• MARTI, 03 IANUARIE 2017

  Războiul ”măselelor de minte”! Specialiștii se ceartă dacă e bine sau nu ca acestea să fie extrase

   Foto: hepta.ro

  Când îți apare prima ”măsea de minte”, asta nu înseamnă că ți-a venit mintea la cap! Ci, că este posibil să treci prin niște chinuri groaznice. Asta în cazul în care respectiva măsea nu are suficient loc să iasă integral, sau dacă se produce vreo carie, ori infecție. Sunt cam mulți de ”dacă”, nu?

  Însă, tocmai din motivele mai sus expuse, specialiștii au ajuns să se contrazică. Unii spun că măselele de minte trebuie extrase imediat după ce au erupt, alții spun că, dimpotrivă, ele trebuie lăsate acolo. Dar, să vedem cum își susține fiecare tabără ipoteza.

  În 1998, în Marea Britanie s-a renunțat la extragerea preventivă a măselelor de minte, după ce oamenii de știință de la Universitatea din York au publicat rezultatele unui studiu. Concluzia studiului a fost că nu ezistă dovezi științifice care să arate că scoaterea măselelor de minte preventiv face mai mult bine. În 2015, în Australia, de exemplu, se extrăgeau mai multe măsele de minte decât în Anglia.

  Toți oamenii pot face apendicită, iar asta nu înseamnă că îți scoți apendicele preventiv. Nu sunt împotriva extragerii măselelor de minte, dar acestea trebuie scoase din motive medicale, nu preventiv”, a afirmat Greg J. Huang, de la Universitatea din Washington.

  În timpul unei cercetări din 2014, din Marea Britanie, s-a ajuns la concluzia că 83,13% dintre cei care au participat la studiu nu au prezentat complicații la nivelul măselelor de minte și, astfel, nu le-au extras. În schimb, 5% dintre participanți au fost nevoiți să meargă la dentist pentru a li se extrage măselele de minte din cauza complicațiilor apărute în decursul unui an.

  În cealaltă tabără sunt cei care susțin că măselele de minte trebuie scoase preventiv din cauza problemelor pe care le pot provoca. Dureri insuportabile, abcese, tumori, chisturi, distrugerea măselei învecinate ș.a.

  Concluzia poate fi doar una, spun specialiștii de la sciencealert.com: dacă nu te doare, nu-l scoți.

  COMENTARII

  3 afecțiuni ale inimii pe care trebuie să le previi

  acum 24 zile

  Bolile cardiovasculare situează România pe locul 3 în Europa drept cauză a decesului.

  4 boli grave care se pot ascunde în spatele unei banale depresii

  acum 73 zile

  Un studiu revoluționar publicat de jurnalul medical Neurology a scos la iveală faptul că persoanele care suferă de depresie (diagnosticată clinic) au șanse de două ori mai mari să dezvolte boala Parkinson

  Cele 6 lucruri esențiale care te fac un partener de încredere pentru un diabetic

  acum 101 zile

  Iata care sunt cele sase lucruri esențiale pe care sa le faci ca sa ii oferi sprijinul potrivit partenerului cu diabet.

  Cum să faci sport dacă nu îţi place la sală. 4 moduri plăcute în care poţi face mișcare

  acum 109 zile

  Iată câteva moduri în care poți face sport fără să mergi la sală.

  7 efecte mai puțin cunoscute pe care zahărul le are asupra sănătății tale

  acum 118 zile

  Diabetul, bolile de inimă, problemele la nivelul danturii și creșterea în greutate - pe acestea, cu siguranță, le știi. Consumul de zahăr are însă multe alte consecințe despre care nu auzi vorbindu-se foarte des și care sunt la fel de periculoase.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  Happy Day
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »