• JOI, 16 MARTIE 2017

  Angelina Jolie, semnal de alarmă în calitate de emisar special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați

   Angelina Jolie, emisar special al UNHCR, cere un angajament reînnoit față de o Organizație a Națiunilor Unite "imperfectă"

  Actrița americană Angelina Jolie a lansat miercuri, la New York, în calitate de emisar special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), un apel la internaționalism în fața războaielor care îi fac pe oameni să-și părăsească locuințele și a unui ''val de naționalism în creștere deghizat în patriotism''.

  Vorbind la sediul ONU din Geneva, Angelina Jolie a cerut un angajament reînnoit față de acest organism internațional "imperfect" și față de diplomație pentru soluționarea conflictelor.

  "Dacă guvernele și liderii nu țin astăzi vie flacăra internaționalismului, atunci trebuie să facem acest lucru noi, în calitate de cetățeni", a declarat Jolie la conferința anuală Sergio Vieira de Mello, organizată în onoarea acestui fost reprezentant al ONU ucis într-un atentat la Bagdad în 2003.

  "Asistăm la un val de naționalism în creștere, deghizat în patriotism, și la reapariția unor politici de încurajare a fricii și urii față de alții ", a avertizat ea, fără a se referi în mod direct la președintele Statelor Unite, Donald Trump, a cărui administrație revizuiește finanțarea Națiunilor Unite și participarea la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

  Nici un singur apel umanitar la donații din partea guvernelor din lumea întreagă nu a primit nici jumătate din suma necesară, a spus ea. Operațiuni derulate în patru țări în care 20 de milioane de persoane se află în pragul morții din cauza foametei — Yemen, Somalia, Sudanul de Sud și Nigeria — sunt grav subfinanțate.

  Jolie, care s-a descris ca fiind un cetățean ''american mândru" și "un internaționalist", a reprezentat UNHCR ca ambasador al bunăvoinței din 2001 până în 2012, vizitând civili dezrădăcinați din Irak până în Cambodgia și Kenya. Din 2012 actrița a fost desemnată emisar special al aceluiași organism.

  COMENTARII

  5 feluri ingenioase de a scoate o ținută banală din anonimat cu o cămașă clasică

  acum 32 zile

  Acest articol vestimentar elementar îți poate transforma orice outfit într-unul surprinzător.

  Ce trebuie să pui în cafea ca să devii o MAŞINĂ de facut AMOR zi de zi!

  acum 40 zile

  . Iată cum se prepară cafeaua care crește apetitul sexual.

  7 Motive pentru care bărbații preferă femeile plinuțe în pat!

  acum 42 zile

    Credeați că bărbații preferă femeile slabe? Nicidecum. În ciuda tuturor eforturilor de a arăta ca trase prin inel, ei bine, pentru aceste femei, avem un mit de dărâmat. Cei mai mulți bărbați preferă femeile cu forme în locul celor extrem de slabe....

  2018, anul gadgeturilor la feminin. Ce accesorii vei avea pe lista de dorințe anul ăsta

  acum 46 zile

  Am făcut o lista cu cateva dispozitive care ne-au atras atentia si pe care ni le dorim anul acesta.

  Top 10 Cele mai funny actrițe din ultimii 10 ani. Protagonista serialului ”MOM” este una dintre ele

  acum 55 zile

  Au vazut, au ras si au notat. Editorii IMDB au facut topul celor mai amuzante actrite de televiziune din ultimii 10 ani . Data viitoare cand vreti sa vedeti o comedie buna, uitati-va mai intai la distributie si fiti atente sa contina macar unul din numele urmatoare: 1. Melissa McCarthy...

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »