• LUNI, 06 NOIEMBRIE 2017

  Efectele benefice ale piersicii: previne cancerul, obezitatea și este un bun aliat al femeilor însărcinate

   Foto: hepta.ro

  După denumirea științifică a piersicii, Prunus Persica, ai putea crede că acest fruct este originar din Persia. Dar, se pare că ea a apărut cu câteva mii de ani în urmă, în China, și a fost adusă în Europa de către Alexandru Macedon, după cucerirea persilor în anul 331 înainte de Hristos.

  Din seria curiozităților prezentate la postul Happy Channel, Cristina Ciobănașu a dezvăluit că, pe vremea reginei Victoria, nicio masă nu era considerată completă dacă nu era însoțită de o piersică proaspată împăturită într-un șervețel de bumbac. 

  ”Astăzi, piersica este extrem de apreciată în întreaga lume, datorită proprietăților benefice pe care le are. Se cunoaște că sunt ideale pentru protejarea sistemul nervos, prevenirea obezității, a cancerului, hidratarea pielii și un ajutor real în timpul sarcinii. Din 1982, în SUA, August a fost declarată Luna Națională a Piersicii”.

  Alte beneficii ale piersicii, dar și alte curiozități despre acest fruct aflați din clipul de mai jos.

  COMENTARII

  Ați auzit despre ființele care mănâncă șosete? Vlad Gherman vă face cunoștință cu aceste... personaje

  acum 6 ore

  Vlad a vorbit la emisiunea ”PoveștiCOOL”, difuzată de postul Happy Channel în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 15.30 (în reluare luni-vineri, 15.30 și luni-joi, de la miezul nopții) despre... ”mâncătorii de șosete”.

  Ce filme puteți vedea în cinematografe? Iată una dintre premierele lunii mai

  acum 6 ore

  Ce filme puteți vedea în cinematografe? La emisiunea ”PoveștiCOOL”, Cristina Ciobănașu vă prezintă una dintre premierele lunii mai de pe marele ecran. Este vorba despre comedia ”I feel pretty” (tradus ”Hai că sunt de belea!”).

  23 aprilie, zi importantă pentru Turcia. La ”PoveștiCOOL” poți afla ce semnifică această zi

  acum 1 zile

   Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman au dedicat Turciei această ediție a emisiunii ”PoveștiCOOL”, emisiune difuzată de postul Happy Channel înfiecare sâmbătă și duminică, de la ora 15.30 și în reluare de luni până vineri, de la 15.30 și de...

  Învață să gătești bucate turcești chiar de la bucătarul ambasadorului Turciei în România

  acum 1 zile

  În cadrul emisiunii "Povești COOL", Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman propun o incursiune în universul Turciei, la Centrul Cultural Yunus Emre.

  Află la ”PoveștiCOOL” ce poți învăța la Școala de Vară a Centrului Cultural turc Yunus Emre

  acum 1 zile

  La emisiunea ”PoveștiCOOL” (difuzată sâmbăta și duminica, de la ora 15.30), echipa Happy Channel a realizat un interviu cu Ambasadorul Turciei în România, dl Osman Koray Ertaș, dar și cu Tuna Balka, directorul Centrului Cultural Yunus Emre.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »