• VINERI, 14 SEPTEMBRIE 2018

  Implantul dentar - Răspunsuri pe care vrei să le știi, inclusiv cât te costă

   Este un lucru des întâlnit ca vizita la stomatolog să fie asociată cu o teama. De multe ori se datorează unor false scenarii pe care ni le imaginăm. Atunci când ai toate informațiile necesare, când știi ce implică o procedură stomatologică, nu ai de ce să te temi.

  Ai auzit de implantul dentar, dar foarte probabil ai întrebări la care vrei să afli răspuns.

  Articolul acesta îți va dezvălui ce implică un implant dentar de calitate, cât durează intervenția, etapele de tratament. Vei afla inclusiv prețul unui implant dentar, astfel încât să fii un pacient pe deplin informat.

  Ce este un implant dentar?

  În sine un implant dentar nu este un dinte! Un implant dentar este un suport menit să susțină dintele nou. Mai precis este un mic dispozitiv din titan, asemeni unui șurub, care este introdus în maxilar și deasupra căruia se așază coroana noului dinte, susținută de un bont protetic. La final, dintele se simte și arată natural.

  Cine poate fi un candidat pentru implantul dentar?

  Oricine are un dinte lipsă, fie că este vorba de unul singur, de doi, trei sau este un caz în care lipsește toată dantura, o astfel de persoană este un candidat potrivit pentru implantul dentar. Programează-te la un consult și discută cu un medic specializat pe implantologie despre nevoile tale.

  Care sunt avantajele implantului dentar?

  Oamenii sunt înzestrați cu două tipuri de dinți, cei de lapte (care cad în mod natural în perioada copilăriei) și cei definitivi (de adulți).

  Atunci când un dinte sau mai mulți sunt pierduți din cauza diferitelor afecțiuni, ca de exemplu boala paradontală, implanturile dentare vin să îi înlocuiască, ca un al treilea set de dinți permanenți.

  Implanturile dentare pot dura o viață și pot îmbunătați aspectul, încrederea și capacitatea de a mânca alimentele dorite și de a avea un stil de viață activ fără niciun fel de grijă în privința danturii.

  Care sunt dezavantajele implanturilor dentare?

  Ca orice procedură chirurgicala minoră, există un risc de infectare, inflamație și durere, însă medicul specialist va discuta cu tine despre modul în care pot fi gestionate potrivit situației tale.

  Dacă nu există suficient volum osos disponibil pentru inserarea implantului, pot fi necesare proceduri de grefă osoasă sau sinus lifting, ceea ce crește costul tratamentului. Cu toate acestea, investiția poate fi plătită pe termen lung prin plata in rate cu cardul.

  Am auzit că procedura de implant dentar poate dura luni întregi până la a fi încheiată. Este adevărat?

  Procedura de implant dentar se efectueaza în mai multe etape, întregul proces având o durată care, în funcție de caz poate fi între 3 și 9 luni. O mare parte din acest timp este cel în care se așteaptă ca implantul din titan să fuzioneze cu osul maxilarului. Acest timp de vindecare este de 3-4 luni. Mai precis:

  Prima intervenție este cea chirurgicală când se inserează implantul în osul maxilarului. Este o procedură care se face sub anestezie, așadar nu doare și durează în jur de 20 de minute. Pacientul își reia activitațile în mod obișnuit, este în perioada în care locul se vindecă (intervalul de 3-4 luni).

  Următoarea intervenție este cea în care medicul plasează bontul, prima dată cel de vindecare a gingiei pentru o perioada de 2-3 săptămâni. Acestuia îi urmeaza bontul protetic (final) peste care se plasează coroana (dintele) realizată dupa modelul celor naturali.

  În cazul anumitor persoane poate fi necesară o intervenție de grefă osoasă înainte de a se insera implantul dentar. Acest lucru apare ca urmare a faptului că osul maxilarului este prea moale sau nu este suficient de gros pentru a susține implantul. În astfel de cazuri se mai adaugă duratei de tratament o perioadă de 6 luni.

  Cât costă un implant dentar?

  Prețul unui implant dentar variază. Există marii producători, cu renume mondial, furnizori de implanturi dentare de calitate (realizate după cele mai noi tehnologii), caz în care prețurile sunt mai mari. Se remarcă implanturile Dentium din S.U.A., dar și cele din Germania sau Coreea.
  Costul pentru un implant dentar îți va fi comunicat încă de la început și se compune din prețul pentru implantul din titan, bontul protetic și coroana ceramică. Costul final pentru un implant dentar de calitate poate fi în jurul a 4000 lei.

  Cele mai multe clinici îți pun la dispoziție plata în rate, inclusiv cu ajutorul cardurilor de cumpărături.

  Sursa foto: pexels.com

  COMENTARII

  Esti la primul tau implant dentar? Afla care sunt principalele etape ale acestei proceduri

  acum 12 zile

  Ce este un implant dentar si in ce consta fixarea acestuia?

  Lentile de contact de unică folosință: Avantaje pentru utilizatori

  acum 22 zile

  Porți ochelari de ceva timp și simți nevoia unei schimbări? Ai auzit diverse păreri despre cele mai noi lentile de contact și simți că a venit momentul să afli mai multe informații despre această variantă?

  Cele mai eficiente lacrimi artificiale: Recomandari importante pentru sanatatea ta

  acum 22 zile

  Sanatatea trebuie sa fie mereu pe primul loc in randul preocuparilor noastre. Stresul zilnic de la locul de munca, numeroasele indatoriri pe care trebuie sa le indeplinim si alti factori externi pot influenta considerabil starea noastra de sanatate. Din acest motiv, atunci cand avem grija sa ne...

  Colesterol mărit - investigații și remedii

  acum 27 zile

  Colesterolul mărit reprezintă, din păcate, o problemă pentru tot mai mulți români. Cu cât nivelul colesterolului este mai mare, cu atât crește și riscul dezvoltării bolilor cardiace.

  Durerile în piept - 5 cauze posibile pentru acest simptom

  acum 27 zile

  Pentru că inima este cel mai vital organ din zona pieptului, tindem să asociem orice durere localizată la acest nivel cu o problemă a cordului. Lucru ce poate fi atât adevărat, cât și fals, pentru că sunt o mulțime de cauze ce pot genera dureri în piept, fără însă a avea o legătură directă cu sănătatea inimii tale.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Stirile Antena 1 Observator

  observator.tv


  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »