• MARTI, 03 IANUARIE 2017

  Războiul ”măselelor de minte”! Specialiștii se ceartă dacă e bine sau nu ca acestea să fie extrase

   Foto: hepta.ro

  Când îți apare prima ”măsea de minte”, asta nu înseamnă că ți-a venit mintea la cap! Ci, că este posibil să treci prin niște chinuri groaznice. Asta în cazul în care respectiva măsea nu are suficient loc să iasă integral, sau dacă se produce vreo carie, ori infecție. Sunt cam mulți de ”dacă”, nu?

  Însă, tocmai din motivele mai sus expuse, specialiștii au ajuns să se contrazică. Unii spun că măselele de minte trebuie extrase imediat după ce au erupt, alții spun că, dimpotrivă, ele trebuie lăsate acolo. Dar, să vedem cum își susține fiecare tabără ipoteza.

  În 1998, în Marea Britanie s-a renunțat la extragerea preventivă a măselelor de minte, după ce oamenii de știință de la Universitatea din York au publicat rezultatele unui studiu. Concluzia studiului a fost că nu ezistă dovezi științifice care să arate că scoaterea măselelor de minte preventiv face mai mult bine. În 2015, în Australia, de exemplu, se extrăgeau mai multe măsele de minte decât în Anglia.

  Toți oamenii pot face apendicită, iar asta nu înseamnă că îți scoți apendicele preventiv. Nu sunt împotriva extragerii măselelor de minte, dar acestea trebuie scoase din motive medicale, nu preventiv”, a afirmat Greg J. Huang, de la Universitatea din Washington.

  În timpul unei cercetări din 2014, din Marea Britanie, s-a ajuns la concluzia că 83,13% dintre cei care au participat la studiu nu au prezentat complicații la nivelul măselelor de minte și, astfel, nu le-au extras. În schimb, 5% dintre participanți au fost nevoiți să meargă la dentist pentru a li se extrage măselele de minte din cauza complicațiilor apărute în decursul unui an.

  În cealaltă tabără sunt cei care susțin că măselele de minte trebuie scoase preventiv din cauza problemelor pe care le pot provoca. Dureri insuportabile, abcese, tumori, chisturi, distrugerea măselei învecinate ș.a.

  Concluzia poate fi doar una, spun specialiștii de la sciencealert.com: dacă nu te doare, nu-l scoți.

  COMENTARII

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  A1.ro
  Observator.TV
  SpyNews
  AntenaStars.ro