• MARTI, 18 APRILIE 2017

  Bucureștiul de altădată, într-un volum despre evrei

  Se spune că dacă ai carte, ai parte. Este adevărat, dar voi știați că în SUA, sunt cumpărate 57 de cărți pe secundă? Sau că tot acolo, în fiecare an, se publică peste 50000 de titluri noi? Și pe meleagurile noastre se întâmplă lucruri lăudabile, ca de exemplu lansarea volumului „Personaje și povești din Bucureștiul sefard”.

  Evenimentul a avut loc la Institutul Cervantes, acolo unde a fost prezent și Rapha pentru a culege informații pe care să le prezinte la o nouă porție de COOLtură, doar la Happy Night.

  Sefarzii sunt evreii de rit spaniol care au emigrat la sfârșitul secolului al XV –lea din Spania și Portugalia în nordul Africii, Italia, Orientul Apropiat, Peninsula Balcanică și în sudul României.

  De ce ar trebui să citim această carte?

  Scriitoarea Anca Turancea spune că „este o încercare de a readuce istoria pierdută a Bucureștiului; sunt foarte multe lucruri inedite, în special fotografii, care au fost obținute cu foarte multă dificultate”.

  Această carte a luat naștere pentru că s-a descoperit că „se știe puțin despre comunitatea evreilor spanioli, care au fost primii și cei mai longevivi evrei. Mai există foarte puțin din istoria lor și ne-am gândit să recuperăm măcar virtual din istoria lor”, a declarat scriitoarea Felicia Waldman.

  Aflați mai multe din clipul alăturat.

  COMENTARII

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  A1.ro
  Observator.TV
  SpyNews
  AntenaStars.ro