• JOI, 30 NOIEMBRIE 2017

  De ce e haos în traficul din România? ”Mulți dintre șoferi nici nu conștientizează că sunt agresivi în trafic”

  Printre principalele cauze ale producerii unui accident se află agresivitatea la volan, spun statisticile. Pe lângă oboseală, neatenţie, consum de alcool sau lipsa de experienţă, agresivitatea la volan creşte semnificativ riscul producerii de accidente rutiere.

  Un studiu efectuat inclusiv în România a demonstrat că agresivitatea şoferilor la volan este strâns legată de modul în care se comportă ceilalţi participanţi la trafic: peste jumătate dintre şoferi au recunoscut că au tendinţa de a deveni agresivi dacă sunt provocaţi şi iritaţi de alţi şoferi.

  Cum le putem ține piept șoferilor agresivi, care sunt multiplele forme de agresivitate la bolan, a explicat Emil Gâtej, doctor în psihologie și psihoterapeut, într-un interviu acordat emisiunii Happy Night, difuzată de postul Happy Channel, de luni până vineri, de la ora 22.30.

  Dar ce înseamnă agresivitatea la volan? Să îi înjuri pe ceilalți participanți la trafic, să depășești riscant, să  bruschezi pe cineva, să conduci ca un nebun. Toate astea și mai mult de atât.

  Agresivitatea la volan începe pintr-o atitudine interioară a șoferului, o ostilitate față de ceilalți, are senzația că el trebuie să ajunge primul. Este o regresie emoțională, ca la jocul de mașinuțe, din copilărie, ne comportăm ca niște copii care vor să ajungă primii. Următorul pas după ostilitate este furia. Adică deja sunt capabil să fac lucruril accelerez, îi împing pe alții de la spate. La Academia Titi Aur am făcut un studiu recent care arată că tinerii șoferi din România au nu numai mai multe comportamente agresive decât declară în scris, cel mai ciudat e că nici nu conștientizează că sunt agresivi în trafic. De exemplu, ei consideră că e normal să dai flashuri pe banda a doua de pe autostradă, pe motiv că de ce merge cineva încet pe acea bandă”, a explicat Emil Gâtej la Happy Night. 

  Cum se mai manivestă agresivirtatea la volan și ce explicțaii oferă psihoterapeutul Emil Gâtej poți afla din clipul de mai jos.

  COMENTARII

  Sâmbătă - 17 martie, la Povești COOL: Criss și Vlad te invită în culisele spectacolului "Cursă de șoareci"

  acum 2 zile

  Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman le aduc telespectatorilor "Povești COOL", sâmbătă - 21 martie, de la ora 12.30, la Happy Channel. Printre materialele pe care le-au pregătit pentru prima zi din weekend se regăsește și celebra piesă de teatru "Cursă de...

  ”Incendii”, spectacolul ce dă o șansă tinerilor actori

  acum 3 zile

  Reporterul emisiunii ”PoveștiCool”, difuzată la Happy Channel sâmbătă și duminică, de la ora 12.30, a văzut spectacolul și a realizat un interviu cu doi dintre actorii din distribuțuie: Răzvan Enciu (în rolul lul Simon) și Denis Hanganu (în rolul lui Wahab).

  Răzvan Enciu, la Happy Channel: ”Regie se cheamă serviciul artistic pe care îl prestez”

  acum 4 zile

  Este actor, cântă și, mai nou, semnează și regia unui spectacol. El este invitatul Irinei Margareta Nistor la ”CineCOOL”, rubrică din cadrul emisiunii ”PoveștiCOOL”.

  ”La drum cu tata”, un film pe care nu trebuie să-l ratați. Iată ce spun Irina Nistor și Răzvan Enciu despre peliculă

  acum 4 zile

  Răzvan a povestit la Happy Channel despre premiera filmului ”La drum cu tata”, la Munchen, Germania, dar și cum a primit acest rol ce l-a propulsat în lumea cinematografică.

  Răzvan Enciu povestește la Happy Channel cum își ”inventariază” filmele pe Facebook

  acum 4 zile

  La ”CineCOOL”, Irina Margareta Nistor marchează un debut: este prima întâlnire la o emisiune tv cu tânărul și talentatul actor Răzvan Enciu (23 de ani), protagonistul din filmul ”La drum cu tata”. ” L-am descoperit la un film care mi-a...

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »