• MIERCURI, 13 IANUARIE 2016

  Trucuri prin care identifici uleiul de măsline fals!

  Adevărul e că aromele lui se simt de la o poștă iar alături de roșii, busuioc, oregano, castraveți, creveți sau ceapă verde parcă ne teleportăm într-o mica Grecie, gata oricând să ciocnim un ouzo și să legăm o vorbă lungă la ceas de seară.

  Mediterana cu soarele, apele ei sărate cu unduiri lucitoare sunt un vis depărtat de vară. Nu și uleiul de măsline care tronează pe rafturile supermarketurilor. Provocarea e cum știm că într-adevăr în sticla groasă, închisă ori ba la culoare, se află ulei de măsline extravirgin?

  70% din uleiul de măsline etichetat ca extra-virgin este de fapt falsificat. În Europa se menține încă în topul celor mai falsificate alimente.

  ACIDITATE: Nu este un secret faptul că eticheta de extravirgin se traduce prin concentrație ridicată de grăsimi sănătoase, antioxidanți naturali și arome intense. Din păcate, de multe ori, atributele uleiului de măsline sunt alterate iar indicatorul cheie în identificarea uleiului extravirgin este aciditatea. Dacă e sub 1%, cu atât uleiul e mai bun. Cel extravirgin nu trebuie să depășească 0,08% aciditate conform standardelor IOOC – International Olive Oil Council.

  Citește toate trucurile aici.

  COMENTARII

  5 obiecte din bucătărie care ne amintesc de copilărie. Cum să recreezi aceste momente unice

  acum 1 zile

  Jocurile video tot mai realiste și gadgeturile le acaparează copiilor moderni toată atenția. Noi, însă, cei care am copilărit cu cheia la gât, avem propriile noastre amintiri. Majoritatea dintre ele se leagă de bucătărie, de miresmele îmbătătoare pe care le creau mamele și bunicile noastre în această încăpere și de ritualurile de dimineață pe care le avea familia înainte ca noi să mergem la școală.

  Rețeta lui Vlăduț: Salată verde cu bulgări de mozzarella, explozie de culoare și savoare

  acum 1 zile

  Culoare, gust și vitamine într-o splendidă salată care va trece în lista ta de favorite!

  Rețeta lui Vlăduț: Salată de cartofi cu bacon, un deliciu culinar cu aromă bavareză

  acum 1 zile

  Cartofi, mere, brânzeturi și bacon, câteva dintre ingredientele unei salate absolut delicioase, cu specific bavarez! Incearc-o și tu, te va cuceri!

  Rețeta lui Vlăduț: Deliciul maxim al verii, zacuscă cu bame

  acum 1 zile

  Savuroasă, plină de culoare și parfum, zacusca este deliciul verii. Încearcă acum rețeta noastră cu bame, te va surprinde cu siguranță!

  Rețeta lui Vlăduț: Bulz reinventat, pur și simplu prea bun ca să îl ratezi

  acum 1 zile

  Preparat tradițional, bulzul este pe placul multora dintre noi! Învelit în șuncă fină și aromatizat, bulzul reinventat te va da pe spate!

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Neatza cu Razvan si Dani

  neatza.a1.ro


  Top stiri
  A1.ro
  Observator.TV
  SpyNews
  AntenaStars.ro