• VINERI, 28 APRILIE 2017

  E oficial: Epidemia de rujeolă este cauzată de lipsa vaccinării ca rezultat al informării insuficiente

   Epidemia de rujeolă care afectează în aceste zile România este cauzată de lipsa imunizării copiilor și a informării corecte a românilor, situație confirmată și de cele mai recente informații prezentate în spațiul public, afirmă Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente România (ADEM) într-un comunicat remis presei.

  "Deși nu ne aflăm în relație contractuală cu producătorii, notificăm zilnic ANMDM (Agenția Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale) asupra medicamentelor destinate a fi livrate intracomunitar (în cazul în speță, a vaccinului antirujeolic), acestea fiind stopate momentan de la livrare, în condițiile în care autoritățile sunt responsabile de asigurarea stocurilor de vaccinuri, deoarece programele de imunizare se derulează de către Ministerul Sănătății, având la baza licitații naționale. Cu toate acestea, nu am primit comenzi de la beneficiarii cu care ne aflăm în relații contractuale și nici din alte surse", precizează directorul executiv al ADEM, Coralia Kreyer.

  "Am publicat pe site lista cu notificările pentru livrări intracomunitare și așteptăm sesizări de la pacienții care nu găsesc medicamente din acea listă, dar până acum nu am primit nimic", afirmă președintele ANMDM, Nicolae Fotin, potrivit aceluiași comunicat de presă.

  Potrivit ADEM, cauzele reale ale epidemiei actuale sunt lipsa vaccinării/imunizării populației infantile/adulte, ca rezultat al unei informări insuficiente referitoare la aceste riscuri, probleme de producție/aprovizionare a pieței, precum și o (re)distribuire neuniformă pe teritoriul României a stocurilor disponibile.

  De asemenea, și directorul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr. Zsuzsanna Jakab, a declarat, în ceea ce privește epidemia de rujeolă din România, că îmbolnăvirea ar fi putut fi prevenită prin vaccinare, vaccinurile fiind sigure și eficiente.

  COMENTARII

  Cher trece prin momente grele. Fostul ei soț a decedat în locuința sa

  acum 9 ore

  Cantareata Cher a primit o veste devastatoare.

  Cum va fi vremea în week-end: Ploi torenţiale şi posibile căderi de grindină în cea mai mare parte a țării

  acum 2 zile

  Sambata, se anunta ploi in cea mai mare parte a tarii, iar de duminica, vremea se incalzeste.

  A făcut-o praf! Ariana Grande, pusă la zid după atentatul din timpul concertului ei, susținut în Manchester

  acum 3 zile

  Ariana Grande a fost aspru criticata dupa concertul ei sustinut in Manchester, cand, la final, un tanar s-a aruncat in aer, detonand o bomba.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  A1.ro
  Observator.TV
  SpyNews
  AntenaStars.ro