• VINERI, 30 DECEMBRIE 2016

  Pan Pan, cel mai vârstnic urs panda din lume, a murit la 31 de ani

  Pan Pan, cel mai vârstnic urs panda din lume, a murit în China la 31 de ani, după ce în urmă cu şase luni a fost diagnosticat cu cancer.

  Cu peste 130 de descendenţi, un sfert din urşii panda captivi din lume, Pan Pan s-a născut în sălbăticie, în Sichuan, şi a fost transferat în captivitate pe când avea doar câteva luni.

  Cea mai vârstnică femelă panda din lume este acum Basi, care are 35 de ani şi trăieşte tot în China, după ce Jia Jia a murit la 38 de ani, în octombrie, la Hong Kong.

  În sălbăticie, urşii panda trăiesc aproximativ 20 de ani.

  Pan Pan, nume care înseamnă ”speranţă”, a murit miercuri dimineaţă în baza Dujiangyan China Conservation and Research Center for Giant Panda.

  Reprezentanţii centrului au transmis că moartea ”tatălui-erou” este ”sfâşietoare”. Starea de sănătate a lui Pan Pan s-a deteriorat rapid în ultimele trei zile. Îngrijitorii au spus că ursul panda nu se mai putea mişca, nu mai mânca şi că şi-a pierdut cunoştinţa.

  În luna septembrie, International Union for Conservation of Nature a anunţat că statutul urşilor panda în lume a fost modificat de la specie ”în pericol” la ”vulnerabilă”, după ce numărul indivizilor a început să crească.

  În China se află 1.864 de adulţi, 422 în captivitate, potrivit datelor furnizate de State Forestry Administration.

  International Union for Conservation of Nature avertizează că schimbările climatice vor duce la dispariţia unei treimi din habitatul panda, pădurile de bambus, în următorii 80 de ani.

  COMENTARII

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  Happy Day
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »