• JOI, 10 AUGUST 2017

  În acest oraș, la pubertate, fetele devin... băieți. Iată de ce se produce această transformare anatomică rară în lume

   Foto: BBC

   În lume, există un oraș unde fetițele devin băieți când ajung la vârsta pubertății. Schimbarea anatomică i-a uimit pe oamenii de știință, care au încercat să afle de ce se petrece acest... fenomen.

  Când spui Caraibe, te gândești la plajă, apă de un albastru hinotizant, vacanță, relaxare. Dar, dincolo de această imagine pentru atragerea turiștilor, într-un sătuc din Caraibe se întâmplă lucruri greu de imaginat. Corpul fetițelor ajunse la vârsta pubertății, trece prin tot felul de schimbări, iar ele ajung să fie... băieți. Organele sexuale li se schimbă și, astfel, de la rochițe și fustițe, ajung să poarte pantaloni. Unul din 90 de copii trece prin aceste schimbări anatomice.

  Într-un documentar BBC, este prezentat un adolescent, pe nume Johnny care s-a născut fetiță și se numea Felicity.

  Când mergeam la școală, în primii ani, purtam rochie, căci eram fetiță. Însă, mie niciodată nu mi-au plăcut rochiile și jucăriile pentru fete. Eu voiam să fiu în gașca băieților”, a povestit el, pentru BBC.

  Aceste modificări anatomice, spun specialiștii, se produc din cauza lipsei unei enzime care oprește producerea unui hormon sexual masculin, dihidro-testosteron. Din acest motiv, la naștere, băieții au organe feminine și aspect feminin. La pubertate, când apar modificări hormonale, vocea ”fetelor” se schimbă, iar organele sexuale masculine încep să se dezvolte.

  COMENTARII

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Profit.ro

  profit.ro


  Top stiri
  Happy Day
  iSerial - O grămadă de caramele / în fiecare luni și marți de la ora 19:00
  Citește mai departe »

  ISERIAL

  O grămadă de caramele - episodul 8

  Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »