• VINERI, 19 MAI 2017

  Noaptea Muzeelor 2017. Programul instituțiilor și principalele evenimente din acest week-end

   adevarul.ro

  Noaptea Muzeelor 2017 va avea loc sâmbătă, în peste 120 de spaţii culturale din Bucureşti şi din ţară.

  Noaptea Muzeelor, în care pot fi văzute, între altele, statueta ”Cap de copil“ realizată de Constantin Brâncuşi şi un craniu din cuarţ de 30 de kilograme, alături de expoziţii din zeci de muzee şi spaţii culturale din Bucureşti, Art Safari 2017, concerte susţinute de muzicieni celebri, precum Al Di Meola şi Dream Theater, dar şi premierele cinematografice ale unor filme aşteptate cu nerăbdare de cinefili, precum ”King Arthur: Legenda sabiei” şi ”Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Mäki”, alcătuiesc oferta de petrecere a timpului liber în acest weekend în Capitală.

  Între ofertele evenimentului se numără un tur ghidat în Cimitirul Bellu - ”Pe urmele lui Titu Maiorescu”, statueta ”Cap de copil”, realizată de Constantin Brâncuşi, care va fi expusă pentru 10 ore, în intervalul 16.00-02.00, la Muzeul de Artă Veche Apuseană ”Ing. Dumitru Furnică-Minovici“ al Academiei Române, şi un craniu din cuarţ de 30 de kilograme, care va putea fi admirat la Muzeul Naţional de Geologie.

  La Muzeul Naţional de Geologie va fi vernisată expoziţia ”Grădina Dinozaurilor” care va cuprinde 6 dinozauri, replici în mărime naturală ale unor specii care au trăit cu aproximativ 150 de milioane de ani în urmă.

  Programul serii în Cimitirul Bellu începe la ora 19.00 cu un tur ghidat şi cuprinde recitaluri de jazz şi muzică clasică şi un spectacol de teatru. Până la miezul nopţii, vor fi organizate tururi ghidate ale cimitirului şi se va vizita expoziţia ”Simboluri - Istorii ale vieţii culturale”. Începând cu ora 21.00, vizitatorii vor vedea filmul documentar ”Titu Maiorescu şi apogeul literaturii române”, urmat la ora 21.30 de un recital de muzică instrumentală al cvartetului Cromatic.

  La Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, programul special al evenimentelor prilejuite de Noaptea Muzeelor include vernisajul expoziţiei temporare ”Urme în timp”, în prezenţa paleoartistului Eduard Olaru. Expoziţia ilustrează evoluţia şi originile omului modern prin reconstruiri grafice ale unui număr de 16 specii de hominide.

  COMENTARII

  Vremea de Paști 2018. Anunțul ANM este ÎNFRICOȘĂTOR. Meteorologii avertizează: „România se va afla...”

  acum 84 zile

  După surprizele meteorologice de la sfârșitul lunii februarie, românii se așteaptă la ce e mai rău în viitor. Cum anul acesta sărbătorile pascale vor fi la începutul lunii aprilie, șansele ca vremea să fie una frumoasă sunt destul de mici.

  Dascălii din România vor beneficia de cursuri de învățare continuă

  acum 104 zile

  În sprijinul acestei responsabilități, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, împreună cu Fischer International, își propun să le creeze profesorilor români un cadru de evoluție profesională continuă prin intermediul campaniei "Liga Profesorilor Excepționali".

  Atenție! Săptămâna viitoare sunt două mari sărbători cu curce roșie în calendar. Iată ce sfinți sărbătorim

  acum 144 zile

  Ce sfinți sărbătorim în aceste două zile? Iată ce scrie în calendarul ortodox 2018:

  Joi este sărbătoare cu cruce în calendar. Iată ce sfânt sărbătorim pe 25 ianuarie

  acum 145 zile

  Pe 25 ianuarie 2018, in calendarul ortodox, este sarbatoare cu cruce neagra.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »