• SAMBATA, 07 IANUARIE 2017

  5 argumente imbatabile care te vor convinge că nu aveți nevoie de o vilă uriașa pentru a fi fericiți

  Mitul că te vei simți mai bine într-o locuință mai mare dispare treptat. Tot mai mulți au început să aprecieze avantajele unor apartamente mai mici și nu se mai afundă în credite imense pentru a-și construi case cu etaj.

  Dincolo de costurile mult mai reduse cu facturile, locuințele de mici dimensiuni sunt mai ușor de întreținut, de curățat și există numeroase trucuri de design interior cu ajutorul cărora poți valorifica la maximum utilizarea spațiului. Iată care sunt principalele motive pentru care nu ai nevoie de o locuință uriașă pentru a te simți perfect confortabil în casa ta:

  Un apartament mic poate fi amenajat ieftin și ușor

  Au apus vremurile în care mobilierul masiv era foarte popular și era dificil să găsești piese modulare, funcționale, care să se potrivească perfect în spațiul pe care îl ai la dispoziție. Mai ales când vezi că există mobilă de sufragerie ca aceasta, este greu să nu începi să-ți faci planuri legate de amenajarea unui living modern, stilat și funcțional. Aruncă o privire peste imagini și închipuie-ți cum ar arăta acele piese în sufrageria ta și cât de multe opțiuni de a le aranja ai la dispoziție.

  Ai mai puține riscuri și datorii

  Puțini sunt cei care își permit să își cumpere o locuință cu banii jos, așa că majoritatea fac credite la bănci, pe perioade de zeci de ani. Însă riscul în acest caz este dat de incertitudinea privind ratele pe care le vei plăti peste câțiva ani. Este mai bine să fii precaut și să nu te înhami la un credit pe care nu ai certitudinea că vei putea să îl acoperi fără probleme. De aceea, o locuință mai mică și mai ieftină este soluția la care recurg în special tinerii, care nu vor să aibă rate uriașe la bancă și să trăiască de pe o lună pe alta.

  Mai puțin timp pierdut făcând curățenie

  Este un argument puternic, mai ales pentru cei care nu au foarte mult timp liber la dispoziție și nici nu petrec prea multe ore acasă. Într-un apartament micuț, curățenia generală nu necesită un efort mare și nici nu îți consumă mult timp, în comparație cu energia pe care o depui când faci curat într-o casă.

  Te ajută să economisești lunar bani

  Diferențele între costurile de întreținere a unui apartament și cele ale unei case pot fi de câteva sute de lei, o sumă considerabil de mare pentru oricine. Iar dacă vrei să mai pui și bani deoparte pentru urgențe, pentru vacanțe sau pentru a-ți cumpăra ceva, devine tot mai greu să faci fațâ lună de lună acestor costuri.

  Pot fi vândute mai rapid

  Cele mai căutate locuințe de pe piața imobiliară sunt garsonierele și apartamentele cu două camere, care se vând pe bandă rulantă. Nu la fel stau lucrurile în cazul unei case sau a unui apartament cu 3 sau 4 camere, pentru care ai putea căuta luni de zile un cumpărător, fără să ai succes. Dacă intenționezi ca peste câțiva ani să îți mărești familia și să vă mutați într-o locuință mai mare, atunci alegerea corectă ar fi să îți cumperi un apartament pe care ți-l permiți, dar pe care să îl poți vinde ușor.

  Sursă foto: Shutterstock, Copyright: lightwavemedia

  COMENTARII

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  Happy Day
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »