• VINERI, 09 NOIEMBRIE 2018

  De ce te ustură în gât iarna. 5 metode pentru a scăpa de problemă

  Durerile în gât sunt cel mai frecvente iarna și apar imediat cum vremea se răcește. Acestea au, de regulă, două cauze: cele de ordin infecțios și cele non-infecțioase. Pe lângă disconfortul pe care îl provoacă, mai deranjant este faptul că, uneori, durerile în gât persistă pe tot parcursul sezonului rece.

  De ce sunt însă mai frecvente durerile în gât iarna? În mare parte, are legătură cu faptul că oamenii stau mai mult în casă decât afară, iar virusurile sau bacteriile se înmulțesc mai rapid în spațiile închise. Pe de altă parte, aerul uscat din casă îți irită gâtul și contribuie din plin la durerile care apar mai ales când te trezești dimineața. Iată cum poți combate durerile în gât pe timpul iernii și cum le poți preveni:

  Asigură-te că umiditatea din casă este cea optimă

  Pe timpul iernii, căldura de la calorifere, de la aerul condiționat sau de la centrala termică usucă excesiv aerul din locuință. Umiditatea scăzută a aerului din casă poate provoca senzația de gât uscat, iritat și dureros, alergii la nivelul pielii, precum și senzația de ochi uscați și roșii. Dacă vrei să scapi de această problemă, cea mai simplă metodă pentru a asigura echilibrul atmosferei din casa ta este să ai acasă unul dintre aceste umidificatoare de aer, care poate restabili umiditatea optimă din încăperea în care îți petreci timpul și te poate scăpa de problemele de sănătate cauzate de aerul închis și uscat.

  Nu evita plimbările în aer liber

  De teamă să nu răcească, mulți evită să mai iasă la plimbare atunci când este frig afară. Totuși, cât timp te îmbraci corespunzător, aerul rece de afară poate fi chiar benefic pentru sănătate. Pe timpul iernii, virusurile și bacteriile nu se mai înmulțesc la fel de repede, astfel că nu riști să iei o răceală sau o viroză dacă stai afară. În schimb, în spațiile închise, acestea se dezvoltă mult mai rapid și devii vulnerabil, mai ales dacă nu ai un sistem imunitar foarte puternic. Plimbările în aer liber contribuie la menținerea unei imunități puternice, îți pun sângele în mișcare și te pot ajuta să eviți răcelile din anotimpul rece.

  Spală-te pe mâini la fel de riguros

  Vara, avem tendința să ne spălăm mult mai des pe mâini, pentru că transpirăm mai des. Iar specialiștii sunt de părere că acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care răcelile nu sunt la fel de frecvente vara. De aceea, medicii recomandă să folosim și iarna un săpun antibacterian și să ne spălăm pe mâini înainte de fiecare masă, după ce folosim toaleta, precum și de fiecare dată când intrăm în contact cu obiecte folosite de multă lume, precum barele din mijloacele de transport în comun, spre exemplu.

  Ai grijă la schimbările bruște de temperatură

  Un alt motiv pentru care se întâmplă să răcim mai des iarna este legat de șocurile la care este expus organismul în timpul schimbărilor bruște de temperatură. De exemplu, când intrăm de la frig într-o clădire în care temperatura este și cu 20-25 de grade Celsius mai mare sau viceversa. Cel mai simplu mod pentru a contracara astfel de șocuri termice este să te îmbraci corespunzător temperaturii din locul în care te afli. Astfel, dacă la birou sunt 23-25 de grade Celsius, nu ar trebui să stai în cel mai gros pulover pe care îl deții, doar pentru că afară este frig. Îmbracă-te în mai multe straturi de haine, astfel încât să poți da jos din haine până când te simți confortabil la temperatura din cameră.

  Nu uita să te hidratezi

  Dacă vara ni se face sete mai des și consumăm mai multe lichide ca de obicei, pe timpul iernii se întâmplă adeseori să uităm să bem apă. Chiar dacă nu simți nevoia să bei lichide, asta nu înseamnă că organismul tău nu se deshidratează. Un corp hidratat poate ține departe virusurile și bacteriile mai eficient și, în plus, chiar dacă se întâmplă să răcești, îți va fi mai ușor să treci peste viroză când ești obișnuită să consumi multe lichide. Dacă nu îți place să bei apă, poți încerca să îți prepari ceaiuri de fructe sau de echinaceea, o plantă care susține sistemul imunitar și poate preveni răcelile. Îndulcește-ți ceaiul cu o linguriță sau două de miere, un antibiotic și antiseptic natural, care contribuie la protejarea organismului.

  Tu cum te ferești iarna de răceli? Care dintre sfaturile de mai sus ți se pare cel mai util?

  Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Rido

  COMENTARII

  5 moduri în care locul de muncă îți poate afecta starea psihică

  acum 4 ore

  Având în vedere că petreci o bună parte din zi la locul de muncă, e important să știi cum îți poate influența acesta starea psihică. Astfel, dobândești mai mult control asupra ta, a minții și a vieții tale și poți face mai ușor schimbări pozitive. Iată cum îți poate afecta locul de muncă starea psihică.

  Cele mai comune 6 greșeli pe care le faci când te apuci de alergat

  acum 2 zile

  De cele mai multe ori, alergatul vine cu unele erori pe care foarte mulți aflați la început de drum le comit din lipsă de cunoștințe sau din convingerea că lor nu li se poate întâmpla nimic.

  7 semne și simptome ale deficienței de vitamina B6

  acum 9 zile

  Vitamina B6 este una dintre cele nouă vitamine ale complexului B, pe care medicii au descoperit-o încă din anul 1932, însă despre care oamenii de știință încă descoperă noi beneficii pentru organism.

  Esti la primul tau implant dentar? Afla care sunt principalele etape ale acestei proceduri

  acum 34 zile

  Ce este un implant dentar si in ce consta fixarea acestuia?

  Lentile de contact de unică folosință: Avantaje pentru utilizatori

  acum 44 zile

  Porți ochelari de ceva timp și simți nevoia unei schimbări? Ai auzit diverse păreri despre cele mai noi lentile de contact și simți că a venit momentul să afli mai multe informații despre această variantă?

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »