• MARTI, 03 IANUARIE 2017

  Războiul ”măselelor de minte”! Specialiștii se ceartă dacă e bine sau nu ca acestea să fie extrase

   Foto: hepta.ro

  Când îți apare prima ”măsea de minte”, asta nu înseamnă că ți-a venit mintea la cap! Ci, că este posibil să treci prin niște chinuri groaznice. Asta în cazul în care respectiva măsea nu are suficient loc să iasă integral, sau dacă se produce vreo carie, ori infecție. Sunt cam mulți de ”dacă”, nu?

  Însă, tocmai din motivele mai sus expuse, specialiștii au ajuns să se contrazică. Unii spun că măselele de minte trebuie extrase imediat după ce au erupt, alții spun că, dimpotrivă, ele trebuie lăsate acolo. Dar, să vedem cum își susține fiecare tabără ipoteza.

  În 1998, în Marea Britanie s-a renunțat la extragerea preventivă a măselelor de minte, după ce oamenii de știință de la Universitatea din York au publicat rezultatele unui studiu. Concluzia studiului a fost că nu ezistă dovezi științifice care să arate că scoaterea măselelor de minte preventiv face mai mult bine. În 2015, în Australia, de exemplu, se extrăgeau mai multe măsele de minte decât în Anglia.

  Toți oamenii pot face apendicită, iar asta nu înseamnă că îți scoți apendicele preventiv. Nu sunt împotriva extragerii măselelor de minte, dar acestea trebuie scoase din motive medicale, nu preventiv”, a afirmat Greg J. Huang, de la Universitatea din Washington.

  În timpul unei cercetări din 2014, din Marea Britanie, s-a ajuns la concluzia că 83,13% dintre cei care au participat la studiu nu au prezentat complicații la nivelul măselelor de minte și, astfel, nu le-au extras. În schimb, 5% dintre participanți au fost nevoiți să meargă la dentist pentru a li se extrage măselele de minte din cauza complicațiilor apărute în decursul unui an.

  În cealaltă tabără sunt cei care susțin că măselele de minte trebuie scoase preventiv din cauza problemelor pe care le pot provoca. Dureri insuportabile, abcese, tumori, chisturi, distrugerea măselei învecinate ș.a.

  Concluzia poate fi doar una, spun specialiștii de la sciencealert.com: dacă nu te doare, nu-l scoți.

  COMENTARII

  6 obiecte din casa ta care îți pot provoca alergii

  acum 8 zile

  Alergiile căpătate din cauza obiectelor din casă au devenit în ultimii ani tot mai răspândite.

  3 avantaje esentiale ale implantului dentar la care nu v-ati gandit!

  acum 9 zile

  Dincolo de faptul ca prin implant dentar se recapata functia de masticatie, acesta contribuie in mod major la obtinerea unui stil de viata mai bun prin faptul ca persoana in cauza isi redobandeste un zambet placut.

  Lentilele de contact: design și utilitate

  acum 17 zile

  Dacă v-ați hotărât să renunțați la ochelarii de vedere sau vreți să luați o pauză de la ei pentru un eveniment special, lentilele de contact sunt o alegere excelentă. Așa cum există ochelari de vedere de mai multe feluri pentru a putea corecta diferite defecte de vedere,...

  Lentilele de contact, alternativa estetica pentru a masca deficientele vizuale

  acum 17 zile

  Timpurile prezente surprind majoritatea populatiei cu mici deficiente de ordin vizual, cauzate de utilizarea excesiva a dispozitivelor inteligente a telefoanelor mobile, a televizoarelor si a calculatoarelor. Intr-o categorie aparte se regasesc si persoanele care lucreaza cu documente fizice,...

  Ceaiul verde, beneficii pentru sănătate

  acum 23 zile

  Specialiştii în nutriţie îl recomandă şi pentru distrugerea bacteriilor care pot provoca intoxicaţii alimentare.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »