• JOI, 17 MAI 2018

  Acesta este personajul de teatru în pielea căruia Marcel Iureș spune că s-a simțit cel mai bine

  La ”CineCOOL”, actrorul Marcel Iureș a povestit ce anume l-a determinat să devină actor, despre pasiunea lui pentru citit, care a început de când era mic copil, despre întâlnirea cu regizorii de renume, dar și multe multe alte lucruri frumoase și  mai puțin știute.

  Una dintre mărturisirile actorului este și cea legată de personajul de teatru de care se simte cel mai atașat. Întrebat de Irina Margareta Nistor care este personajul în pielea căruia s-a simțit cel mai bine, Marcel Iureș a răspuns direct: 

  Richard al III-lea, din piesa «Richard al III-lea», de William Shakespeare.M-am simțit extrem de bine în el. A fost o izbândă totală și instituțională, și regizorală”, a spus Marcel Iureș, la ”CineCOOL”, rubrică din cadrul emisiunii ”PoveștiCOOL”, difuzată de postul Happy Channel.

  Marcel Iureş a jucat în filme de succes produse la Hollywood, precum ”Interview with a vampire”, ”Mission Impossible”, ”The Peacemaker”.  În „Gool!” a apărut alături de fotbaliști de renume ca Zidane, Raul și Beckham, iar în „Pirații din Caraibe: La capătul lumii” a jucat alături de Johhny Depp, Keira Knightley și Orlando Bloom.Marcel Iureș a lucrat și cu Francis Ford Coppola pentru filmul „Tinerețe fără tinerețe”.

  Absolvent al Institutului de Arta Teatrală și Cinematografică din Bucuresti, promoția 1978, Marcel Iureș a fost elevul regretatului Marin Moraru. A debutat pe scena Teatrului Național din Cluj imediat după terminarea facultății în piesa “Menajeria de sticlă”. Au urmat alte piese pe scenele din București, la Odeon și Bulandra, jucând în unele dintre cele mai importante roluri: Hamlet, Henric al IV-lea și Richard al III-lea.

  În 1978, Marcel Iureș își face debutul și în cinematografie, cu rolul compozitorului Franz Lizt, în “Vis de ianuarie”, film regizat de Nicolae Oprițescu. marcel Iureș a obţinut, doi ani la rând, titlul de cel mai bun actor român. 

  COMENTARII

  Medeea Marinescu, actrița din "Maria, Mirabela": ”Noi jucam la cadru cu niște animăluțe din plastilină”

  acum 36 minute

   Medeea Marinescu, actrița care a fost una dintre protagonistele din celebrul film "Maria, Mirabela", a dezvăluit, la emisiunea ”CulTOUR”, de la Happy Channel, câteva lucruri din culisele realizării acestei pelicule în care actorii au ca parteneri...

  „Regina Maria a fost unul dintre cei mai importanți oameni politici ai României”, spune Constantin Bălăceanu Stolnici la „CulTOUR”

  acum 2 ore

  Apreciatul academician Constantin Bălăceanu Stolnici, istoricul Macrina Oproiu, criticul de film Irina Margareta Nistor sunt cei care ne spun povestea vieții celei mai iubite dintre reginele României la ”CulTOUR”, emisiune difuzată de postul Happy Channel zilnic, de la ora 17.30 (în reluare, de la ora 23.00).

  Irina Margareta Nistor a mărturisit la ”CulTOUR” că voia să se facă... poștaș sau florăreasă

  acum 1 zile

  La emisiunea ”CulTOUR”, vă prezentăm portretul Irinei Margareta Nistor. 61 de întrebări pentru apreciatul critic de film.

  Luni și marți, la “CulTOUR”, ediție specială despre fascinanta poveste a Reginei Maria

  acum 1 zile

  Happy Channel oferă publicului său, la “CulTOUR”, o ediție specială despre una dintre cele mai importante personalități din istoria României, Regina Maria. Luni și marți, de la ora 17.30, Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman invită telespectatorii să descopere povestea fascinantă a celei care a fost considerată cea mai frumoasă regină din Europa.

  Medeea Marinescu, actrița care a jucat în "Maria, Mirabela": "Nu am învățat nicio replică"

  acum 1 zile

  Invitată la emisiunea ”CulTOUR” (dufuzată de postul Happy Channel, zilnic, de la ora 17.30), actrița Medeea Marinescu a mărturisit că și acum este chemată la emisiuni în care să vorbească despre acest film.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »