• MIERCURI, 13 IANUARIE 2016

    Trucuri prin care identifici uleiul de măsline fals!

    Adevărul e că aromele lui se simt de la o poștă iar alături de roșii, busuioc, oregano, castraveți, creveți sau ceapă verde parcă ne teleportăm într-o mica Grecie, gata oricând să ciocnim un ouzo și să legăm o vorbă lungă la ceas de seară.

    Mediterana cu soarele, apele ei sărate cu unduiri lucitoare sunt un vis depărtat de vară. Nu și uleiul de măsline care tronează pe rafturile supermarketurilor. Provocarea e cum știm că într-adevăr în sticla groasă, închisă ori ba la culoare, se află ulei de măsline extravirgin?

    70% din uleiul de măsline etichetat ca extra-virgin este de fapt falsificat. În Europa se menține încă în topul celor mai falsificate alimente.

    ACIDITATE: Nu este un secret faptul că eticheta de extravirgin se traduce prin concentrație ridicată de grăsimi sănătoase, antioxidanți naturali și arome intense. Din păcate, de multe ori, atributele uleiului de măsline sunt alterate iar indicatorul cheie în identificarea uleiului extravirgin este aciditatea. Dacă e sub 1%, cu atât uleiul e mai bun. Cel extravirgin nu trebuie să depășească 0,08% aciditate conform standardelor IOOC – International Olive Oil Council.

    Citește toate trucurile aici.

    COMENTARII

    Secretele unei mese de Crăciun perfecte. Cum faci cele mai bune sarmale

    acum 138 zile

    Îți vom dezvălui secretele din spatele celor mai bune sarmale.

    20 de idei cum să îți ornezi salata de boeuf pentru masa de Crăciun

    acum 146 zile

    Ce ar fi masa de Craciun fara salata de boeuf?

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Observator.TV


    Top stiri
    PoveștiCOOL
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
    Citește mai mult... »