• JOI, 16 MARTIE 2017

  Angelina Jolie, semnal de alarmă în calitate de emisar special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați

   Angelina Jolie, emisar special al UNHCR, cere un angajament reînnoit față de o Organizație a Națiunilor Unite "imperfectă"

  Actrița americană Angelina Jolie a lansat miercuri, la New York, în calitate de emisar special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), un apel la internaționalism în fața războaielor care îi fac pe oameni să-și părăsească locuințele și a unui ''val de naționalism în creștere deghizat în patriotism''.

  Vorbind la sediul ONU din Geneva, Angelina Jolie a cerut un angajament reînnoit față de acest organism internațional "imperfect" și față de diplomație pentru soluționarea conflictelor.

  "Dacă guvernele și liderii nu țin astăzi vie flacăra internaționalismului, atunci trebuie să facem acest lucru noi, în calitate de cetățeni", a declarat Jolie la conferința anuală Sergio Vieira de Mello, organizată în onoarea acestui fost reprezentant al ONU ucis într-un atentat la Bagdad în 2003.

  "Asistăm la un val de naționalism în creștere, deghizat în patriotism, și la reapariția unor politici de încurajare a fricii și urii față de alții ", a avertizat ea, fără a se referi în mod direct la președintele Statelor Unite, Donald Trump, a cărui administrație revizuiește finanțarea Națiunilor Unite și participarea la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

  Nici un singur apel umanitar la donații din partea guvernelor din lumea întreagă nu a primit nici jumătate din suma necesară, a spus ea. Operațiuni derulate în patru țări în care 20 de milioane de persoane se află în pragul morții din cauza foametei — Yemen, Somalia, Sudanul de Sud și Nigeria — sunt grav subfinanțate.

  Jolie, care s-a descris ca fiind un cetățean ''american mândru" și "un internaționalist", a reprezentat UNHCR ca ambasador al bunăvoinței din 2001 până în 2012, vizitând civili dezrădăcinați din Irak până în Cambodgia și Kenya. Din 2012 actrița a fost desemnată emisar special al aceluiași organism.

  COMENTARII

  Avantajele unui fotoliu pentru masaj

  acum 10 zile

  După o zi aglomerată, cu multe sarcini, mulţi dintre noi ne-am dori câteva minute bune de masaj, pentru a ne relaxa.

  Cum te îmbraci la o nuntă pe plajă

  acum 33 zile

  O nuntă clasică, la un restaurant nu ar trebui să îți dea prea multe bătăi de cap în ceea ce privește ținuta. O simplă rochie de seară, o pereche de sandale ieftine și elegante sau niște pantofi simpli care se asortează cu rochie vor fi alegerea perfectă....

  4 accesorii care se potrivesc la orice ținută

  acum 39 zile

  Nicio ținută nu e completă fără accesorii alese cu grijă, care să o pună în valoare. Felul în care îți alegi accesoriile spune foarte multe despre despre gusturile tale vestimentare.

  Telespectatoarele vorbesc. Cât de des își cumpără haine fanele Happy Channel

  acum 47 zile

  Noi am întrebat telespectatoarele cât de des își cumpără haine și de unde. Citește în continuare. Poate afli câteva ponturi valoroase.

  5 feluri ingenioase de a scoate o ținută banală din anonimat cu o cămașă clasică

  acum 94 zile

  Acest articol vestimentar elementar îți poate transforma orice outfit într-unul surprinzător.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »