• VINERI, 28 APRILIE 2017

  E oficial: Epidemia de rujeolă este cauzată de lipsa vaccinării ca rezultat al informării insuficiente

   Epidemia de rujeolă care afectează în aceste zile România este cauzată de lipsa imunizării copiilor și a informării corecte a românilor, situație confirmată și de cele mai recente informații prezentate în spațiul public, afirmă Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente România (ADEM) într-un comunicat remis presei.

  "Deși nu ne aflăm în relație contractuală cu producătorii, notificăm zilnic ANMDM (Agenția Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale) asupra medicamentelor destinate a fi livrate intracomunitar (în cazul în speță, a vaccinului antirujeolic), acestea fiind stopate momentan de la livrare, în condițiile în care autoritățile sunt responsabile de asigurarea stocurilor de vaccinuri, deoarece programele de imunizare se derulează de către Ministerul Sănătății, având la baza licitații naționale. Cu toate acestea, nu am primit comenzi de la beneficiarii cu care ne aflăm în relații contractuale și nici din alte surse", precizează directorul executiv al ADEM, Coralia Kreyer.

  "Am publicat pe site lista cu notificările pentru livrări intracomunitare și așteptăm sesizări de la pacienții care nu găsesc medicamente din acea listă, dar până acum nu am primit nimic", afirmă președintele ANMDM, Nicolae Fotin, potrivit aceluiași comunicat de presă.

  Potrivit ADEM, cauzele reale ale epidemiei actuale sunt lipsa vaccinării/imunizării populației infantile/adulte, ca rezultat al unei informări insuficiente referitoare la aceste riscuri, probleme de producție/aprovizionare a pieței, precum și o (re)distribuire neuniformă pe teritoriul României a stocurilor disponibile.

  De asemenea, și directorul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr. Zsuzsanna Jakab, a declarat, în ceea ce privește epidemia de rujeolă din România, că îmbolnăvirea ar fi putut fi prevenită prin vaccinare, vaccinurile fiind sigure și eficiente.

  COMENTARII

  Vremea de Paști 2018. Anunțul ANM este ÎNFRICOȘĂTOR. Meteorologii avertizează: „România se va afla...”

  acum 87 zile

  După surprizele meteorologice de la sfârșitul lunii februarie, românii se așteaptă la ce e mai rău în viitor. Cum anul acesta sărbătorile pascale vor fi la începutul lunii aprilie, șansele ca vremea să fie una frumoasă sunt destul de mici.

  Dascălii din România vor beneficia de cursuri de învățare continuă

  acum 107 zile

  În sprijinul acestei responsabilități, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, împreună cu Fischer International, își propun să le creeze profesorilor români un cadru de evoluție profesională continuă prin intermediul campaniei "Liga Profesorilor Excepționali".

  Atenție! Săptămâna viitoare sunt două mari sărbători cu curce roșie în calendar. Iată ce sfinți sărbătorim

  acum 147 zile

  Ce sfinți sărbătorim în aceste două zile? Iată ce scrie în calendarul ortodox 2018:

  Joi este sărbătoare cu cruce în calendar. Iată ce sfânt sărbătorim pe 25 ianuarie

  acum 148 zile

  Pe 25 ianuarie 2018, in calendarul ortodox, este sarbatoare cu cruce neagra.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »