• JOI, 03 IANUARIE 2019

  Actrița Ioana Barbu, despre scena în care a trebuit să joace goală în filmul "Legături bolnăvicioase"

   Invitată de Irina Margareta Nistor la ”CulTOUR”, actrița Ioana Barbu a vorbit despre cum a primit vestea că trebuie să joace în pielea goală în filmuil "Legături bolnăvicioase".

  A început cu un casting. Prima oară când m-am dus la carting, am mers, repede, cu un taxi, că întârziasem, și mi-am uitat portofelul acasă. Am rugat un prieten să vină să îmi dea bani să plătesc taxiul. A fost de bun augur. Am dat o probă cu Tudor Giurgiu. M-a întrebat ce fac, eu i-am zis că joc, la Casandra în piesa ”Stele în lumina dimineții” și a zis că o să vină să mă vadă. Și a venit... Dar eu nu am crezut. Și am plecat”.

  La casting a interpretat doar două scene din filmul ”Legături bolnăvicioase”, dar nu știa despre ce este vorba în film. Abia după ce Tudor Giurgiu a văzut-o la teatru a mai chemat-o să dea și alte probe pentru rolul Alexandrei. Cât despre scena delicată în care a trebuit să se dezbrace, actrița a povestit la ”CulTOUR” cum a decurs discuția cu regizorul:

  Îmi spusese Tudor, la un moment dat, <<Vezi că este și o scenă în care trebuie să te dezbraci>>. Ah, zic, bine. Și cum vreți să o filmați? <<Păi nu de aproape, o să fie camera sus-sus>>. Era camera sus sus, dar cu un obiectiv mare. Țin minte, culmea, că scena aia a trebuit refilmată. Au fost probleme tehnice...”.

  Ce s-a mai întâmplat la filmări, aflați din clipul alăturat.


  Ioana Barbu a absovit, în anul 2005, Facultatea de Film, secția de actorie, clasa profesorului dr. Gelu Colceag, din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București. Apoi a urmat cursurile de masterat în actorie, tot la UNATC.

  A jucat în filmul ”Legături bolnăvicioase”, regizat de Tudor Giurgiu. Ioana Barbu (care a interpretat-o pe Alexandra Dragnea) i-a avut de parteneri în acest film pe Maria Popistașu (Kiki), Tudor Chirilă (Sandu), Mircea Diaconu (Domnul Dragnea), Tora Vasilescu (Doamna Pârvulescu), Valentin Popescu (Domnul Pârvulescu), Mihaela Rădulescu (Doamna Negulescu), Puya (Șoferul de taxi).

  În anul 2004, Ioana Barbu a primit premiul pentru ”Cea mai bună interpretare feminină”, pentru rolul principal din filmul ”Călătorul”, în regia lui Florin Filipescu.

  COMENTARII

  Miercuri, la emisiunea ”CulTOUR”, de la 17.30, la Happy Channel

  acum 19 ore

   Ediția de miercuri, 16 ianuarie, a emisiunii ”CulTOUR” o aduce în fața telespectatorilor pe marea actriță Maia Morgenstern. De la ora 17.30, vă invităm să o decoperiți pe marea actriță, într-un interviu de excepție. ” Refuzam perspectiva că...

  Marți, 15 ianuarie, la emisiunea ”CulTOUR”

  acum 1 zile

  O nouă zi, o nouă întâlnire cu Cristina Ciobăbnașu și Vlad Gherman. Unde? Când? La ce oră? La postul de televiziune Happy Channel. Marți, 15 ianuarie. De la ora 17.30, la emisiunea ”CulTOUR”.

  ASTĂZI, la emisiunea ”CulTOUR”

  acum 1 zile

  Cristina Ciobăbașu și Vlad Gherman vă invită, astăzi, de la ora 17.30, la o nouă întâlnire cu emisiunea ”CulTOUR”. De la ora 17.30, la postul de televiziune Happy Channel.

  Happy-interviu cu actrița Cosmina Dobrotă, alias Katia din ”Fructul Oprit”

  acum 4 zile

  Cosmina Dobrotă, actrița care o interpretează pe Katia a acordat un interviu postului Happy Channel, în care a vorbit despre filmele la care a plâns, dar și despre cărțile pe care le-a citit.

  Povestea nespusă a lui Marian Râlea: ”Sunt un actor cu multă șansă”

  acum 8 zile

  Invitat de Irina Margareta Nistor la emisiunea ”CulTOUR”, actorul Marian Râlea a depănat amintiri.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Stirile Antena 1 Observator

  observator.tv


  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »