• MIERCURI, 13 IANUARIE 2016

    Trucuri prin care identifici uleiul de măsline fals!

    Adevărul e că aromele lui se simt de la o poștă iar alături de roșii, busuioc, oregano, castraveți, creveți sau ceapă verde parcă ne teleportăm într-o mica Grecie, gata oricând să ciocnim un ouzo și să legăm o vorbă lungă la ceas de seară.

    Mediterana cu soarele, apele ei sărate cu unduiri lucitoare sunt un vis depărtat de vară. Nu și uleiul de măsline care tronează pe rafturile supermarketurilor. Provocarea e cum știm că într-adevăr în sticla groasă, închisă ori ba la culoare, se află ulei de măsline extravirgin?

    70% din uleiul de măsline etichetat ca extra-virgin este de fapt falsificat. În Europa se menține încă în topul celor mai falsificate alimente.

    ACIDITATE: Nu este un secret faptul că eticheta de extravirgin se traduce prin concentrație ridicată de grăsimi sănătoase, antioxidanți naturali și arome intense. Din păcate, de multe ori, atributele uleiului de măsline sunt alterate iar indicatorul cheie în identificarea uleiului extravirgin este aciditatea. Dacă e sub 1%, cu atât uleiul e mai bun. Cel extravirgin nu trebuie să depășească 0,08% aciditate conform standardelor IOOC – International Olive Oil Council.

    Citește toate trucurile aici.

    COMENTARII

    10 GREȘELI pe care le facem atunci când preparăm CARNEA

    acum 8 zile

    Specialişti în nutriţie şi bucătari profesioniși au realizat un mic îndrumar pentru amatorii într-ale gătitului . Un decalog al celor mai frecvente greșeli pe care amatorii le fac atunci când prepară carnea. Totodată, autorii, citați de businessinsider ,...

    Cook&Play, cel mai savuros canal AntenaPlay

    acum 16 zile

    AntenaPlay lansează un nou canal exclusiv, dedicat pasionaților de gastronomie: Cook&Play. Cele mai savuroase show-uri culinare românești de la Antena Group vor putea fi urmărite într-un stream online 24 din 24 de ore pe platforma AntenaPlay.

    Gustul mâncării depinde de tacâmuri. Ce trebuie să faci ca să ai o masă DELICIOASĂ

    acum 22 zile

    Gustul mâncării depinde de tacâmurile folosite! Specialiștii ne atrag atenția asupra ustensilelor și a vaselor de bucătărie, pe care le alegem pentru masă, căci ele influențează felul în care percepem preparatele culinare.

    Fă-ți singură CIPSURI la cuptorul cu MICROUNDE. Durează doar 5 minute

    acum 28 zile

    Urmeaza filmul tau preferat si ai constatat ca nu ai ceva de rontait prin casa. In doar 5 minute iti poti face cipsuri de te lingi pe degete.

    Cum arată micul dejun în alte țări? Ai avea CURAJ să le încerci?

    acum 33 zile

    Firecare tara cu obiceiul ei culinar. Ceea ce, pentru noi, ar parea bizar, pentru altii e normal sa manance la prima ora.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Neatza cu Razvan si Dani

    neatza.a1.ro


    Top stiri
    A1.ro
    Observator.TV
    SpyNews
    AntenaStars.ro
    Ți-a plăcut ce ai citit?
    Hai să păstrăm legătura!
    Abonează-te la newsletterul happy!
    trimite