• JOI, 14 IUNIE 2018

  3 obiceiuri casnice pentru sănătatea ta

   Se spune des că educația începe acasă, dar nimeni nu spune același lucru și despre sănătate, chiar dacă este cel puțin la fel de adevărat.

  Locuința ta este locul în care îți petreci cel mai mult timp și totodată mediul care îți influențează cel mai mult starea de sănătate. Bacteriile, praful, mucegaiul sau alimentele nepotrivite sunt doar câteva dintre lucrurile care îți pot cauza afecțiuni și neplăceri în acest sens, însă cu puțină disciplină le poți elimina din casa ta fără eforturi financiare prea mari.

  Iată care sunt obiceiurile care ți-ar putea transforma în bine stilul de viață și vitalitatea:

  1. Dă cu aspiratorul de două ori pe săptămână

  Praful este unul dintre cei mai mari inamici ai sănătății, iar expunerea pe termen lung la el poate provoca reacții alergice și afecta sistemul imunitar. Pentru a te asigura că locuința ta este sigură din acest punct de vedere, dă cu aspiratorul de două ori pe săptămână, viguros, inclusiv prin locurile greu accesibile de sub piesele de mobilier sau din colțurile camerelor.

  Dacă vrei să te asiguri că elimini praful și germenii în mod eficient, folosește un aspirator modern, cu filtru HEPA și curăță-l după fiecare utilizare.

  2. Schimbă așternuturile săptămânal

  Transpirația, sebumul, saliva, celulele moarte ale pielii și fluidele corporale sunt doar câteva dintre lucrurile care se aștern pe lenjeria de pat în timp ce dormi. De aceea, este extrem de important să ai suficiente lenjerii de pat și să le schimbi săptămânal.

  Poate suna destul de scârbos, dar în țesătura așternuturilor pe care dormi zi de zi se pot găsi chiar și urme de urină sau materii fecale. Pentru a te asigura că acestea au fost igienizate corespunzător, spală-le la temperaturi ridicate și folosește detergenți sau produse de curățare care dezinfectează.

  3. Înlocuiește produsele de curățare toxice

  Sigur că nu poți renunța la toți detergenții din comerț pentru a-i înlocui cu soluții de curățare precum oțetul sau bicarbonatul de sodiu, dar poți folosi astfel de ingrediente pe care le ai în bucătărie pentru degresarea și curățarea anumitor suprafețe.

  În plus, detergenții pe bază de clor sau amoniac pot fi destul de periculoși pentru sănătate. Atunci când îi folosești, aceștia poluează aerul din interiorul locuinței, dar și lacurile și râurile în care se deversează apele menajere. Pentru a evita acest pericol, alege variantele ecologice, fără petrol, biodegradabile și fără fosfați.

  Igiena personală și cea a locuinței, dar și alegerile privind stilul de viață pot influența considerabil starea de sănătate. Acordă o atenție deosebită acestor aspecte și corpul tău îți va fi recunoscător.

  Sursă foto: Shutterstock

  COMENTARII

  5 moduri în care locul de muncă îți poate afecta starea psihică

  acum 2 zile

  Având în vedere că petreci o bună parte din zi la locul de muncă, e important să știi cum îți poate influența acesta starea psihică. Astfel, dobândești mai mult control asupra ta, a minții și a vieții tale și poți face mai ușor schimbări pozitive. Iată cum îți poate afecta locul de muncă starea psihică.

  Cele mai comune 6 greșeli pe care le faci când te apuci de alergat

  acum 4 zile

  De cele mai multe ori, alergatul vine cu unele erori pe care foarte mulți aflați la început de drum le comit din lipsă de cunoștințe sau din convingerea că lor nu li se poate întâmpla nimic.

  De ce te ustură în gât iarna. 5 metode pentru a scăpa de problemă

  acum 7 zile

  Durerile în gât sunt cel mai frecvente iarna și apar imediat cum vremea se răcește. Acestea au, de regulă, două cauze: cele de ordin infecțios și cele non-infecțioase. Pe lângă disconfortul pe care îl provoacă, mai deranjant este faptul că, uneori, durerile în gât persistă pe tot parcursul sezonului rece.

  7 semne și simptome ale deficienței de vitamina B6

  acum 11 zile

  Vitamina B6 este una dintre cele nouă vitamine ale complexului B, pe care medicii au descoperit-o încă din anul 1932, însă despre care oamenii de știință încă descoperă noi beneficii pentru organism.

  Esti la primul tau implant dentar? Afla care sunt principalele etape ale acestei proceduri

  acum 36 zile

  Ce este un implant dentar si in ce consta fixarea acestuia?

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »