• LUNI, 18 IANUARIE 2016

  Femeile iau locul băbaților. Ce se întâmplă în 60% din familii și cupluri

  Dacă până acum ai crezut că repararea obiectelor stricate din casă era o sarcină exclusiv bărbătească, mai gândește-te! Rolul femeilor în casă și în societate s-a schimbat semnificativ în ultimii ani.

  Aproximativ 60% dintre femeile din Marea Britanie spun că se ocupă de renovare și îmbunătățiri ale locuințelor lor, iar jumătate dintre ele se consideră mai îndemânatice decât bărbații. 80% dintre femeile britanice au achitat, recent, facturile pentru renovarea locuinței.

  Abilitățile practice ale bărbaților se află în plin declin, deoarece din ce în ce mai multe femei au devenit proprietare ale caselor și apartamentelor în care locuiesc.

  Un studiu care ne arată că vremurile se schimbă

  În cadrul unui studiu efectuat în Marea Britanie, 1.244 de femei au fost întrebate despre rolul lor în treburile casei, iar cercetătorii au aflat că activitățile practice reprezintă o cauză majoră ale neînțelegerilor dintre parteneri.

  Patru din zece femei au declarat că au început să rezolve singure problemele practice ale casei, deoarece nu au mai dorit să ceară ajutorul fraților, taților și prietenilor lor, în timp ce 10% dintre ele au afirmat că și-au renovat singure locuința pentru a crește valoarea casei.

  Și româncele sunt din ce în ce mai hotărâte să rezolve singure ceea ce barbații nu pot sau nu vor să facă (deloc sau la timp) și sunt tot mai dispuse să-și renoveze singure locuințele. Mediul online le vine tuturor în ajutor, deoarece tot ceea ce avem nevoie se află la câteva click-uri distanță. Spre exemplu, din ce în ce mai multe femei comandă de pe internet produsele pentru lucrările decorative, iar pe piață se află sute de produse la prețuri foarte accesibile, precum cele de aici.

  Top 10 probleme pe care femeile le rezolvă singure, conform Daily Mail:

  1. Schimbă un bec;
  2. Schimbă siguranțele electrice;
  3. Repară un robinet „care curge”;
  4. Repară toaleta;
  5. Înlocuiesc clanțele stricate;
  6. Folosesc bormașinile în diferite situații;
  7. Zugrăvesc;
  8. Lipesc tapetele pe pereți;
  9. Etanșeizează ferestrele;
  10. Se ocupă de amenajarea casei cu tablouri și obiecte decorative.

   

  Foto: Creative Commons

  COMENTARII

  Horoscopul săptămânii! Află ce-ți rezervă astrele în perioada 25-31 IULIE!

  acum 6 ore

  Începi săptămâna cu chef de viaţă, dornic de a rezolva treburile restante și de a fi în mijlocul celorlalţi.

  Horoscopul zilei. Mari beneficii financiare pentru FECIOARE

  acum 6 ore

  Putem spune pe drept cuvânt că astăzi este ziua ta

  Actorul Richard Dreyfuss are planuri pentru Viaţa de Apoi:”Vreau să îl lovesc pe Dumnezeu în faţă"

  acum 10 ore

  Actorul american Richard Dreyfuss, premiat cu Oscar pentru filmul ”Adio, dar rămân cu tine!/ The Goodbye Girl” (1977), povesteşte publicaţiei The Guardian despre Dumnezeu, despre prietenia cu mama sa şi despre întâlnirea cu cea de-a treia soţie.

  VIDEO: Te trec toţi fiorii! O chinezoaică, a băgat teroarea într-un supermarket: părea posedată de spirite! Cei din jur nu ştiau cum să reacţioneze!

  acum 14 ore

  Comportamentul inexplicabil al unei chinezoaice a stârnit controverse pe reţelele de socializare. Toţi care au văzut imaginile virale au spus că femeia este posedată.

  Lionel Messi, schimbare radicală de look. Îi stă mai bine aşa?

  acum 14 ore

  Atacantul vedetă al FC Barcelona, Lionel Messi, şi-a schimbat look-ul şi, după ce şi-a lăsat barbă, şi-a vopsit şi părul blond, conform unei fotografii postată pe Instagram de partenera jucătorului, Antonella Roccuzzo.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Neatza cu Razvan si Dani

  neatza.a1.ro


  Top stiri
  A1.ro
  Observator.TV
  SpyNews
  AntenaStars.ro