• JOI, 14 IUNIE 2018

  3 obiceiuri casnice pentru sănătatea ta

   Se spune des că educația începe acasă, dar nimeni nu spune același lucru și despre sănătate, chiar dacă este cel puțin la fel de adevărat.

  Locuința ta este locul în care îți petreci cel mai mult timp și totodată mediul care îți influențează cel mai mult starea de sănătate. Bacteriile, praful, mucegaiul sau alimentele nepotrivite sunt doar câteva dintre lucrurile care îți pot cauza afecțiuni și neplăceri în acest sens, însă cu puțină disciplină le poți elimina din casa ta fără eforturi financiare prea mari.

  Iată care sunt obiceiurile care ți-ar putea transforma în bine stilul de viață și vitalitatea:

  1. Dă cu aspiratorul de două ori pe săptămână

  Praful este unul dintre cei mai mari inamici ai sănătății, iar expunerea pe termen lung la el poate provoca reacții alergice și afecta sistemul imunitar. Pentru a te asigura că locuința ta este sigură din acest punct de vedere, dă cu aspiratorul de două ori pe săptămână, viguros, inclusiv prin locurile greu accesibile de sub piesele de mobilier sau din colțurile camerelor.

  Dacă vrei să te asiguri că elimini praful și germenii în mod eficient, folosește un aspirator modern, cu filtru HEPA și curăță-l după fiecare utilizare.

  2. Schimbă așternuturile săptămânal

  Transpirația, sebumul, saliva, celulele moarte ale pielii și fluidele corporale sunt doar câteva dintre lucrurile care se aștern pe lenjeria de pat în timp ce dormi. De aceea, este extrem de important să ai suficiente lenjerii de pat și să le schimbi săptămânal.

  Poate suna destul de scârbos, dar în țesătura așternuturilor pe care dormi zi de zi se pot găsi chiar și urme de urină sau materii fecale. Pentru a te asigura că acestea au fost igienizate corespunzător, spală-le la temperaturi ridicate și folosește detergenți sau produse de curățare care dezinfectează.

  3. Înlocuiește produsele de curățare toxice

  Sigur că nu poți renunța la toți detergenții din comerț pentru a-i înlocui cu soluții de curățare precum oțetul sau bicarbonatul de sodiu, dar poți folosi astfel de ingrediente pe care le ai în bucătărie pentru degresarea și curățarea anumitor suprafețe.

  În plus, detergenții pe bază de clor sau amoniac pot fi destul de periculoși pentru sănătate. Atunci când îi folosești, aceștia poluează aerul din interiorul locuinței, dar și lacurile și râurile în care se deversează apele menajere. Pentru a evita acest pericol, alege variantele ecologice, fără petrol, biodegradabile și fără fosfați.

  Igiena personală și cea a locuinței, dar și alegerile privind stilul de viață pot influența considerabil starea de sănătate. Acordă o atenție deosebită acestor aspecte și corpul tău îți va fi recunoscător.

  Sursă foto: Shutterstock

  COMENTARII

  Implantul dentar și fumatul - Ești sau nu un candidat potrivit?

  acum 2 zile

  Că nu este sănătos să fumezi, este un lucru știut. Dar dacă fumezi înseamnă că nu ești un candidat potrivit pentru implantul dentar?

  Implantul dentar - Răspunsuri pe care vrei să le știi, inclusiv cât te costă

  acum 9 zile

  Articolul acesta îți va dezvălui ce implică un implant dentar de calitate, cât durează intervenția, etapele de tratament. Vei afla inclusiv prețul unui implant dentar, astfel încât să fii un pacient pe deplin informat.

  Problemele de echilibru - generalități, cauze posibile și tipuri de tratament

  acum 9 zile

  Amețeala este o problemă medicală frecventă în rândul persoanelor adulte, caracterizate prin pierderi de echilibru, dureri de cap, stări de axietate etc, dar se pot manifesta chiar și printr-o paletă simptomatică mult mai gravă, precum vărsături, schimbări ale ritmului cardiac sau pierderea temporară a cunoștintei.

  Cum te ajută sportul să te simți mai bine în pielea ta. 3 motive ca să începi chiar de mâine

  acum 10 zile

  În ultimii ani, din ce în ce mai mulți oameni au început să practice sportul ca remediu pentru stresul cotidian, considerându-l un element important al unei vieți sănătoase, alături de o alimentație bogată în nutrienți și vitamine.

  8 alimente pe care ar trebui să le incluzi mai des în meniul tău zilnic

  acum 17 zile

  O alimentație săracă în nutrienți de calitate va duce mai departe la kilograme în plus, la o capacitate redusă de concentrare și chiar la unele probleme de sănătate de care îți va fi dificil să scapi. Există însă și soluții la care poți apela fără un mare efort.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »