• LUNI, 03 DECEMBRIE 2018

  Tudor Gheorghe, declarație emoționantă, la Happy Channel: ”Mă simt din ce în ce mai singur. Toți marii mei prieteni au plecat”

  Invitat la emisiunea ”CulTOUR”, difuzată de postul Happy Channel, maestrul Tudor Gheorghe a depănat multe amintiri. Despre prientenii dragi, despre cei are au contribuit la îmbogățirea culturii române, despre marele actor Amza Pellea...

  Mă simt din ce în ce mai singur. Toți marii mei prieteni au plecat. Marea mea șansă a fost că m-au îndrăgit de mic, de la începuturile mele, oamenii de cultură, poeții în special. Ei au intuit în mine omul care poate pune în valoare poezia lor. Ei au știut: «ăsta aude muzica intarioară a poeziei noastre». Și m-au îndrăgit. Iaca așa mi s-a întâmplat să intru în lumea fascinantă a marilor poeți. Să stai o noapte întreagă la taclale cu Nichita, cu Vulpescu, cu Ioan Alexandru, cu Grigore Vieru, cu Marin Sirescu cu Fănuș Neagu... toți ăștia mi-au fost prieteni. Numai stând lângă ei și auzindu-le disputele literare am avut ce să învăț. Eu căutau mereu să învețe de la cei mai simpli oameni, nu arătau acea sperioritate intelectuală”, a mărturisit Tudor Gheorghe, la emisiunea ”CulTOUR”.

  Și, dacă tot și-a amintit de oamenii dragi pe care i-a cunoscut și alături de care a petrecut clipe de neuitat, Tudor Gheorghe a povestit, la Happy Channel un moment amuzant despre Amza Pellea, petrecut la începutul anilor ‘70.

  Amza filma. Avea barbă. Era îmbrăcat într-un costum de parașutist. Eu eram la începuturile carierei mele, nu eram cunoscut. Mă duc cu Amza în piață și îmi zice: «Micule, hai să vedem dacă mai găsim noi un oltean d-ăla tipic». Ne uităm noi, o luăm la rând printre tarabe. Piața din Craiova era o piață bogată, meseriașă, toți vorbeau, toți strigau. Ajungem la raionul de brânzeturi și eu zic «cred că ăla de acolo». «Da, hai la el». Amza se duce la el și zice: «Aș dori și eu o brînză mai specială.pentru un Doboș tort». Ăla a rămas o clipă nedumerit și a dispărut într-o clipă sub tejghea. A stat acolo preț de un minut...”

  Cum s-a terminat întâmplarea, aflați din clipul alăturat.

  COMENTARII

  Alin Gheorghișan, mărturisiri emoționante despre cadoul care i-a schimbat viața

  acum 3 ore

   Alin Gheorghișan, actor la Teatrul de revistă „Constantin Tănase” și concurent al show-ului “Te cunosc de undeva!”, face mărturisiri emoționante, într-un interviu acordat emisiunii “CulTOUR”, despre cadoul care i-a schimbat viața, dar și...

  Florin Zamfirescu, despre regretatul poet Nichita Stănescu: ”Nichita producea fenomene!”

  acum 7 ore

  Au trecut 35 de ani de când poetul Nichita Stănescu a plecat dintre noi. La emisiunea ”CulTOUR”, actorul Florin Zamfirescu a depănat amintiri despre cel care i-a fost prieten și alături de care a petrecut momente memorabile.

  ”Am fost exmatriculată în clasa a XII-a”, a povestit Chris Simion-Mercurian la Happy Channel

  acum 22 ore

  Chris Simion-Mercurian a povestit, la Happy Channel, cum a ajuns să fie exmatriculată în ultimul an de liceu.

  La Happy Channel, Mihai Trăistariu a spus că are, deja, piesa câștigătoare pentru Eurovisionul cel mare. Va și dansa!

  acum 23 ore

  La Happy Channel, Mihai Trăistariu a vorbit, deschis, cât de bine câștigă din banii pentru concertele sale din noaptea de Revelion. În interviul pentru ”CulTOUR”, el a spus și ce piesă a pregătit pentru Eurovision.

  Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman, primul om de zăpadă

  acum 1 zile

  Criss și Vlad continuă depănarea amintirilor de Crăciun la emisiunea ”CulTOUR”, difuzată zilnic de postul Happy Channel, de la ora 17.30 (în reluare, de la 23.00).

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Stirile Antena 1 Observator

  observator.tv


  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »