• JOI, 27 OCTOMBRIE 2016

  Transformă gătitul într-un moment de relaxare! Ajutoare practice în bucatarie

   hepta.ro

  Pentru femeia modernă, timpul petrecut în bucătărie reprezintă de cele mai multe ori o adevărată problemă. Dacă ești și tu una dintre ele, probabil știi deja cât de dificil este să-ți organizezi programul în așa fel încât să reușești ca, pe lângă toate celelalte sarcini casnice, să mai pregătești și o cină gustoasă pentru tine și familia ta. După o zi obositoare petrecută la locul de muncă, s-ar putea să nu-ți mai stea gândul la cât de mult trebuie să lași puiul în cuptor, sau care este rețeta prăjiturii pe care o făcea bunica cu atâta ușurință. Află, totuși, că nu ești singura care se confruntă cu astfel de probleme și că s-au inventat o mulțime de obiecte practice, care să te scoată din impas în astfel de momente.

  Ajutoare practice, nelipsite dintr-o bucătărie modernă

  Pe lângă pahare, farfurii și alte obiecte în care se servesc de obicei preparatele culinare, dintr-o bucătărie completă nu pot lipsi accesoriile. Ele se vor transforma în ajutoare de nădejde pentru tine, ori de câte ori timpul te presează. Gătitul se va transforma într-o activitate mult mai comodă și lipsită de efort. S-ar putea să îți pară obiecte banale, dar află că ele îți vor face treaba mult mai ușoară, deoarece sunt gândite în așa fel încât să-ți vină în ajutor atunci când ai cea mai mare nevoie.

  Iată câteva dintre cele mai uzuale ajutoare casnice și rolul vital pe care îl joacă acestea în bucătăria ta:

  Timer de bucătărie Timer de bucatarie

  De câte ori nu ți s-a întâmplat să uiți friptura în cuptor, iar la ora mesei să realizezi că preparatul tău nu mai este comestibil? A uita e omenește, dar asta nu înseamnă că nu poți rezolva problema. Cel puțin în cazul gătitului, ajutorul de care ai nevoie poate veni din partea unui timer de bucătărie. Tot ceea ce trebuie să faci este să setezi timpul potrivit, iar timer-ul te va anunța când mâncarea este gata. Mai mult decât atât, aceste cronometre se găsesc sub tot felul de culori și forme, astfel că vor arăta foarte chic în bucătăria ta.

  Formă pentru tort 

  Forma de tortCu toate că nu poate fi numit un accesoriu de bucătărie în adevăratul sens al cuvântului, forma pentru prăjituri și torturi poate fi un obiect extrem de practic și nu trebuie să lipsească din bucătăria niciunei gospodine. Secretul, în acest caz, este felul acesteia, mai exact materialul din care este confecționată ea. Ori de câte ori pregătești o prăjitură, alege să o coci într-o tavă dintr-un material antiaderent și, eventual, construită în așa fel încât prăjitura ta că capete o formă inedită. Astfel, rezolvi două lucruri în același timp. Pe de-o parte îți va fi mult mai ușor să speli recipientul și, în același timp, scapi de chinui decorării prăjiturii.

  Mănușă de bucătărie

  Manusa de bucatarie

  Graba în bucătărie aduce odată cu ea o mulțime de probleme printre care se numără și arsurile la nivelul mâinilor. Tocmai din acest motiv, mănușa de bucătărie nu poate să-ți lipsească din preajmă, ori de câte ori gătești ceva! Ea te va apăra de eventualele contacte pe care pielea ta le-ar putea avea cu obiectele fierbinți din bucătărie, cum ar fi oalele cu ciorbă sau tăvile cu prăjituri. Utilitatea unui astfel de accesoriu nu poate fi neglijată, dar dacă îți dorești protecție la cel mai înalt nivel, recomandat ar fi să optezi pentru o mănușă de bucătărie dublă, care să ofere apărare termică ambelor mâini.

  Suport pentru șervețele

  Suport servetele

  De cele mai multe ori, gătitul nu este eficient nu pentru că nu te-ai pricepe, ci pentru că nu ești suficient de organizată. Dacă obiectele îți sunt la îndemână, vei scuti mult timp și vei termina mai rapid treaba în bucătărie. Descoperă funcționalitatea suporturilor și învață să te folosești de acestea. Spre exemplu, un suport pentru șervețele așezat lângă spațiul de lucru îți va fi extrem de util, pentru că nu va mai trebui să alergi dintr-un capăt în celălalt al bucătăriei, în căutarea prosoapelor sau, mai rău, a mopului.

  Tirbușon pentru sticle

  Tirbuson vin

  O masă bună nu poate fi încheiată decât cu un vin la fel de bun. Totuși, s-ar putea ca dopul sticlelor de vin să-ți dea ceva bătăi de cap și nu este tocmai ceea ce îți trebuie la finalul unei zile obositoare. Tocmai din acest motiv, asigură-te că ai în casă un tirbușon pentru deschiderea sticlelor. Pe cât de banal este, pe atât de util și folositor va fi el, ori de câte ori ai poftă de un strop de alcool. 

  COMENTARII

  Sfaturi practice despre cum poți să prepari o cină italienească tradițională

  acum 27 zile

  Deși rețetele sunt de multe ori adaptate în funcție de ingredientele pe care obișnuim noi să le consumăm, o mâncare italienească autentică este simplă, iar ingredientele sunt atent porționate și proaspete.

  Secretele unei mese de Crăciun perfecte. Cum faci cele mai bune sarmale

  acum 167 zile

  Îți vom dezvălui secretele din spatele celor mai bune sarmale.

  20 de idei cum să îți ornezi salata de boeuf pentru masa de Crăciun

  acum 175 zile

  Ce ar fi masa de Craciun fara salata de boeuf?

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »