• JOI, 17 MAI 2018

  Acesta este personajul de teatru în pielea căruia Marcel Iureș spune că s-a simțit cel mai bine

  La ”CineCOOL”, actrorul Marcel Iureș a povestit ce anume l-a determinat să devină actor, despre pasiunea lui pentru citit, care a început de când era mic copil, despre întâlnirea cu regizorii de renume, dar și multe multe alte lucruri frumoase și  mai puțin știute.

  Una dintre mărturisirile actorului este și cea legată de personajul de teatru de care se simte cel mai atașat. Întrebat de Irina Margareta Nistor care este personajul în pielea căruia s-a simțit cel mai bine, Marcel Iureș a răspuns direct: 

  Richard al III-lea, din piesa «Richard al III-lea», de William Shakespeare.M-am simțit extrem de bine în el. A fost o izbândă totală și instituțională, și regizorală”, a spus Marcel Iureș, la ”CineCOOL”, rubrică din cadrul emisiunii ”PoveștiCOOL”, difuzată de postul Happy Channel sâmbăta și duminica, de la ora 14.30.


  Marcel Iureş a jucat în filme de succes produse la Hollywood, precum ”Interview with a vampire”, ”Mission Impossible”, ”The Peacemaker”.  În „Gool!” a apărut alături de fotbaliști de renume ca Zidane, Raul și Beckham, iar în „Pirații din Caraibe: La capătul lumii” a jucat alături de Johhny Depp, Keira Knightley și Orlando Bloom.Marcel Iureș a lucrat și cu Francis Ford Coppola pentru filmul „Tinerețe fără tinerețe”.

  Absolvent al Institutului de Arta Teatrală și Cinematografică din Bucuresti, promoția 1978, Marcel Iureș a fost elevul regretatului Marin Moraru. A debutat pe scena Teatrului Național din Cluj imediat după terminarea facultății în piesa “Menajeria de sticlă”. Au urmat alte piese pe scenele din București, la Odeon și Bulandra, jucând în unele dintre cele mai importante roluri: Hamlet, Henric al IV-lea și Richard al III-lea.

  În 1978, Marcel Iureș își face debutul și în cinematografie, cu rolul compozitorului Franz Lizt, în “Vis de ianuarie”, film regizat de Nicolae Oprițescu. marcel Iureș a obţinut, doi ani la rând, titlul de cel mai bun actor român. 

  COMENTARII

  Duminică, 15 iulie, la ”CineCOOL” vine actrița Rodica Lazăr

  acum 11 zile

  Cum a ajuns Rodica Lazăr la actorie, care este povestea sa, aflați duminică, 15 iulie, de la ora 14.30, la Happy Channel, la ”CineCOOL”.

  Sâmbătă, 14 iulie, emisiunea ”PoveștiCOOL” îți aduce distracție pentru întreaga familie

  acum 11 zile

  Ce spune medicul stomatolog despre prevenire, aflați sâmbătă, 14 iule, de la ora 14.30, numai la emisiunea „PoveștiCOOL”, de la Happy Channel.

  Ioana Pavelescu, la ”CineCOOL”: ”Am filmat șase ore, la -35 de grade și mi-a turnat sânge de la abator... Sergiu Nicolaescu nu folosea sânge fals”

  acum 12 zile

  Cum rolul din „Osânda” a fost cel care i-a adus recunoaștere, Irina Margareta Nistor a dorit să afle de la Ioana Pavelescu mai multe povește despre realizarea acestui film, ce poartă semnătura inconfundabilului Sergiu Nicolaescu.

  Doru Trăscău mărturisește la ”PoveștiCOOL”: copiii săi au un cuvânt greu de spus în ceea ce privește activitatea lui muzicală

  acum 12 zile

  În prima parte a interviului acordat emisiunii ”PoveștiCOOL”, Doru Trăscău, vocalistul trupei The Mono Jacks, ne-a vorbit despre muzică, despre cum a renunțat la un serviciu stabil pentru a se dedica pasiunii sale. De data aceasta, el ne-a vorbit despre familie și roul său de părinte.

  Criss și Vlad vă recomandă un film pentru cei mici, dar și pe placul adulților

  acum 12 zile

  ”Hotel Transylvania 3” este pelicula pe care Criss și Vlad o recomandă la ”PoveștiCOOL”, emisiune difuzată de Happy Channel în fiecare weekend.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  DivaHair

  divahair.ro


  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbăta, de la ora 15.30
  Citește mai mult... »