• VINERI, 21 SEPTEMBRIE 2018

  Implantul dentar și fumatul - Ești sau nu un candidat potrivit?

  Că nu este sănătos să fumezi, este un lucru știut. Dar dacă fumezi înseamnă că nu ești un candidat potrivit pentru implantul dentar?

  Dacă ai unul sau mai mulți dinți lipsă și îți dorești să scapi de acest disconfort, poți lua în considerare implantul dentar, chiar dacă ești fumător. Cu toate acestea, este important să acorzi ingrijirii implantului mai multă atenție decât oricare alt pacient nefumător.
  Pentru a înțelege mai ușor despre ce este vorba, citește acest articol.

  Cum afectează fumatul implanturile dentare?

  Fumatul este asociat cu boli și infecții, inclusiv boala paradontală, periimplantita (implantul dentar se infecteaza si își pierde stabilitatea), pierderea osoasă la nivelul maxilarului, a țesutului gingival și chiar pierderea dinților.

  Studiile au arătat că nicotina din țigări reduce fluxul sangvin. În cazul implanturilor dentare, lipsa fluxului de sânge nu este bună, deoarece nu mai permite vindecarea corectă și rapidă.

  Există oferte la implanturi dentare de care este păcat să nu profiți. Prin urmare, chiar dacă ești fumător, fii atent la indicațiile medicului și bucură-te de o dantură reîntregită.

  Fumatul și implantul dentar - Ce ai de făcut?

  Dacă ești fumător și ai nevoie de implant dentar, idealul este să renunți la fumat cu cel puțin o săptămână înainte de procedură. Medicul dentist îți va prescrie antibiotice pentru a reduce șansele de infecție.

  Apoi, după procedura de inserare a implantului, ar trebui să eviți fumatul cel puțin timp de doua - trei saptamani. În felul acesta, perioada de osteointegrare (de adaptare a implantului în osul maxilarului) se va realiza fără factori dăunători.

  Dacă vei fuma înainte de procedura de inserare a implantului și imediat după, șansele de complicații vor crește considerabil.

  Rata de eșec în cazul implanturilor dentare pentru nefumători este de doar 1.4%. În cazul fumătorilor aceasta este de 15.8%. Înseamnă că ai de 11 ori mai multe șanse să ai un implant eșuat dacă fumezi.

  Top 5 sfaturi dacă fumezi și vrei implant dentar

  1. Scade numărul de țigări - Începe să reduci numarul de țigări, iar în timpul procesului de vindecare (dupa inserarea implantului), încearcă să renunți temporar la fumat;
  2. Poartă o discuție amplă cu medicul dentist - Este foarte important ca specialistul să vadă dacă densitatea osoasă este adecvată pentru a rezista la presiunea exercitată de implanturile dentare. În plus, este esențial sa urmarești recomandarile pe care acesta ți le va face, lucru care va crește considerabil rata de succes a procedurii de implant dentar.
  3. Acordă maximă atenție îngrijirii orale - Fie fumător sau nu, îngrijirea orală este importantă, cu atât mai mult după o intervenție de implant dentar. Periajul regulat, folosirea aței dentare nu au voie să lipsească. Poți folosi inclusiv dușul bucal. Intrebă-ți medicul legat de igiena orală.
  4. Controale regulate - Ca fumător, este important să acorzi atenție vizitelor regulate în cabinetul specialistului (după realizarea intervenției de implant dentar). În felul acesta previi apariția unor posibile inconveniente.
  5. Alege un doctor foarte bun - Pentru a te bucura de un implant dentar de succes, ca fumator este cu atât mai important să acorzi atenție clinicii stomatologice in care se realizeaza implantul dentar. Nu orice dentist poate realiza o astfel de intervenție. Un specialist în implanturi dentare are inclusiv specializarea de chirurgie și face aceste intervenții în mod consecvent, ca activitate principala.

  Dacă îți dorești, se poate! Implantul dentar îți va schimba viata în mod pozitiv. Respectă sfaturile medicului cu strictețe și realizează efortul de a întrerupe fumatul. Fii motivat de rezultatul final, un zâmbet larg și plin de încredere.


  Sursa foto: pexels.com

  COMENTARII

  Esti la primul tau implant dentar? Afla care sunt principalele etape ale acestei proceduri

  acum 12 zile

  Ce este un implant dentar si in ce consta fixarea acestuia?

  Lentile de contact de unică folosință: Avantaje pentru utilizatori

  acum 22 zile

  Porți ochelari de ceva timp și simți nevoia unei schimbări? Ai auzit diverse păreri despre cele mai noi lentile de contact și simți că a venit momentul să afli mai multe informații despre această variantă?

  Cele mai eficiente lacrimi artificiale: Recomandari importante pentru sanatatea ta

  acum 22 zile

  Sanatatea trebuie sa fie mereu pe primul loc in randul preocuparilor noastre. Stresul zilnic de la locul de munca, numeroasele indatoriri pe care trebuie sa le indeplinim si alti factori externi pot influenta considerabil starea noastra de sanatate. Din acest motiv, atunci cand avem grija sa ne...

  Colesterol mărit - investigații și remedii

  acum 27 zile

  Colesterolul mărit reprezintă, din păcate, o problemă pentru tot mai mulți români. Cu cât nivelul colesterolului este mai mare, cu atât crește și riscul dezvoltării bolilor cardiace.

  Durerile în piept - 5 cauze posibile pentru acest simptom

  acum 27 zile

  Pentru că inima este cel mai vital organ din zona pieptului, tindem să asociem orice durere localizată la acest nivel cu o problemă a cordului. Lucru ce poate fi atât adevărat, cât și fals, pentru că sunt o mulțime de cauze ce pot genera dureri în piept, fără însă a avea o legătură directă cu sănătatea inimii tale.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Stirile Antena 1 Observator

  observator.tv


  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »