• MIERCURI, 12 SEPTEMBRIE 2018

  Carmen Tănase, despre meseria de actor: ”Credeam că te duci pe scenă, lumea îți cere autografe, faci poze... Dar nu e așa”

   La emisiunea ”CulTOUR”, Carmen Tănase a mărturisit că nu voia să se facă actriță, ci inginer zootehnist. Și totuși, a ales să dea admitere la Actorie după ce tatăl său i-a prezentat dezavantajele altor facultăți. El era convins că actoria e cea mai bună alegere pentru fiica sa.

  Cum a fost la școală, pentru Carmen Tănase?

  Acum, uitându-mă înapoi, a fost frumos la școală. Mi-ar plăcea să mai fac o dată școala pe care am făcut-o eu”.

  Cum s-a îndrăgostit de teatru? Asculta piese la radio. O iubea pe Gina Patrichi, pe care, de altfel, o imita foarte bine. 

  Pe vremea aceea era teatu radiofonic. Ascultam și îmi imaginam și eu cum joc. Am sunat, odată, la radio și m-am dat Gina Patrichi și am fost crezută. După ce ne-am cunoscut, ea știa că o imit foarte bine. Mi-am zis că, dacă tot îmi place asta cu teatrul, să dau la teatru. Bogdan Ulmu a veni la noi, la Ploiești, să facă o selecție prin școli pentru o trupă de teatru. M-a selectat și pe mine și de aici a pornit totul”.

  La admiterea la Teatru nu a intrat din prima. După ce am picat prima dată, tatăl său i-a zis dacă vrea să facă treaba asta serios sau nu. Și acum, după 30 de ani de carieră, își amintește ce a recitat la examen: 

  La examenul de teatrul la care am și fost admisă am făcut pregătire cu Olga Delia Mateescu. Atunci am înțeles că meseria asta nu e ușoară. Eu credeam că te duci pe scenă, lumea îți cere autografe, faci poze... Dar nu e așa. Am recitat poezia Vis, de Mihai Eminescu. Cred că am făcut jumătate de an numai poezia asta. Olga Delia Mateescu m-a pus să spun poezia numai din privire și ea să știe la ce vers sunt”, a mai spus Carmen Tănase la emisiunea ”CulTOUR”, difuzată zilnic, de la ora 17.30, la Happy Channel.

  COMENTARII

  Irina Margareta Nistor povestește cum a ajuns să traducă prima casetă, pe vremea comunismului

  acum 2 zile

  Considerată cea mai populară voce din perioada comunismului, Irina Margareta Nistor a povestit la emisiunea ”CulTOUR” cum a ajuns să dubleze filmele pe care românii le vedeau ”pe sub mână”, la aparatele video.

  În comunism, Irina Margareta Nistor era cea mai cunoscută voce din România, după Nicolae Ceaușescu

  acum 2 zile

  Despre acea perioadă povestește și Irina Margareta Nistor, la ”CulTOUR”, emisiunea difuzată de postul Happy Channel zilnic, de la ora 17.30, în reluare, de la 23.00.

  Andreas Petrescu, mărturisiri emoționante la “CulTOUR”: “Nu am renunțat la nimic, am câștigat foarte mult”

  acum 2 zile

  Scenarist și actor, Andreas Petrescu vorbește despre deschis atât despre viața alături de soție și copil, cât și despre perioada din timpul liceului și a facultății, astăzi de la ora 17.30 (în reluare, de la ora 23.00) , în cadrul emisiunii...

  Mihaela Ursuleasa s-a stins din viață la doar 33 de ani: "Cel mai dureros este că ea a fost singură când a murit"

  acum 2 zile

  Povestea Mihaelei Ursuleasa, considerată una dintre cele mai mari pianiste ale lumii , este spusă la Happy Channel, la emisiunea ”CulTOUR” de cei care au cunoscut-o: mama ei, Puica Ursuleasa, Heinz Medjimorec, cel mai mare profesor de pian din Viena și soprana Felicia Filip....

  Irina Margareta Nistor, totul despre pasiunea ei pentru filme la “CulTOUR”

  acum 3 zile

  Telespectatorii o pot cunoaște mai bine pe Irina Margareta Nistor, astăzi, de la 17.30 (în reluare, de la ora 23.00), în cadrul emisiunii “CulTOUR” de la Happy Channel.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »