• MARTI, 29 MAI 2018

  5 probleme de sănătate cauzate de sedentarism

  Lipsa mișcării este unul dintre cele mai periculoase lucruri la care îți poți supune corpul. La nivel global, 1 din 4 adulți nu fac suficientă mișcare, conform unor statistici ale Organizației Mondiale a Sănătății.

  Pe lângă riscul apariției obezității, care a fost îndelung mediatizat întru conștientizare, stilul de viață sedentar poate cauza și o serie de alte probleme de sănătate. Dacă nu ți-ai pregătit deja echipamentul sportiv, iată cinci afecțiuni care pot apărea din cauza activităților statice și care te vor pune pe gânduri și pe banda de alergat:

  1. Afecțiunile cardiovasculare

  Stilul de viață sedentar poate fi o cauză a apariției unor afecțiuni precum hipertensiunea arterială, angina pectorală, ateroscleroza sau tromboza profundă. Deteriorarea sistemului circulator este, de altfel, mai comună în rândul persoanelor care desfășoară activități statice, precum este munca de birou.

  2. Osteoporoza

  Prin sport nu solicităm și menținem sănătatea doar pentru sistemul circulator și pentru cel muscular, ci și pentru cel osos. În lipsa activității fizice, rezistența oaselor poate să scadă considerabil. Astfel, între sedentarism și osteoporoză există o legătură strânsă.

  3. Coxartroza

  Deși în general este o afecțiune specifică persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, coxartroza, cunoscută și drept osteoartroza șoldului, poate să își facă apariția și în rândul tinerilor. Pe lângă predispozițiile specifice, care includ displazia de șold sau traumatismele locale, sedentarismul poate reprezenta un factor de risc pentru instalarea acestei afecțiuni.

  4. Diabetul zaharat

  Activitatea fizică reglează nivelul zahărului din sânge. În absența acesteia, caloriile consumate cresc nivelul de zahăr și, implicit, pe cel de glucoză, suprasolicitând astfel pancreasul și stimulând producția de insulină.

  5. Depresia și anxietatea

  În timpul activității fizice, nivelul de stres se reduce, datorită creșterii nivelului de endorfine. De aceea, afecțiuni precum depresia și anxietatea sunt mai des întâlnite în rândul persoanelor care au un stil de viață sedentar.

  Sursă foto: Shutterstock

  COMENTARII

  Esti la primul tau implant dentar? Afla care sunt principalele etape ale acestei proceduri

  acum 6 zile

  Ce este un implant dentar si in ce consta fixarea acestuia?

  Lentile de contact de unică folosință: Avantaje pentru utilizatori

  acum 16 zile

  Porți ochelari de ceva timp și simți nevoia unei schimbări? Ai auzit diverse păreri despre cele mai noi lentile de contact și simți că a venit momentul să afli mai multe informații despre această variantă?

  Cele mai eficiente lacrimi artificiale: Recomandari importante pentru sanatatea ta

  acum 16 zile

  Sanatatea trebuie sa fie mereu pe primul loc in randul preocuparilor noastre. Stresul zilnic de la locul de munca, numeroasele indatoriri pe care trebuie sa le indeplinim si alti factori externi pot influenta considerabil starea noastra de sanatate. Din acest motiv, atunci cand avem grija sa ne...

  Colesterol mărit - investigații și remedii

  acum 21 zile

  Colesterolul mărit reprezintă, din păcate, o problemă pentru tot mai mulți români. Cu cât nivelul colesterolului este mai mare, cu atât crește și riscul dezvoltării bolilor cardiace.

  Durerile în piept - 5 cauze posibile pentru acest simptom

  acum 21 zile

  Pentru că inima este cel mai vital organ din zona pieptului, tindem să asociem orice durere localizată la acest nivel cu o problemă a cordului. Lucru ce poate fi atât adevărat, cât și fals, pentru că sunt o mulțime de cauze ce pot genera dureri în piept, fără însă a avea o legătură directă cu sănătatea inimii tale.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Stirile Antena 1 Observator

  observator.tv


  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »