• MIERCURI, 13 IANUARIE 2016

    Trucuri prin care identifici uleiul de măsline fals!

    Adevărul e că aromele lui se simt de la o poștă iar alături de roșii, busuioc, oregano, castraveți, creveți sau ceapă verde parcă ne teleportăm într-o mica Grecie, gata oricând să ciocnim un ouzo și să legăm o vorbă lungă la ceas de seară.

    Mediterana cu soarele, apele ei sărate cu unduiri lucitoare sunt un vis depărtat de vară. Nu și uleiul de măsline care tronează pe rafturile supermarketurilor. Provocarea e cum știm că într-adevăr în sticla groasă, închisă ori ba la culoare, se află ulei de măsline extravirgin?

    70% din uleiul de măsline etichetat ca extra-virgin este de fapt falsificat. În Europa se menține încă în topul celor mai falsificate alimente.

    ACIDITATE: Nu este un secret faptul că eticheta de extravirgin se traduce prin concentrație ridicată de grăsimi sănătoase, antioxidanți naturali și arome intense. Din păcate, de multe ori, atributele uleiului de măsline sunt alterate iar indicatorul cheie în identificarea uleiului extravirgin este aciditatea. Dacă e sub 1%, cu atât uleiul e mai bun. Cel extravirgin nu trebuie să depășească 0,08% aciditate conform standardelor IOOC – International Olive Oil Council.

    Citește toate trucurile aici.

    COMENTARII

    Cum arată micul dejun în alte țări? Ai avea CURAJ să le încerci?

    acum 2 zile

    Firecare tara cu obiceiul ei culinar. Ceea ce, pentru noi, ar parea bizar, pentru altii e normal sa manance la prima ora.

    REȚETA LUI VLĂDUȚ: ”Pâinea plimbărețului”

    acum 2 zile

    Ca tot este weekend, va propunem o reteta inedita, marca retetaluivladut.ro: ”Painea plimbaretului”. Spor la gatit!

    REȚETĂ: Simplu, ieftin și DELICIOS! Cum poți să prepari bezele cu mai puțin de 4 lei

    acum 21 zile

    Dacă ai poftă de ceva dulce și nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie, atunci îți recomandăm o rețetă, care cu singuranță va fi pe placul tău. Materialul,de mai jos, te va învăța cum să-ți prepari bezele cu un buget extrem de mic.

    Rețeta lui Vlăduț: Învață să prepari cea mai gustoasă rețetă de fasole bătută, asezonată în stil oriental și nu o vei mai prepara altfel!

    acum 24 zile

    Vlădutz, bucătarul de la Neatza, ne propune să preparăm o delicioasă fasole bătută în stil oriental, pentru care are și niște tipsuri demne de reținut.

    Rețeta lui Vlăduț: Chifteluțe de pui cu multe verdețuri, asezonate cu legume și brânzeturi

    acum 24 zile

    Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne învață cum putem transforma niște chifteluțe aparent banale, în niște sandwich-uri la cuptor cu legume și brânzeturi.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Observator.TV


    Neatza cu Razvan si Dani

    neatza.a1.ro


    Top stiri
    A1.ro
    Observator.TV
    SpyNews
    AntenaStars.ro