• MARTI, 28 NOIEMBRIE 2017

  În câte feluri se poate prepara un sos pesto? Iată răspunsul

   Foto: pixabay

  Din seria curiozităților culinare, Cristina Ciobănașu vă prezintă istoria celebrului sos pesto și în câte feluri se poate prepara acesta.

  Astăzi am să vă vorbesc despre sosul pesto, un sos specific bucătăriei italiene, originar din Liguria. Sosul Pesto se bazează pe busuioc pisat, usturoi şi brânză tare, rasă, seminţe de pin şi ulei de măsline. Cea mai cunoscută dintre reţete recomandă folosirea busuiocului genovez, o plantă originară din nordul Africii şi Asia tropicală, mai exact din India”, spune Criss.

  Prima reţetă de Pesto datează din vremea romanilor, când brânza tare se consuma cu busuioc. Forma de bază de Pesto a devenit, în timp, sosul fin amestecat cu frunze de busuioc, uneori cu pătrunjel, usturoi pisat şi seminţe de pin prăjite. Există şi o reţetă de “pesto roşu" cunoscut ca Pesto Rossi.

  Cum se prepară acesta aflați din clipul de mai jos. 

  COMENTARII

  Sâmbătă - 17 martie, la Povești COOL: Criss și Vlad te invită în culisele spectacolului "Cursă de șoareci"

  acum 2 zile

  Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman le aduc telespectatorilor "Povești COOL", sâmbătă - 21 martie, de la ora 12.30, la Happy Channel. Printre materialele pe care le-au pregătit pentru prima zi din weekend se regăsește și celebra piesă de teatru "Cursă de...

  ”Incendii”, spectacolul ce dă o șansă tinerilor actori

  acum 3 zile

  Reporterul emisiunii ”PoveștiCool”, difuzată la Happy Channel sâmbătă și duminică, de la ora 12.30, a văzut spectacolul și a realizat un interviu cu doi dintre actorii din distribuțuie: Răzvan Enciu (în rolul lul Simon) și Denis Hanganu (în rolul lui Wahab).

  Răzvan Enciu, la Happy Channel: ”Regie se cheamă serviciul artistic pe care îl prestez”

  acum 4 zile

  Este actor, cântă și, mai nou, semnează și regia unui spectacol. El este invitatul Irinei Margareta Nistor la ”CineCOOL”, rubrică din cadrul emisiunii ”PoveștiCOOL”.

  ”La drum cu tata”, un film pe care nu trebuie să-l ratați. Iată ce spun Irina Nistor și Răzvan Enciu despre peliculă

  acum 4 zile

  Răzvan a povestit la Happy Channel despre premiera filmului ”La drum cu tata”, la Munchen, Germania, dar și cum a primit acest rol ce l-a propulsat în lumea cinematografică.

  Răzvan Enciu povestește la Happy Channel cum își ”inventariază” filmele pe Facebook

  acum 4 zile

  La ”CineCOOL”, Irina Margareta Nistor marchează un debut: este prima întâlnire la o emisiune tv cu tânărul și talentatul actor Răzvan Enciu (23 de ani), protagonistul din filmul ”La drum cu tata”. ” L-am descoperit la un film care mi-a...

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »