• MIERCURI, 20 IANUARIE 2016

    Poveste din farfuria dictatorului. Ce mâncau soții Ceaușescu?

    Ei mâncau mâncăruri tradiţionale, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau era vai şi-amar! Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte: ciorba de peşte, plachia şi saramura.

    Mai ţineţi minte bancurile care se rosteau în şoaptă, pe la colţuri şi stârneau hohote de râs, urmate, inevitabil, de o zbatere de inimă şi de o privire în jur, ce iscodea fiecare chip din apropiere? Şi-a dat oare cineva seama că tocmai s-a râs pe seama "ilustrelor personalităţi", care nu-şi puteau găsi locul decât în "Marea carte de aur a neamului"?

    Ei bine, bancuri şi anecdote erau destule, începând cu celebrele "întrebări-naive" de genul: "De ce în România Socialistă magazinele alimentare se construiau la 5 km distanţă unul de celălalt?", la care răspunsul venea sec:

    "Pentru ca să nu se încurce cozile între ele". Puţini îşi puteau însă imagina cum era de fapt familia Ceauşescu în intimitatea căminului ei. Poate că lucrurile se întâmplau tot ca într-o glumă din epocă. Să spunem aşa: o zi friguroasă de iarnă, ce îndeamnă la relaxare în căldura odăii (nu încruntaţi încă din sprâncene, este un banc, nu-i aşa?).

    Nicolae şi Elena stau la masă, unul în faţa altuia. Nu-şi spun prea multe, până când, dintr-o dată, Nicolae simte o nelinişte de natură… cognitivă: "Spune-mi şi mie ceva despre legea gravitaţiei!". Elena îl priveşte contrariată şi îi răspunde sec: "Ce vrei să-ţi spun? Tu eşti politicianul, tu te ocupi de legi. Eu sunt om de ştiinţă!".

    Citiți continuarea poveștii, aici.

    COMENTARII

    INTERZIS pofticioșilor! O istorie a cinelor în familie în decursul a 100 de ani!

    acum 323 zile

    Într-un clip interzis pofticioșilor, lansat de Mode Studios, putem admira o serie de preparate, pe care orice familie le savura în cadrul cinei încă din 1915

    Știai că... șofranul este condimentul cu prețul mai mare ca valoarea aurului?

    acum 465 zile

    Șofranul este cel mai scump și căutat condiment la nivel mondial, cunoscut și sub denumirea 'aurul roșu'. Este folosit în cele mai exclusiviste restaurante ale planetei și în cele mai gustoase preparate din bucătăriile tradiționale din diferite zone de pe glob

    FOTO! Ți-e poftă de ceva dulce? Așa arată cel mai caloric, decadent tort din lume!

    acum 512 zile

    Dacă ai momente când ai face orice pentru ceva dulce, atunci acest tort are numele tău scris pe el! Uite cum arată cel mai decadent, caloric desert din lume:

    Cerere în căsătorie la finala „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”

    acum 515 zile

    Luni, 4 mai, de la 20.30, Antena 1 difuzează marea finală ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”. O seară plină de emoție, mâncăruri alese, bucurie fără margini și multe surprize îi va face pe toți să trăiască la cele mai înalte cote. Michael și Maria, cei doi finaliști, își vor disputa pentru ultima oară teritoriul bucătăriei

    Oltenii scapă de toxine cu ce au prin grădină! Fă și tu rețeta lor, salata de păpădie!

    acum 525 zile

    Salata de păpădie este un deliciu în bucătăriile tradiționale oltenești. Uite cum se prepară!

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Neatza cu Razvan si Dani

    neatza.a1.ro


    Top stiri
    A1.ro
    Observator.TV
    SpyNews
    AntenaStars.ro
    Ți-a plăcut ce ai citit?
    Hai să păstrăm legătura!
    Abonează-te la newsletterul happy!
    trimite