• LUNI, 18 IANUARIE 2016

  Femeile iau locul băbaților. Ce se întâmplă în 60% din familii și cupluri

  Dacă până acum ai crezut că repararea obiectelor stricate din casă era o sarcină exclusiv bărbătească, mai gândește-te! Rolul femeilor în casă și în societate s-a schimbat semnificativ în ultimii ani.

  Aproximativ 60% dintre femeile din Marea Britanie spun că se ocupă de renovare și îmbunătățiri ale locuințelor lor, iar jumătate dintre ele se consideră mai îndemânatice decât bărbații. 80% dintre femeile britanice au achitat, recent, facturile pentru renovarea locuinței.

  Abilitățile practice ale bărbaților se află în plin declin, deoarece din ce în ce mai multe femei au devenit proprietare ale caselor și apartamentelor în care locuiesc.

  Un studiu care ne arată că vremurile se schimbă

  În cadrul unui studiu efectuat în Marea Britanie, 1.244 de femei au fost întrebate despre rolul lor în treburile casei, iar cercetătorii au aflat că activitățile practice reprezintă o cauză majoră ale neînțelegerilor dintre parteneri.

  Patru din zece femei au declarat că au început să rezolve singure problemele practice ale casei, deoarece nu au mai dorit să ceară ajutorul fraților, taților și prietenilor lor, în timp ce 10% dintre ele au afirmat că și-au renovat singure locuința pentru a crește valoarea casei.

  Și româncele sunt din ce în ce mai hotărâte să rezolve singure ceea ce barbații nu pot sau nu vor să facă (deloc sau la timp) și sunt tot mai dispuse să-și renoveze singure locuințele. Mediul online le vine tuturor în ajutor, deoarece tot ceea ce avem nevoie se află la câteva click-uri distanță. Spre exemplu, din ce în ce mai multe femei comandă de pe internet produsele pentru lucrările decorative, iar pe piață se află sute de produse la prețuri foarte accesibile, precum cele de aici.

  Top 10 probleme pe care femeile le rezolvă singure, conform Daily Mail:

  1. Schimbă un bec;
  2. Schimbă siguranțele electrice;
  3. Repară un robinet „care curge”;
  4. Repară toaleta;
  5. Înlocuiesc clanțele stricate;
  6. Folosesc bormașinile în diferite situații;
  7. Zugrăvesc;
  8. Lipesc tapetele pe pereți;
  9. Etanșeizează ferestrele;
  10. Se ocupă de amenajarea casei cu tablouri și obiecte decorative.

   

  Foto: Creative Commons

  COMENTARII

  Reacția Angelinei Jolie când legendara sa rivală, Jennifer Aniston, a urcat pe scena Globurilor de Aur: umilire pură!

  acum 10 zile

  Scena a fost pe buzele tuturor și a făcut deliciul cârcotașilor din Cetatea Filmului.

  S-a trezit pe masa de autopsie, după ce trei medici îl declaraseră ”mort”! Povestea dețintului ”salvat de un sforăit” a făcut înconjurul lumii

  acum 10 zile

   Un deținut în vârstă de 29 de ani s-a trezit chiar pe masa de autopsie, după ce cu doar câteva ore înainte fusese declarat mort de către trei doctori. Gonzalo Montoya , un hoț care își efectua pedeapsa într-o închisoare din nord-vestul...

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  Happy Day
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »