• JOI, 10 MAI 2018

  Uleiul de ricin - care sunt proprietățile sale și cum poate fi utilizat

   Uleiul de ricin este obținut din semințele unei plante numită “Ricinus communis”, denumită popular și "Palma lui Christos", plantă a cărei proprietăți terapeutice sunt cunoscute și utilizate încă din anul 1550 I.C. Astfel, astăzi se cunosc nenumărate beneficii pe care uleiul de ricin le deține, atât pentru menținerea sănătății și tratarea diverselor afecțiuni, cât și pentru contribuțiile sale în frumusețe.

  Beneficii asupra pielii

  Când vine vorba de frumusețe și îngrijirea pielii, uleiul de ricin are o mulțime de beneficii uimitoare, pe care nici nu le-ai bănui. Astfel, uleiul de ricin poate avea efecte pozitive asupra pielii inflamate cauzate de arsuri solare, acnee sau pielea deshidratată. Mai mult decât atât, acest ulei lupta împotriva îmbătrânirii pielii datorită proprietăților sale de a stimula și de a produce colagenul și elastina, două proteine foarte importante din organismul nostru și care sunt considerate “armele” ce țin ridurile la distanță. Ca rezultat, după aplicarea sa tipica, uleiul de ricin îmbunătățește aspectul pielii, oferindu-i o textura mai catifelată, hidratata și mai întinerită. Totuși, acesta trebuie consumat în doze recomandate și standardizate pentru că poate avea și efecte nedorite.

  Grăbește vindecarea rănilor

  Rezultatul utilizării uleiului de ricin în vindecarea diverselor răni sau pete de pe suprafața corpului nu va apărea peste noapte. Totuși, utilizat cu regularitate, uleiul de ricin acționează lent, dar sigur. Acest fapt se datorează acizilor grași ce se găsesc din plin în compoziția acestui produs naturist, penetrând adânc în piele, stimulând îndepărtarea țesutului afectat și regenerarea țesutului în zona respectiva.

  Reduce petele pigmentare de la nivelul pielii

  Uleiul de ricin este bogat în acizi grași omega 3. Acești componenți hidratează pielea și stimulează regenerarea țesuturilor sănătoase, redând o piele fină, fără pete. În comparație cu alte produse ce pot fi dăunătoare din cauza substanțelor chimice sau artificiale destinate petelor pigmentare, acest produs poate fi folosit cu încredere, fiind și mult mai ieftin.

  Promovează creșterea părului

  Uleiul de ricin este un excelent remediu pentru persoanele care se confruntă cu pierderea părului. Acesta se folosește masând zona scalpului, cu rezultate uimitoare și vizibile în timp. Acest lucru se întâmplă datorită îmbunătățirii circulației sanguine la nivelul foliculilor de par, promovând o creștere mai rapidă a părului. Acizii grași omega-9 sunt responsabili pentru aspectul sănătos al firelor de par, fiind de un real ajutor în reducerea vârfurilor despicate și, nu în ultimul rând, în combaterea fragilității părului.

  Combate unghiile casante

  Pentru persoanele care se confruntă cu unghii fragile care se rup ușor, uleiul de ricin poate fi soluția perfectă. Tratamentul unghiilor cu acest produs se face prin îndepărtarea lacului de unghii, urmând masarea fiecărei unghii în parte cu puțin ulei. Aplicarea uleiului de ricin cu regularitate, în fiecare seară, timp de câteva zile, va avea ca rezultat unghii mai rezistente și mai sănătoase, obținute astfel, fără prea mult efort. Te poți convinge și tu de beneficiile uimitoare ale acestui produs prin achiziționarea uleiului de ricin de la Vegis.

  Riscuri și contraindicații

  Totuși, excesul în utilizarea uleiului de ricin poate dauna, acesta fiind recomandat în doze standardizate. Uleiul de ricin nu trebuie utilizat de către femeile gravide, copii, femei care alăptează, sau în cazul unor boli inflamatorii intestinale precum diareea. Intoxicația cu ricin poate da diverse manifestări dintre care menționăm: iritații gastrice, greață și vărsături, spasme musculare și chiar deces. Tratamentul intoxicației cu ricin presupune administrarea cărbunelui medicinal și spălături gastrice.

  Sursa foto: pixabay.com

  COMENTARII

  5 moduri în care locul de muncă îți poate afecta starea psihică

  acum 2 zile

  Având în vedere că petreci o bună parte din zi la locul de muncă, e important să știi cum îți poate influența acesta starea psihică. Astfel, dobândești mai mult control asupra ta, a minții și a vieții tale și poți face mai ușor schimbări pozitive. Iată cum îți poate afecta locul de muncă starea psihică.

  Cele mai comune 6 greșeli pe care le faci când te apuci de alergat

  acum 4 zile

  De cele mai multe ori, alergatul vine cu unele erori pe care foarte mulți aflați la început de drum le comit din lipsă de cunoștințe sau din convingerea că lor nu li se poate întâmpla nimic.

  De ce te ustură în gât iarna. 5 metode pentru a scăpa de problemă

  acum 7 zile

  Durerile în gât sunt cel mai frecvente iarna și apar imediat cum vremea se răcește. Acestea au, de regulă, două cauze: cele de ordin infecțios și cele non-infecțioase. Pe lângă disconfortul pe care îl provoacă, mai deranjant este faptul că, uneori, durerile în gât persistă pe tot parcursul sezonului rece.

  7 semne și simptome ale deficienței de vitamina B6

  acum 11 zile

  Vitamina B6 este una dintre cele nouă vitamine ale complexului B, pe care medicii au descoperit-o încă din anul 1932, însă despre care oamenii de știință încă descoperă noi beneficii pentru organism.

  Esti la primul tau implant dentar? Afla care sunt principalele etape ale acestei proceduri

  acum 36 zile

  Ce este un implant dentar si in ce consta fixarea acestuia?

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »