• LUNI, 09 IANUARIE 2017

  GER NĂPRASNIC! Noaptea de luni spre marți, cea mai geroasă de la debutul iernii: -23 de grade în București

   hepta.ro

  Noaptea de luni spre marți va fi cea mai geroasă din această iarnă, în România, cu temperaturi care vor ajunge chiar și la -30 de grade în depresiuni, în timp ce în București se vor înregistra -23 de grade Celsius.

  "În această noapte se vor consemna cele mai scăzute temperaturi de la debutul acestei ierni, în România. La nivel național, se vor consemna—29 de grade, chiar -30 de grade Celsius în depresiuni, în estul Transilvaniei, iar în Capitală termometrele vor coborî până la—23 de grade Celsius.

  De asemenea, în restul teritoriului valorile termice vor fi, în medie, de -20 de grade Celsius. Zonele mai ferite de aceste temperaturi extreme sunt în vestul țării, acolo unde se află în vigoare o avertizare Cod galben de ger.

  Practic, vorbim despre temperaturi mult sub nivelul normal al perioadei, chiar și cu 10 -15 grade Celsius mai scăzute", a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de ger, valabilă pentru 37 de județe, inclusiv Municipiul București, precum și o avertizare Cod Galben de temperaturi extrem de scăzute în cinci județe, valabile pe durata zilelor 9 și 10 ianuarie.

  Potrivit meteorologilor, atât luni, cât și marți, va fi în vigoare Codul portocaliu în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania și în Maramureș, unde gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 și -15 grade, iar maximele între -15 și -10 grade.

  De asemenea, avertizarea Cod galben de frig va fi valabilă în zilele de 9 și 10 ianuarie în Crișana și în Banat. În aceste zone, vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopților și al dimineților, când valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade.

  În perioada următoare, ANM va emite noi mesaje privind evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice periculoase.

  COMENTARII

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  Happy Day
  iSerial - O grămadă de caramele / în fiecare luni și marți de la ora 19:00
  Citește mai departe »

  ISERIAL

  O grămadă de caramele - episodul 8

  Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »