinge prin atenția la detalii, dar și la ingredientele folosite, care sunt mereu proaspete și aromate. Ține cont de sfaturile noastre dacă vrei să-ți surprinzi prietenii cu o masă delicioasă italienească, gătită ca la mama ei acasă.

    Sursă foto: Shutterstock

    COMENTARII

    4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

    acum 20 zile

    Exact pentru momentele în care nu dorim să sacrificăm clipe prețioase de odihnă, ne-am gândit să îți propunem o listă de 4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

    Idei de mic dejun SUB 10 minute! TOP 3 rețete rapide

    acum 20 zile

    Nici dacă nu ești o persoană foarte matinală nu ai nicio scuză, pentru că poți lua un mic dejun în București la CityGrill! Dacă, din când în când, îți dorești să mănânci ceva pregătit chiar de mâinile tale, îți propunem 3 rețete rapide, pentru un mic dejun preparat în mai puțin de 10 minute!

    Cum să faci magie în bucătărie. Top 5 aparate practice care nu ar trebui să lipsească dintr-o bucătărie modernă

    acum 38 zile

    Ca să găsești aparatele potrivite pe care le poți folosi zilnic, ți-am pregătit mai jos o listă pentru inspirație. Uite care sunt recomandările noastre.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    DivaHair

    divahair.ro


    Top stiri
    PoveștiCOOL
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Don Apetit&Co! Sâmbăta, de la ora 15.30
    Citește mai mult... »