• MIERCURI, 08 FEBRUARIE 2017

  7 Metode pentru a te putea bucura de relaţii intime după menopauză

  Statisticile arată că peste jumătate din femeile aflate la menopauză suferă de atrofie vaginala.

  În România, cifrele se ridica spre un procent de 40%, deși în rapoartele medicale doar 25% ajung în cabinetul medicului ginecolog în vederea stabilirii unui tratament. Un studiu din Franța , realizat pe un eșantion reprezentativ de femei din Europa Centrală și de Vest, arată că după menopauză calitatea vieții sexuale a femeilor este în scădere. Majoritatea femeilor resimt din plin neplăcerile atrofiei vaginale care provoacă uscăciunea. O parte dintre aceste femei aleg să sufere în tăcere din cauza durerilor din timpul actului sexual, a lipsei orgasmului sau libidoului, chiar și atunci când folosesc lubrifiant.

  Atrofia și uscăciunea vaginala sunt afecțiuni des întâlnite în rândul femeilor care au intrat la menopauză și apăr din cauza scăderii nivelului de estrogen, hormon feminin care are rolul de a menține țesutul vaginal sănătos, printr-o lubrifiere vaginala normală, dar și prin menținerea elasticității țesutului și a acidității adecvate. Astfel, libidoul scade în egală măsură și sensibilitatea la atingere, lăsând femeile din ce în ce mai puțin interesate de relații sexuale. La toate acestea se adaugă și capacitatea redusă vaginului de a se lubrifia, ceea ce poate duce senzații de mâncărime, senzații de arsură, sensibilitate, durere sau sângerare ușoară în timpul actului sexual sau urinare frecvență.

  Iată 7 metode care va vor ajută să va bucurați de sex, fără disconfort


  În ciudă lipsei de interes pentru relațiile sexuale, luna februarie poate să creeze și mai multă presiune femeilor aflate la menopauză. Însă intimitatea cu partenerul este esențială pentru sănătatea emoțională, de aceea specialiștii platformei de informare Alături de ține la Menopauză vin cu sfaturi concrete, prin care femeile să regăsească bucuria relațiilor sexuale.

  1. Petreceți mai mult timp în intimitate

  Contactele fizice pot fi realizate cu o mai mare ușurință atunci când reușiți să va conectați adânc cu voi înșivă. Adoptarea unei stări de spirit romantice înainte de sex va asigură desfășurarea întregului proces în mod ideal și va transformă momentele respective în unele cu adevărat plăcute. În plus, flirtul și gesturile romantice vor face adevărate minuni și vor reaprinde flacără. Utilizarea unui lubrifiant va mari sferă repertoriului sexual, astfel că senzațiile de uscăciune vaginala vor dispărea și, odată cu ele, și disconfortul sau durerea.


  2. Reduceți stresul de zi cu zi

  Relaxarea este cuvântul cheie pentru clipe minunate, alături de partener. Astfel, stresul cauzat de rutină zilnică trebuie îndepărtat, pentru a regăsi starea de relaxare. Odată instalată, această stare va însemna apropierea de partener va va ajută să va lăsați purtată de văl și să aveți parte de momente plăcute.
  Creierul este cel mai puternic organ sexual, astfel că gândurile pot rătăci neîngrădite, dând liber fanteziilor. În plus, nicio fantezie nu este prea simplă sau prea complexă, astfel că imaginația poate să atingă orice prag.

  3. Încercați un produs care să va scape de disconfort


  Pentru sănătatea generală a femeilor, dar și pentru relațiile dintre cei doi parteneri, sexuale după menopauză sunt foarte importante. Alături de probleme cauzate de disconfort, mediul vaginal se dereglează după menopauză, favorizând astfel dezvoltarea Candida albicans. Gynie L Plus previne dezvoltarea candidei în tratamentele cu antibiotice, reface rapid mediul vaginal și previne recidivele.
  Așadar, pe scurt, atrofia provoacă uscăciunea vaginala. Această duce la creșterea ph-ului mediului vaginal, ceea ce provoacă destabilizarea mediului respectiv și favorizează dezvoltarea agenților patogeni. Pe de altă parte, infecțiile urogenitale (mai frecvențe după o anumită vârstă) pot provocă, de asemenea, uscăciune vaginala.


  4. Adoptați o atitudine senzuală


  Menopauză înseamnă schimbări mari, atât la nivel fizic, cât și psihic. Chiar și în acest context, continuați să va simțiți la fel de frumoasă și sexy, în ciudă schimbărilor care se produc (apariția ridurilor, a firelor de păr albe). Faceți orice va determină să va simțiți frumoase, indiferent dacă este vorba despre o nouă tunsoare sau de purtarea unei lenjerii sexy. Exercițiile fizice ajută, de asemenea, , la obținerea unei stări de relaxare de , dar la eliberarea endorfinelor, odată cu creșterea ritmului cardiac, datorită efortului fizic. Acestea vor îmbunătăți aspectul corpului, vor nivelul de energie vor o atitudine încrezătoare sexy.

  5. Consumați superalimente


  Stilul de este foarte important, la . nu trebuie totalitate, fi făcute mici schimbări alimentare, care îmbunătățească considerabil aspectul intim vieții. Acest lucru se realizează datorită faptului nivelul de energie, starea de spirit, felul care dormiți, stresul, dar reglarea libidoului strâns legate de obiceiurile alimentare. Astfel, printre alimentele plantele asociate cu o creștere apetitului sexual se afinele, boabele de cacao, avocado, mierea ginsengul.

  7. Inlaturati grijile

  Ingrijorarea femeilor vis-à-vis de actul sexual dupa menopauza este perfect normala, astfel incat, cu cat teama este mai mare si cu cat grijile pun mai mult stapanire pe femeile in cauza, cu atat le va fi mai greu sa recurga la anumite schimbari, in raport cu relatiile sexuale. Scaderea libidoului si refuzul femeilor de a face sex la menopauza sunt, totusi, aspecte total normale, frecvent intalnite. Adoptati, insa, o atitudine deschisa si cautati in permanenta metode de a va inlatura grijile, apreciati aspectele pozitive ale sexului dupa menopauza. Nu uitati, presiunea este exact opusul placerii.

  COMENTARII

  11 lucruri banale pe care bărbații le găsesc neatrăgătoare la o femeie

  acum 19 zile

  Uneori femeile fac tot ce le stă în putință pentru a atrage bărbații , însă ar fi surprinse să afle că uneori acțiunile și comportamentul lor pot avea un efect invers. De fapt, s-ar putea să nici nu-ți dai seama că te comporți ciudat în încercarea de a-l atrage lângă tine.

  De ce înșală femeile? Întrebarea milenară care abia ACUM și-a găsit răspunsul!

  acum 29 zile

  Care sunt motivele care o fac pe femeie sa atenteze la ”fructul oprit!”

  Dacă o iubeşti cu adevarat, NU O DISTRUGE! Toţi bărbaţii ar trebui să citească asta!

  acum 31 zile

  „Dacă am iubit vreodată o femeie, cu cât am iubit-o mai mult, cu atât mi-am dorit mai mult să o fac să sufere. Frida a fost victima acestei atitudini a mea dezgustătoare.” – Diego Rivera

  VIDEO | Cum să te porți cu iubita fiului tău - trei ponturi de la Ioana Ginghină

  acum 80 zile

  Fiul tau are o iubita? Iata trei ponturi pentru ca relatia voastra sa fie una armonioasa.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  Happy Day
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »