• LUNI, 14 AUGUST 2017

  Avea doar 500 de grame la naștere, iar medicii nu-i dădeau șanse de supraviețuire. Cum arată, acum, copilul care trebuia să trăiască în scaunul cu rotile

  40 de săptămâni, acesta este termenul optim pentru o sarcină. Însă, sunt și excepții. Unii copii se nasc cu câteva zile sau săptămâni mai devreme, alții mai târziu. Însă, puțini sunt prematurii care au șanse de supraviețuire atunci când se nasc la doar 25 de săptămâni de sarcină.

  Jenson Mirfin a venit pe lume la doar 25 de săptămâni, când căntărea doar 500 de grame. Când pe mama lui au apucat-o durerile nașterii atât de devreme, medicii spuneau că femeia va pierde sarcina, că bebelușul, cel mai probabil, nu va supraviețui. Dacă, printr-o minune, fătul va supraviețui, aceiași medici le-au spus părinților că fiul lor va trăi toată viața într-un scaun cu rotile, întrucât nu a petrecut suficient timp în burtica mamei încât să se formeze toate organele așa cum trebuia. 

  Atunci când a avut loc nașterea, la doar 25 de săptămâni de sarcină, mama băiețelului a fost foarte bolnavă. La acel moment, se punea problema între a o salva pe mamă sau pe copilul care se grăbea să vină pe lume. Medicii au ales prima variantă. Dar, se pare, bebelușul a fost unadevărat luptător, căci a respirat singur din prima clipă în care a venit pe lume. 

  ”Medicii mi-au spus că bebelușul meu, Jenson, suferise de sângerări cerebrale și nu știau în ce fel acestea îl vor afecta. Cel mai probail, nu se va putea mișca și va trăi toată viața într-un scaun cu rotile. Noi ne-am rugat pentru el. Era atât de mic la naștere, că îmi încăpea în palmă”, a povestit mama, citată de presa britanică.

  Acum, fiul ei are 17 luni și se dezvoltă absolut normal.

  Fotografii: hulldailymail.co.uk

  COMENTARII

  Trecutul tumultos al Magdalenei Șerban, femeia care a împins-o pe tânăra de 25 de ani în fața metroului

  acum 7 ore

  Magdalena Serban suferea de depresie si nu a mai tinut legatura cu familia ei.

  Despre moartea Regelui Mihai I în presa internațională

  acum 8 zile

  Despre decesul ultimului rege al României, Majestatea Sa Regele Mihai, a scris si presa internationala.

  În exil, și-a câștigat existența la o fermă de pui și într-un mic atelier de tâmplărie. Azi, Regele Mihai a murit

  acum 8 zile

   Majestatea sa Regele Mihai I a încetat din viață în cursul zilei de 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani. Ultimul rege al României are o poveste de viață impresionantă. Regele Mihai I s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul Regelui Carol al...

  A murit Regele Mihai, azi, 5 decembrie. Iată unde va fi înmormântat

  acum 8 zile

  Regele Mihai a încetat din viață. Într-un comunicat postat pe romaniaregala.ro, Secretariatul Regal a făcuit tristul anunț.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  Happy Day
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »