• LUNI, 17 DECEMBRIE 2018

  Actrița Victoria Cociaș, la ”CulTOUR”: "Primul film pe care l-am văzut a fost «King Kong». M-a speriat"

  O viață ca un film. O iubire ca în filme. O carieră actoricească de admirat. Toate acestea sunt ale actriței Victoria Cociaș, invitata Irinei Margareta Nistor la emisiunea ”CulTOUR”.

  Prima oară, cred că am fost la cinema, într-un cinematograf de cartier, în Galați, unde am făcut a doua parte a școlii. Cred că am văzut «King Kong». Nu aș putea spune că m-a marcat. Mai repede, m-a speriat. Apoi, la Teatrul din Galați am fost prima oară, profesoara noastră de română ne-a dus. Pe vremea aceea eram îndrăgostită de poezie. Poezia m-a adus spre teartru, de fapt. Recitam Eminescu și porfesoara de română din clasa a V-a mi-a spus «Tu trebuie să te faci actriță»”, a povestit actrița la Happy Channel.

  În clasa a XI-a a luat primul său premiu de interpretare la un concurd destinat studenților.

  Cum a ajuns de la Galați, la București, cum a fost la examenul de admitere la Teatru, aflați din clipul alăturat.


  Victoria Cociaș a avut și are roluri de invidiat atât în teatru, cât și în cinematografie. A lucrat de-a lungul carierei cu regizori de teatru redutabili: Radu Gabrea – care i-a fost şi soţ, cu Alexandru Dabija, Petre Bokor, Mircea Cornişteanu, Ada Lupu, Radu Afrim, Claudu Goga, Vlad Massaci, Horaţiu Mălăele sau cu Mihai Lungeanu. Pentru rolul din „O poveste de dragoste, Lindenfeld”, filmat în 2013 de regretatul Radu Gabrea, în care Victoria Cociaș joacă alături de Mircea Diaconu, Victor Rebengiuc şi Ion Caramitru, actrița a fost recompensată, în 2015, cu Premiul de interpretare feminină, decernat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Varna.

  COMENTARII

  Miercuri, la emisiunea ”CulTOUR”, de la 17.30, la Happy Channel

  acum 18 ore

   Ediția de miercuri, 16 ianuarie, a emisiunii ”CulTOUR” o aduce în fața telespectatorilor pe marea actriță Maia Morgenstern. De la ora 17.30, vă invităm să o decoperiți pe marea actriță, într-un interviu de excepție. ” Refuzam perspectiva că...

  Marți, 15 ianuarie, la emisiunea ”CulTOUR”

  acum 1 zile

  O nouă zi, o nouă întâlnire cu Cristina Ciobăbnașu și Vlad Gherman. Unde? Când? La ce oră? La postul de televiziune Happy Channel. Marți, 15 ianuarie. De la ora 17.30, la emisiunea ”CulTOUR”.

  ASTĂZI, la emisiunea ”CulTOUR”

  acum 1 zile

  Cristina Ciobăbașu și Vlad Gherman vă invită, astăzi, de la ora 17.30, la o nouă întâlnire cu emisiunea ”CulTOUR”. De la ora 17.30, la postul de televiziune Happy Channel.

  Happy-interviu cu actrița Cosmina Dobrotă, alias Katia din ”Fructul Oprit”

  acum 4 zile

  Cosmina Dobrotă, actrița care o interpretează pe Katia a acordat un interviu postului Happy Channel, în care a vorbit despre filmele la care a plâns, dar și despre cărțile pe care le-a citit.

  Povestea nespusă a lui Marian Râlea: ”Sunt un actor cu multă șansă”

  acum 8 zile

  Invitat de Irina Margareta Nistor la emisiunea ”CulTOUR”, actorul Marian Râlea a depănat amintiri.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Stirile Antena 1 Observator

  observator.tv


  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »